Yoga på rutin hela hösten – Del 3

Välkommen till artikelserien ”Yoga på rutin hela hösten”. Del 3 handlar om hur du kan göra gott för andra genom att praktisera yoga.

I begreppet YOGA ligger det så mycket mer än bara den fysiska praktiken, den delen som handlar om att göra asanas (positioner) på yogamattan. Den yogiska filosofin bygger på hur du som individ ser på och behandlar din omvärld samt hur du behandlar dig själv i tanke, ord och handling. Man skulle kunna säga att det är när vi jobbar med alla de filosofiska delarna som vi utför yoga.

Läs om alla delar i yogans filosofi HÄR

Är du redo att utmana dig själv genom att bryta vissa tankemönster och göra medvetna handlingar som får dig att närma dig ditt sanna jag istället för att mata ditt ego? Du kan nämligen kliva upp på yogamattan i förmån för andra i höst. Inte vilka som helst utan för de som kämpar mot och jobbar med barncancer.

Ditt ego är förmodligen likt många andras och så mitt egna väldigt girigt. Suktar efter bekräftelse från dig och din omgivning både på och utanför yogamattan. När jag började praktisera fysik yoga så var det mitt ego som fick styra. Jag kände mig ”duktig” när jag kunde utföra vissa positioner. Fick den bekräftelsen genom att vända blicken utåt istället för inåt. Det kan ta tid att inse hur man gör för att bryta den onda vanan. Något som får mig att kliva längre bort från mitt ego är att göra gott för andra. Att inse att det finns så mycket viktigare saker än det som kretsar runt mig. Att engagera sig i något större!

I höst kan du likt mig ta avstånd från ditt ego och istället yoga i förmån för något med ett högre syfte.

Varje år arrangeras #YogaOfHope – yoga i förmån för Barncancerfonden. I år arrangerar jag en liveklass och har då också en aktiv insamling som jag önskar av hela mitt hjärta att du vill vara med och bidra till. 

Välkommen att yoga LIVE med mig söndagen den 15/11 kl.11.00-12.00. Jag sänder en klass via zoom med temat heart opening.

Läs mer via länken nedan, hoppas vi ses på yogamattan (för en god saks skull).

Liveyoga med FlowWithFanny  I förmån för barncancerfonden 

/Fanny Elgstrand, wellnessredaktör
@flowwithfanny

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.