Motivation

Några ord till dig som är påväg ur ett stört ätbeteende

När man pratar om att bli frisk från en ätstörning, tänker de flesta på att återgå till hur det brukade vara. Grejen med att bli frisk, är att det inte finns något som heter ”att gå tillbaka”. Det finns bara framåt, och det finns bara förändring. Förändring är skrämmande och att bli frisk är inte enkelt. Det kommer att kännas som att det blir värre, du kommer att tvingas möta din ångest, din ängslan och dina rädslor. Det räcker inte med att bestämma sig för att bli frisk, du måste fortsätta göra det valet varje dag – om, och om, och om igen.


Känner du dig värdelös? Du måste fortfarande äta.
Har du gått upp i vikt? Du måste fortfarande äta.
Har du inte tränat idag? Du måste fortfarande äta.
Är det mycket på jobbet? Du måste fortfarande äta.
Problem i ditt förhållande? Du måste fortfarande äta.
Åt du ”för mycket” igår? Du måste fortfarande äta idag.


Foto: Johan Öhrlund.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply