Livsstil Motivation Träning

Bloggserie – Om att hitta sin träningsglädje!

Bloggserie om träningsglädje

Under kommande 10 veckor kommer jag att göra en bloggserie om träningsglädje. Men inte vilken träningsglädje som helst, utan specifikt 10 individers träningsglädje, deras förhållande till träning och vad just de känner att den ger!

Jag har funderat på det ibland, och känt mig nyfiken på hur det kommer sig att vissa personer i min omgivning tränar så där otroligt dedikerat och verkar har hittat ”sin grej” – sin träningsglädje! Som antingen har haft träningen som en röd tråd genom livet eller annars upptäckt den lite senare, men gjort den till en fullt integrerad del av sitt liv i vuxen ålder.

Tränar man så pass mycket som dessa personer gör – och samtidigt har ett fulltidsjobb att sköta – så måste det helt enkelt finnas en stark träningsglädje för att det ska vara hållbart i längden. Träningen ger ju också så mycket tillbaka. Även det är jag nyfiken på. Vad den kan ge, och hur det eventuellt skiljer sig åt mellan olika personer? Hur man fungerar med mindre, eller ingen, träning och hur det upplevs både fysiskt och mentalt.

Bloggserie under sommaren

Så med stor nyfikenhet och såklart eget intresse för träning och hälsa kommer jag göra slag i sak och intervjua ett antal personer under kommande 10 veckor. Jag kommer att lyfta upp en person/profil i veckan under hela sommaren! Vissa kanske både tränar och tävlar, medan andra inte är dedikerade en specifik sport – utan ”bara” tränar förhållandevis mycket jämfört med gemene man.

Varför sådant fokus på träningsglädje?

Min tanke med serien är att inspirera! Kanske hitta mer tid till träningen i vardagen när man läser om vad den kan ge andra. Att motivera till att hitta sin grej och sin träningsglädje.

 

Så håll utkik! Nästa vecka drar det igång, och först ut är Tove Langseth och cykling!

Livsstil Motivation Träning

Det här med träningsglädje!

Träningsglädje

Träningsglädje. Vad betyder det egentligen? Jag citerar min eminenta kollega Marie Emre; ”träning ska vara roligt (mat ska vara gott)”. Det är så rätt! En sådan enkel och bra beskrivning på vad träning är och verkligen borde vara för fler. När man hittar den så blir inte träningen jobbig på det där ångestfyllda eller tråkiga viset. Träning bör naturligtvis vara jobbig rent fysiskt, men ska inte suga musten ur dig mentalt innan du ens börjat.

Träningsglädje – hur hittar man den?

Bra fråga, eller hur! Vore väldigt intressant att höra vad ni alla tycker?

Men en sak är säker – utgå från dig själv och det du gillar. Älskar du att spela fotboll, dansa eller boxas? Gör just det då. Det som du tycker är roligt och som får dig att tappa tiden lite grann medan du samtidigt rör på dig ordentligt.

Det kan kanske vara flera olika träningsformer, en mix av olika pass du gillar på gymmet, eller en viss idrott du höll på med när du var yngre och skulle kunna återuppta. Härligt – gör det! Det viktiga är att du hittar din grej och det du tycker är roligt. Som får dig att träna en gång extra i veckan eller som bara gör att träningen helt enkelt blir av. För det är ju när träningen blir av som den faktiskt gör någon nytta!

Fundera över vilka fysiska aktiviteter som får dig att le lite extra? Och gör mer av dem. Och sist men inte minst, ha kul längs träningsvägen – pepp!

 

 

Hälsa Motivation Träning

Reflektion och inspiration!

#tänkomtänkom

Vissa dagar är mer inspirerande än andra! Igår var en sådan dag för min del. Mårten Nyhlén hade premiär för sin föreläsning #tänkomtänkom på Clarion Sign i Stockholm på kvällen. Men redan på förmiddagen drog några av oss igång med ett gemensamt träningspass. Svettigt, glatt och inspirerande!

reflektion och inspiration

Svettig och fokuserad, men glad i sinnet!

På lunchen var jag i Hammarby Sjöstad och tränade det härliga gänget på Toca Boca. Får alltid lika mycket energi av att träna både företag och individer utomhus!

Kl. 18.30 var det sedan dags för föreläsningen med temat och namnet ”TÄNKOMTÄNKOM. Det finns ju såklart en dubbeltydighet i detta. Från att man går och ältar och undrar hur saker och ting skulle ha kunnat bli – till att man snarare tänker om och med en positiv inställning funderar över hur man vill leva, vad man vill uppnå osv. Att reflektera över sitt liv, sina val, sina möjligheter och hur man vill leva och vara som person. Stora och viktiga frågor, som kräver lite tid och engagemang. Men ack så viktigt.

 

reflektion och inspiration

#tänkomtänkom

Väldigt många inspirerande exempel delades kring människor som valt att utmana, tro på sig själva, gå sin egen väg, inte ge upp osv. Så fundera lite på vad du vill här i livet, i stort och smått. Och tänk om du faktiskt skulle kunna uppnå det? Om du vill så kan du!

Missa inte kommande föreläsningar med Mårten i Göteborg – 27/5 och i Malmö 3/6!

 

SparaSpara

Livsstil Motivation Träning

Träningen som ventil

Träning kan ju som bekant ha många syften, men för väldigt många är den också en ventil. Ett sätt att rensa tankarna, reda ut vad som egentligen är viktigt och byta ut de där snurriga tankarna mot lite mer klara, och förhoppningsvis, positiva tankar. Man rensar huvudet och fyller på med bra energi. Det är sällan man känner sig speciellt upprörd eller arg efter ett träningspass! Dessutom kan ilska eller irritation göra att du känner dig sjukt stark under passet – en skön känsla att få ta i och få utlopp för allt!

Olika former av träning

För dem som tränar mycket löpning, cykling eller liknande så är det ju ett fantastiskt sätt att ta ut sig på. Att pusha kroppen, ligga på tröskeln till mjölksyra, och ibland kanske spränga den. Det kan faktiskt fungera som en form av stresshantering. Många utsätts för mycket stress i vardagen i sina jobb, med höga krav och förväntningar på prestationer. När du tränar frigörs endorfiner som gör dig avslappnad och glad. Träningen ger även många en anledning att gå ifrån jobbet i tid, och det är ju inte heller så dumt:)

Många använder även yoga som en form av ventil. Det kan hjälpa många att bli bättre på att leva här och nu. Det är ju nämligen rätt svårt att praktisera yoga (i alla fall på ett bra sätt) om du inte är närvarande – även om det kan vara nog så svårt ibland. Med vardagens stress, mycket på jobbet och ett vardagspussel som ibland är svårt att få ihop, är yoga verkligen en chans att vila, både för hjärnan och kroppen.

3 av 4 mår bättre efter ett träningspass

Det här är inget nytt egentligen. Och det är framförallt vetenskapligt bevisat att träning och fysisk aktivitet verkligen har många fantastiska hälsoeffekter – både för kropp och knopp.

En ny undersökning, som utförts av YouGov på uppdrag av friskvårdskedjan Fitness24Seven, visar att ”det inte bara är magrutor och stora biceps som motiverar svenskarna att gå till gymmet varje vecka”. Allt fler har förstått att fysiskt aktivitet är bra för hjärnan och att träningen kan hjälpa oss att må bättre. Nästan tre av fyra av de tillfrågade, 72 procent, uppgav att det upplevde en positiv mental effekt och att de mår och presterar bättre efter ett träningspass. Välbefinnandet ökar helt enkelt.

Mer statistik:

 • 61 procent angav att de sov bättre
 • 60 procent kände att de blev på bättre humör
 • 58 procent kände sig mer avslappnade
 • 40 procent av de tillfrågade uppgav att träningen hjälpte dem att tänka bättre
 • 24 procent ansåg att träningen gjorde dem till bättre problemlösare.

Att använda träningen som en ventil för att bli av med stress, negativa känslor, eller bara surret i huvudet i en kaotisk vardag blir allt vanligare.

Och man känner ju igen känslan så himla väl. Har man en dålig dag, känner sig låg, arg, irriterad eller annat så mår man ju så otroligt mycket bättre bara man kommer ut och tränar. Som en ny människa! Ibland glömmer man bort det och/eller tror inte man orkar träna just då. Men det är ju oftast precis det vi behöver!

Hälsa Livsstil Träning

Utomhusträning hemma i trädgården = trädgårdsträning

Trädgårdsträning – mitt senaste tillskott i raden av blogginlägg om utomhusträning!

Tänk vad härligt det är ändå med utomhusträning så här års. Jag älskar ju just denna form av träning mer än något annat och tränar gärna utomhus året om – alla årstider har sin tjusning. Men såklart njuter man lite extra av att så enkelt kunna träna utomhus nu efter en lång, mörk och kall vinter. Marken är torr, och varken lera, vatten eller snö att ta hänsyn till. Man slipper halka och kan köra alla typer av hopp och explosiva övningar utan att riskera en stukad fot!

För er som som bor i villa är det egentligen busenkelt att få till träningen än så här års. Kan vara lite avundsjuk på det, fast jag förstår att man kan brottas lika mycket med att få till träningen där såklart. Kanske behöver man prioritera trädgårdsarbete ibland – men inte att förringa den typen av vardagsmotion det innebär heller:)

Trädgårdsträning – gårdagens pass.

I helgen var jag och barnen och hälsade på hos kompisar som bor på landet. Där kan vi snacka om mer än trädgård, det finns gräsmattor och ytor stora som fotbollsplaner. Dessutom en stor studsmatta som man kan leka på i all oändlighet tillsammans med barnen!

Efter frukost och en långpromenad då vi kollade både de nya små lammen samt tre fina föl så kände vi oss laddade för lite trädgårdsträning. Jag lade upp en liten slinga med olika stationer runt om i trädgården som jag och min vän körde tillsammans. Barnen deltog lite här och där som synes:)

 • Goblet squats – 12kg kettlebell
 • Masken – kliv ut till armhävning
 • Skridskohopp
 • Rygglyft liggandes på mage
 • Bicepscurl med hantlar
 • Axellyft med hantlar
 • Krabbgång
 • Enbensböj mot stol
 • Skottkärra

 

Masken ut till armhävning. Och lite andra aktiviteter i bakgrunden:)

 

Dags för armhävning!

 

Krabbgång med 15kg vikt på magen!

Blev rätt många övningar och vi körde 3 varv totalt, men som det blir med barnen runt omkring. Inte alltid helt perfekt och fokuserat, utan även en hel del lek och skoj längs ”banan”. Men det är ju också det som kan vara tjusningen med att träna utomhus hemma i trädgården. Att barnen delvis kan vara med och delta eller i alla fall heja på och komma med glada tillrop. Och självklart kan man göra liknande träningspass ute i parken, och byta ut vikter mot gummiband!

 

SparaSpara

Hälsa Mat

Vatten, vatten – fyll på med vatten!

Varför behöver vi fylla på med vatten då? Ja, till att börja med är det så att en vuxen människa består till ca 65% av vatten, för nyfödda barn är siffran 75%. Det är en ganska imponerande siffra. Även om jag hört den förut är det rätt fascinerande ändå att tänka på att våra kroppar består av så mycket vatten. 

Friskt och rent vatten är bra för både kropp och hälsa. Att dricka vatten eller få i sig vätska på annat sätt är verkligen livsviktigt. Vi kan klara oss utan mat i flera dagar, utan vätska klarar vi oss bara några dygn innan komplikationer uppstår.

Drick mer vatten:) Pepp!

Hur mycket vatten ska vi egentligen dricka under en dag?

En vuxen konsumerar upp mot 3 liter vätska per dag. Det varierar naturligtvis efter vikt, hur varmt det är, hur mycket man svettas osv. Av dessa 3 liter får vi i oss ca hälften från kosten. Resten bör vi alltså få i oss genom att dricka.

Normalt behöver vi alltså drick ca 1,5liter per dygn, men vissa dygn kan man behöva dubbelt så mycket för att man har jobbat i varm miljö, eller av andra orsaker. Det bästa rådet för att ha koll på vätskebalansen är att inspektera mängd och färg på urinen faktiskt. Kissar man flera ggr per dag och färgen är ljusgul så är allt som det ska! En stor del av den vätskan får vi i oss automatiskt, genom att vi dricker till måltiderna. Det är väldigt ovanligt att friska vuxna människor får i sig för lite vatten. 

Hur vet man att man har vätskebrist?

Ett klassiskt symtom på vätskebrist är huvudvärk. Ingen vet varför det kan ge ont i huvudet. En teori är att det beror på en spänning som uppstår i hjärnhinnorna. Vätskebrist kan också leda till koncentrationssvårigheter. En person som inte får i sig tillräckligt med vätska får svårare att lösa problem under tidspress sägs det. 

Varför behöver vi fylla på med vatten? Här har vi några anledningar…

 • Träna bättre. Att svettas vid fysiskt arbete är något som måste ske för att kyla ned kroppen, men samtidigt tömmer det kroppen på vätska. Och en vätskeförlust på bara två procent, vilket är cirka 1,5 liter vatten, minskar prestationsförmågan med upp till 20 procent. Ju bättre vätskebalans, desto längre tid ligger kolhydratdepåerna kvar i musklerna. Vatten ger fasta muskler.
 • Hålla vikten. Lika ofta som du tror att du är hungrig är du egentligen bara törstig, men man har ett lite konstigt sug i magen som lätt kan misstolkas för hunger. Då kan ett eller några glas vatten vara allt som behövs för att hungerkänslan ska försvinna tills det är dags att äta igen.
 • Slipp förkylningar. Slemhinnorna i mun, hals och näsa är fulla av antikroppar som behövs för att bekämpa virus som man kan andas in eller få i sig via maten. Här är vattnet jätteviktigt, får du inte i dig tillräckligt med vätska torkar slemhinnorna ut och blir mottagliga för infektioner som kan orsaka förkylningar, halsfluss och hosta.
 • Må bra på resan. Många har problem med trötthet och svullna ben under flygresorna. En stor del av orsaken är den torra luften som suger ut vattnet ur kroppen vilket gör att du torkar ut snabbare än vanligt. Mindre syre gör det svårare att andas, och vätskeförlusten ökar. Drick extra innan du går ombord och ha med dig vattenflaska om det är möjligt. Undvik drycker med alkohol och koffein i på planet! 

Tips är att fylla en kanna eller karaff och se till att du stämmer den innan dagen är slut! Och testa att ha i någon lätt smaksättare – citron, gurka eller varför inte hallon eller blåbär. Det brukar jag köra till barnen ibland så blir vattnet lila eller rosa och det känns plötsligt väldigt festligt! Skål:)

Citronvatten!

Hälsa Träning Trend

RÖRLIGHET OCH RÖRLIGHETSTRÄNING

Rörlighet handlar om förmågan till rörelse i en eller flera leder. Främst begränsas rörligheten av bindväven (fascian) i våra muskler även om det finns andra parametrar som också påverkar. I begreppet ”rörlighetsträning” brukar alla former av töjnings- eller strecthövningar ingå, där man antingen arbetar statiskt eller dynamiskt med muskeln för att försätta den i ytterlägen och därmed öka rörligheten. Den statiska rörlighetsträningen är stretching där du töjer muskeln i en och samma position, och håller ett antal sekunder eller minuter. Dynamisk rörlighetsträning utförs i ett flöde – väldigt vanligt i många yogaformer. Läs gärna mer om rörlighet och få tips på grymma övningar av Sebastian som skriver om detta regelbundet! 

Varför är rörlighet viktigt?

För de flesta aktiviteter är det bra att ha en god aktiv rörelseförmåga i musklerna. Detta för att kunna utföra en styrkeövning korrekt eller t.ex. ta ut löpsteget optimalt. Träningen bli helt enkelt mer effektiv!

Rörlighetsträning i någon form mår alla bra av. Idag är väldigt många människor oerhört stillasittande på dagarna och rörligheten blir då extra viktig, faktiskt lika viktigt för ens hälsa som konditions-och styrketräning! 

Yoga – en härlig form av rörlighetsträning!

Varför blir vi så orörliga och stela då? 

Det finns flera olika anledningar till varför vi blir stela, och det skiljer sig såklart mycket från individ till individ. Åldern kan t.ex. ha en inverkan på rörligheten, eftersom vi med åren får mer bindväv kring musklerna. Men det finns andra faktorer som ofta har betydligt större påverkan, som inaktivitet och upplevd instabilitet.

Att vara inaktiv här innebär hela enkelt att du inte använder dina muskler tillräckligt mycket, vilket gör att du förlorar styrka och rörlighet. Med upplevd instabilitet menas att kroppen upplever att du är instabil någonstans och vill skydda detta område genom att strama upp och kompensera med någon annan muskel.

Därmed kan det vara så att det inte hjälper med ”bara” utöva rörlighetsträning och tro att du ska bli rörligare. Du behöver nämligen även åtgärda/adressera din passivitet och/eller instabilitet eftersom kroppen annars inte kommer släppa på spänningarna.

Aktiv vs passiv rörlighet

Aktiv rörlighet innebär den rörlighet du kan skapa med vilja och av egen kraft, som hur djupt kan du göra en knäböj eller om du kan sträcka armarna rätt upp över huvudet utan att böja armbågarna.

Passiv rörlighet är när du tar hjälp av ett yttre motstånd för att komma djupare i en position. Du kanske använder ett band runt foten när du stretchar baksida lår eller tar tag om foten och drar när du vill töja framsidan av låret.

Om du har problem med din aktiva rörlighet behöver det inte betyda att du har problem med stela muskler – det kan faktiskt även handla om muskelsvaghet i just den delen av kroppen.

Fördelar med rörlighetsträning

 • Ökar det allmänna välbefinnandet.
 • Fungerar lugnande för både kropp och själ.
 • Bidrar till att göra din styrke- och konditionsträning mer effektiv och säker.
 • Ökar, eller bibehåller smidighet och minskar begränsningar i vardagen.
 • Kan ge en förbättrad prestation inom andra träningsformer och sporter.
 • Förbättrar hållningen.
 • Förebygger skador och snedbelastningar.

Komplettera gärna dina ”vanliga” träning med lite rörlighetsövningar om du vill. Det kan vara allt från att värma upp med några solhälsningar, till att avsluta passet med några sköna stretchövningar. Som alltid, all träning är bättre än ingen – det gäller även rörlighetsträning!

SparaSpara

Träning

Träning utan tidspress – en lyx!

Bästa Charlotte Beijer brukar skriva om det ibland – hur mycket hon gillar att träna när hon är ledig och inte har någon tidspress. Och det stämmer så bra, kan inte annat än att hålla med!

För de allra flesta snurrar både vardag och helger på i rätt högt tempo och man får klämma in både egen tid och eller träning där det finns en liten lucka då och då. Det är ett evigt pusslande för många. Man köpslår om tid med en partner eller kanske försöker dra med barnen till Mini-SATS. Eller så känns det kanske bara helt omöjligt att ens få till tid till träning överhuvudtaget? Stämmer det in på dig så har jag bloggat om detta tidigare och gett tips på att få in träningen i vardagen och ta alla tillfällen i akt.

Eftersom det allt som oftast är en sådan tidspress när det kommer till träning så känns det plötsligt otroligt lyxigt när man kan få träna utan att tänka på klockan. Man kan hinna med olika typer av träning vid samma tillfälle, eller bara slippa stressa igenom träningen. Kanske köra både cardio och styrka? Kanske ta en bastu efteråt?

Dagens träning

Den här helgen har jag inte barnen så för min del finns det ju rätt mycket tid för träning eller göra vad jag vill då. Men även en barnfri helg kan jag ibland vara rätt uppbokad på både jobb och/eller privata/sociala aktiviteter och då får man hitta sina luckor för träning även då. Idag var dock inte en sådan dag. Med tanke på det fina vädret var jag först sugen på att sticka ut och springa, men så plingade det till i mobilen och jag fick en påminnelse om att jag bokat en yogaklass på SATS. Det kändes ju också ganska frestande! Det fick bli en kombination. Körde 30min cardio på crosstrainern först och sedan ett snabbt ombyte och rakt in i yogasalen för 75min flow. Såå skönt!

30min cardio….

 

…och sedan 75min yoga!          

 

Vill ju å andra sidan ta till vara på det här underbara vårvädret så efter detta blogginlägg får det bli en riktig långpromenad i solen. Kanske en sväng över på Kungsholmen och promenera lite längs vattnet.

Vilken perfekt dag när jag inte behöver välja utan faktiskt kan få göra lite av allt:)

Har du möjlighet att träna utan tidspress någon gång då och då, så ta tillfället i akt. Det är en relativt sällan skådad lyx så passa på att njuta och köra precis det du känner för utomhus eller på gymmet. Pepp!

SparaSpara

Hälsa Livsstil

TÄNK OM – Föreläsning med Mårten Nyhlén

Missa inte detta fantastiska tillfälle att gå och lyssna till Mårten Nyhlén och hans inspirerande föreläsning ”TÄNK OM”. Med koden ”iamready10” får du 10% läsarrabatt – beställ dina biljetter här!

Många gånger undrar vi vad som hade hänt om vi bara gjort saker annorlunda. Om inte det hade hänt, eller om jag bara hade gjort si eller så. Tänk om… Men mycket handlar om din inställning till saker och ting i livet och tankens kraft är enormt stor. Tänk om du kan tänka mer positivt? Tänk om du kan tänka om?

Mårten är känd från flera stora TV-program och brukar benämnas som både guru, kändis-PT och supertränare! Men han är dessutom en av de mest varma, jordnära och positiva människor jag träffat. Och han har mycket spännande berättelser, iakttagelser och reflektioner att dela med sig av. Missa inte den här chansen!

Beskrivning av föreläsningen

En mycket berörande och inspirerande föreläsning med stjärnornas tränare och hälsogurun Mårten Nylén.

Att må bra ska vara enkelt men varför gör vi det då så svårt? Vad ligger egentligen bakom Mårtens positiva tänkande och hur kan man ändra på något som alltid varit?

Hur mycket påverkar egentligen det vi äter och kan stress göra så att kroppen inte svarar.

Det är många frågetecken som ska rätas ut under dessa 90 minuter och Mårten kommer även att berätta historier som inte berättats förut, både från sitt liv och från projekt som tv-programmet Biggest Loser och Ninja Warrior.

Oavsett om du lyssnat på Mårten förut så är detta någonting nytt.

Mårten Nylén är för de flesta känd som supertränaren i tv-programmet Biggest Loser där han under fyra säsonger skapade häpnadsväckande resultat. Efter Biggest Loser gick Mårten in som programledare och expert i tv-programmet Ninja Warrior där han nu gjort två säsonger.

Vi har även sett Mårten ett flertal gånger i Fångarna på fortet, TV4 nyhetsmorgon och som hälsoexpert på Aftonbladet.

Mårten kallas stjärnornas Personliga tränare med klientlista nästan lika lång som vintergatan. Petter, Joel Kinnaman, Carina Berg, Will Smith och Wyclef Jean har alla tränat med Mårten för att nämna några.

 

Motivation Träning

Vad har du för målsättningar med träningen?

Som PT frågar jag alltid vilka målsättningar mina kunder har med träningen. Det kan ju variera ganska mycket. En del har en väldigt tydlig bild av vad de vill, t.ex. gå ner i vikt eller springa ett lopp på en viss tid, medan andra vill träna för att må bra och för hälsans skull. Inget av detta är fel – tvärtom mycket bra anledningar till att träna!

Våga vara specifik! 

Men det jag har jag märkt när jag både tränar andra, och för min egen del, är att ju mer specifik man kan vara med sin målsättning desto mer motiverad och tydlig blir man kring träningen. Jag har för min egen del var lite ”målsättningslös” under våren. Jag lever ju mer aktivt än någonsin tack vare att jag driver eget, är utomhus och tränar andra varje dag. Jag cyklar överallt och får till mellan 3-5pass i veckan. Men utan någon riktigt tydlig riktning blir en del pass lite mindre fokuserade. Man hamnar lätt i sina bekvämlighetszoner och för egen min del tenderar det då bli lite för ”lätt” löpning i kombination med något yogapass här och där. Missförstå mig rätt nu, ingen förespråkar ju att all träning är av godo såsom jag brukar göra – och det vidhåller jag fortfarande!! Men ibland kan man behöva pusha sig själv lite mer och lite extra. Att utmana sig att orka några övningar till, springa lite snabbare eller köra den där rörlighetsträningen som aldrig blir av. Såklart beroende på vilken målsättning du har!?

Vilka målsättningar har du med träningen?

Att definiera din målsättning. 

Som redan nämnt ovan bör målsättningar vara så specifika som möjligt. Men det finns även en del andra saker som är viktiga att ha med sig. Din målsättning bör vara SMART. 

 • S – Specific
 • M – Measureable
 • A – Achieveable
 • R – Realistic
 • T – Time specific. 

Alla dessa komponenter är viktiga. Det går inte att tro att man ska springa 10km på 40min om 5 veckor om man aldrig löptränat tidigare. Du behöver ha realistiska och uppnåbara mål – men såklart tillräckligt inspirerande också.

Delmål

Kanske har du en målsättning som det kommer att ta tid att uppnå? Som ligger många månader, eller kanske ett år, bort. Då kan det vara bra att sätta upp delmål på vägen. Det finns inget så tillfredsställande som när man kan bocka av och se att man klarat det första, eller andra steget på vägen – dit man ska.

Fundera över vad du vill och vad din kropp behöver för att må bra/bättre? Vad vill DU med träningen egentligen? För min del ligger ökad rörlighet i rygg och baksida lår/rumpa nära till hands. Kanske ökad bålstyrka. Fundera lite och våga välja ett par saker som är viktigast för just dig, och börja sedan planera hur du ska ta dig dit. Hur lång tid har du på dig? Vad krävs för att du ska komma dit? Hur många pass kan du realistiskt hinna med på en vecka osv?

Nu ska jag ta och definiera mina mål lite tydligare framåt. Berätta och dela gärna dina!

SparaSpara