Hälsa Livsstil Mat

Bananpannkakor i pepparkakstappning!

Bananpannkaka

Vem älskar inte pannkakor?

Det gör i alla fall mina barn. Och lika gärna äter de bananpannkakor! Har testat många olika recept, men det här är en favorit som dessutom inte går sönder så lätt vid gräddning och vändning. Passar lika bra en stressig vardagskväll som till en helglunch.

Testa dessutom att grädda i pepparkaksformar – otroligt kul och populärt inslag! Kan bli både granar och grisar av bananerna:)

2 portioner

  • 2 bananer
  • 4 ägg
  • 6 msk mandelmjöl (eller kokosmjöl)
  • 2 tsk chiafrön
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk bakpulver

Mosa bananerna först, vispa ihop med äggen, och tillsätt sedan resten och mixa. Låt stå 5min och svälla innan gräddning. Stek i kokosolja. Servera med jordgubbar eller blåbär. Jag brukar ha bär i frysen som jag bara tar fram ovh tinar och sedan mosar. Bästa ”sylten”!

Et voilà!

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Mickan
    31 januari, 2018 at 15:04

    Tack! Du fixade middagstipset 🙂

    • caroline
      Reply
      caroline
      1 februari, 2018 at 10:43

      Härligt! Hoppas det smakade:)

    Leave a Reply