Motivation

5 budord för en snällare bikinisommar

Sedan jag skrev det här inlägget har jag fortsatt fundera på det här med hur vi ser på våra egna och på andras kroppar. Era kommentarer och berättelser etsade sig fast på min näthinna och jag känner mig inte på långa vägar redo att släppa ämnet. I dagens inlägg listar jag några enkla saker som vi – du & jag, kan göra för att vara lite snällare mot varandra inför ”bikinisommaren”. Jag delar även ett urval av era läsvärda kommentarer från min bild på Instagram <3


Fem budord för en snällare bikinisommar
1. Kommentera inte hur mycket någon annan äter.
2. Kommentera inte hur lite någon annan äter.
3. Kommentera inte hur nyttigt någon annan äter.
4. Kommentera inte hur onyttigt någon annan äter.
5. Kommentera inte vad någon annan äter.


Foto: Johan Öhrlund.

Jennie: Så intressant diskussion. Har funderat över det här åtskilliga gånger och då främst gällande de där kommentarerna som är menade som en komplimang men som kanske ändå landar fel. Generellt sätt tycker jag att det finns komplimanger bortom utseendet som är mer värda att dela med sig av. Samtidigt vill jag ibland credda en fysisk utveckling, en kroppslig skönhet eller ett vackert drag. Jag lyckas inte landa i var jag egentligen står och inser ständigt att det kan bli fel trots att intentionen är god. Följer allas kloka funderingar med glädje och intresse!

Ingela: Just det, var går gränsen? Vad är det som gör att något som är menat som en komplimang kan landa fel? Men när jag tänker efter finns det väl egentligen ingen anledning att kommentera en kropp. Eller? Är det inte där vi hittar felet? Om kroppen inte är något som behöver kommenteras, bedömas, visas upp, duga… utan istället fungera, orka och hålla.

Rebecca: Önskar att människor kunde tänka efter om:
1. Är det nödvändigt? 2. Är det snällt? 3. Är det sant? INNAN de öppnar sina munnar. Mitt mål är att bli tillräckligt trygg i mig själv och få så pass bra självförtroende att den enda rösten som spelar roll är det jag säger till mig själv. Fan vad jag ska peppa mig själv!! Det krävs säkert år av hårt mentalt arbete men sååå underbart när man kommer till insikten att andras komplimanger och kritik inte spelar någon roll för man vet vem man är, älskar sig själv och ingen annan kan ta det ifrån en!

Malin: Jag tror vi kvinnor i mångt och mycket tar efter våra mammor … jag har vuxit upp med en mamma som gjorde mig medveten om viktens betydelse tidigt. Hon menade såklart inget illa men det är ingen bra grej att påföra sina barn. Bra att du lyfter ämnet. Finns mycket annat att kommentera än utseendet … vi är så mycket mer än det!

Elisabet: Väldigt viktigt ämne! Eftertänksamhet känns för mig viktigt. Att förstå hur det man säger kan uppfattas av mottagaren är inte alltid så lätt, och då är det för mig viktigt att faktiskt avstå att kommentera om det finns risk att missuppfattas. Vilket budskap vill jag ge? Vilka värderingar vill jag förmedla? Tänker oftare på detta när jag ser mina barn växa upp, och hur otroligt tufft och rått saker kan sägas om utseende bland barn, ungdomar och även vuxna. För vems skull ges dessa kommentarer undrar jag ibland …

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply