Motivation

Gratitude is my attitude

Något som har gjort stor skillnad i mitt liv är att träna på att känna tacksamhet. Det kanske verkar som en nästan för enkel lösning, att skriva ner tre saker om dagen som du är tacksam över, men faktum är att studier visar på en långvarig effekt hos försökerpersoner (källa) – ju mer du övar dig på att känna tacksamhet, desto mer tacksamhet kommer du att känna! Så hur gör man? Börja med att här och nu, sluta läsa och blunda. Lista tre saker som du är tacksam över. Öppna ögonen och skriv ner dem, läs sedan resten av det här inlägget.


> Ta övningen seriöst, att skapa nya vanor tar tid. Ställ in en påminnelse på mobilen tills vanan har blivit en självklar del av vardagen.

> Variera dig! Om du varje dag uttrycker samma tre saker att vara tacksam över blir känslan inte genuin. Tänk tillbaka på tre resor du uppskattat, tre goda middagar, tre saker du lärt dig det senaste året osv.

> Dela med dig, skicka ett meddelande till någon som du uppskattar och uttryck din tacksamhet över att ha den personen i ditt liv.


Idag är jag tacksam för:
1. Den fantastiska helgen som var, framför allt en brunch i solen med ett par efterlängtade vänner!
2. Att jag är frisk nog att äta saker som jag själv inte valt, planerat för eller lagat – utan att få ångest.
3. Jag lägger ner hjärta och själ i det jag gör, och är tacksam varje dag för att det faktiskt gör skillnad för människor. Det händer något spännande kring min och Anki´s bloggserie om ätstörningar senare i vår.
Stay tuned <3


LÄS OCKSÅ: Guidad tacksamhetsövning i steg för steg.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  10 saker jag behöver för att må bra - Alexandra Öhrlund - I am ready
  maj 5, 2018 at 8:08 f m

  […] Känna tacksamhet. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, något som har gjort stor skillnad i mitt liv är att träna på att […]

 • Reply
  Genomförkyld och TACKSAM i ett soligt Stockholm – Anki Ström - I am ready
  maj 6, 2018 at 9:53 f m

  […] grymma kollegor Alexandra och Jenny har även dem skrivit om tacksamhet. Det kan inte lyftas nog hur viktigt det är att […]

 • Leave a Reply