Recept

Måndagspepp & mealprep

Jag verkar ha tajmat första arbetsveckan efter semestern riktigt bra! Måndag = klämdag och tisdag = röd dag, vilket är drömmen för en PT eftersom att mina kunder har mer tid till träning när de inte behöver jobba. I övrigt bjuder veckan på ett mysigt frukostevent på torsdag, ett spännande möte på fredag och en plåtning på söndag. Jag har förberett mig på bästa möjliga sätt, nämligen genom att laga matlådor. Så här kommer jag att äta de närmaste dagarna, hoppas att du hittar något som du inspireras av <3


Frukost: Grön protein-smoothie, 1 portion

1 banan
1 dl frysta gröna ärtor
Saften av 1 lime
4 cm färsk ingefära
50 g färsk spenat
1 msk vetegräspulver
1 skopa PranaOn plantbased protein
2 dl havremjölk

Mixa alla ingredienser!


Lunch: Rostade grönsaker med fetaoströra, 2 portioner
2 stora sötpotatisar
3-4 morötter
2 msk olivolja
Örtsalt, citronpeppar, chiliflakes, torkad ingefära, kanel

2 broccolihuvuden
1 vitlöksklyfta
1 msk kokosolja

1 pkt fetaost
4 msk Oatly havrefraiche
Färsk timjan

Sätt ugnen på 225 grader. Skär sötpotatis och morötter i klyftor, ringla över olivolja och krydda. Rosta i ugnen ca 25 minuter eller tills grönsakerna fått fin färg. Hetta upp kokosoljan i en stekpanna, fräs broccilikvistarna med hackad vitlök. Smula fetaosten och blanda med havrefraiche och färsk timjan.


Mellanmål: Chiapudding med avokado & blåbär, 2 portioner
4 msk chiafrö
4 msk glutenfria havregryn
1 burk ekologisk kokosmjölk
1 avokado
1 msk lucumapulver
1 nypa vaniljpulver
1 dl frysta blåbär

Mixa kokosmjölk och avokado slätt i en mixer. Rör ner chiafrö, havregryn, lucumapulver och vaniljpulver, fördela sedan i två glasburkar. Låt svälla i kylen ca 30 minuter innan du toppar med blåbär.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Josefina
    maj 10, 2018 at 10:25 e m

    Alltid inspirerande✨

  • Leave a Reply