Mat

Recept på vegetariska soltorkade tomat- och basilikabiffar

INLÄGGET ÄR I SAMARBETE MED ANAMMA 

Jag gillar att äta vegetariskt, och ca 80% av min kost är vegetarisk idag. Den har inte alltid varit det, men sakta men säkert har den förändrats, och det är så jag jobbar för att nå något hållbart. Att jag slutade äta kött och fågel kom inte bara över en natt för mig. Som sagt, det här har pågått under en ganska lång tid. Först var jag osäker med att ta bort fågel då jag tränade och tränar en del och tänkte att kyckling både är smalt och proteinrikt och kan hjälpa mig med träningen. Allt eftersom minskade jag med kycklingen och slutade helt med det, och ja, jag har en väldigt god fysik idag.

Utmaningen med att ändra sin kost och att ta bort animaliska proteinkällor som är en bas i många recept är att hitta nya proteinkällor. Man behöver tänka om och att läsa på såklart. Det är inte så svårt när man har koll på det, men jag vet att det kan vara en djungel för väldigt många andra. Som tur är, är det mycket lättare att hitta vegetariska alternativ idag än för några år sedan då det inte fanns så många valmöjligheter.

En ny favorit hos mig är formbar färs från Anamma. Att kunna få smaksätta sina egna biffar med valfria kryddor tycker jag höjer upp hela smakupplevelsen. Jag tänkte därför dela med mig av ett fantastiskt gott recept på soltorkade tomat- och basilikabiffar som du kan göra till din middag ikväll eller någon annan dag i veckan. Till den här rätten krävs inga speciella förberedelser förutom att färsen ska vara framme 30-60 minuter för upptining innan det är dags att göra biffarna.

Ingredienser ca 10 biffar:
 • 1 förpackning 850g formbar färs från Anamma
 • 3 st salladslökar
 • 1 vitlöksklyfta
 • 6 st soltorkade tomater
 • 1/2-1 kruka färsk basilika
 • Salt
 • Svartpeppar
Beskrivning:

Börja med att hacka salladslök, soltorkade tomater och basilika i småbitar. Häll de i en skål tillsammans med färsen och blanda om. Pressa sedan i en vitlöksklyfta i skålen, krydda med salt och peppar i valfri mängd och rör om med en sked för att sen gå över till händerna.
När du är nöjd med din blandning är det bara att börja forma färsen till biffar och steka.formbar färsSom ni märker är det otroligt lätt att göra dessa biffar och färsen var väldigt smidig att jobba med. Till biffarna hade jag skivad potatis i ugn, stekta champinjoner, ajvar och en sallad på bladspenat, cashewnötter och jordgubbar.

Testa vegetarisk formbar färs om du vill testa på något nytt, vill äta vegetariskt eller bara vill testa på något riktigt gott. Det fina med det är att du kan välja vilken smak biffarna ska ha. Kanske blir det här något till kvällens middag?

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Best of I am Ready - Alexandra Öhrlund - I am ready
  27 april, 2018 at 17:07

  […] I samarbete med Anamma bjuder Charlotte på ett magiskt recept: vegetariska biffar med soltorkade tomater & basilika. Middagsinspiration […]

 • Leave a Reply