Fanny besegrade stressen: “Alla borde testa det”

Fanny Elgstrand gav yoga en chans efter en stressig tillvaro. I dag livnär hon sig på sitt största intresse – yoga. En utmaning som hon anser att alla borde prova på. Foto: Marcus Järvinen

Fanny Elgstrand har alltid haft ett stort intresse för idrott. Därför var knappast 22-åringens gymnasieval i tonåren märkvärdigt, då hon läste allmän idrott på Fria Läroverken i Linköping. Men precis som så många andra ungdomar upplever sina unga år, var åren precis lika tuffa för Fanny.

– Jag var stressad över skolan och framtiden, och visste väl inte riktigt vart jag skulle ta vägen, säger hon.

Men så kom yoga in i bilden. För att minimera stressen och pressen gav hon den numera populära utövningen en chans. Det var nog tur det, eftersom Linköpingstjejen fastnade för yoga direkt.

– Det var det där lugnet och välbefinnandet som gav mig mersmak. Jag insåg att yoga kunde hjälpa mig till att må bättre. Helt klart borde alla ge yoga en chans, menar hon.

Yoga har blivit omåttligt populärt. Men det är knappast alla som vill ge det en chans. Hur ska man gå tillväga för att få med ”alla”?
– Det handlar om moment. I mitt tycke bör man se individen och anpassa sig utefter den. Vi kan ta gymkillen som ett exempel. Han går knappast på yoga för att finna ro, han vill bygga muskler. Yoga är därför fantastiskt att den fungerar på så vis att det stärker återhämtningen och muskeluppbyggande. Det finns alltid något som man kan ha nytta av i yoga.

Fanny Elgstrand. Foto: Privat

Enn sann inspiratör

I dag arbetar Fanny med att inspirera allt fler till att börja yoga, eller åtminstone fortsätta. Genom sitt företag, Flowwithfanny, lär hon ut yoga till utövare i Linköping och Norrköping, antingen på träningsklubbar eller via Korpen. Hennes passion i att vilja inspirera människor är det som ger henne glöden för att vilja fortsätta lära ut.

– En beskrivning av mig själv skulle nog kunna vara att jag är väldigt glad och spirituell av mig. Givetvis har man sina ”ups and downs” ibland och då har jag min personlighet att tacka, då jag alltid kan ge en bra känsla ut till utövarna, berättar Fanny.

Som yogalärare varierar arbetstiderna. Främst lär hon ut under luncher, kvällar och helger. Resterande tid läggs åt administrativt arbete i så som att planera pass eller stå i receptionen i en träningslokal.
Fanny trivs verkligen med sin tillvaro i livet.

– Jag lever min dröm! Förhoppningsvis kan jag vidareutveckla mitt koncept i framtiden och arbeta vidare med yogan. Det är mitt stora mål, avslutar hon.

Fanny Elgstrand är wellnessredaktör på I am ready. Under fliken “Hälsa” ger hon dig många bra tips för hur du ska komma igång med yogaträningen eller komma vidare, om du redan är aktiv. Du kan även hämta mer inspiration från Fanny via hennes Instagram, @flowwithfanny.

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.