Grönkålspasta med champinjoner och lök

Här bjuder Alexandra Öhrlund på ett gott recept på pasta gjord av edamamebönor. Har du inte testat bönpasta tidigare är det kanske dags att göra det nu?

Text och foto. Alexandra Öhrlund 

Pasta på bönor? Ja, du läste rätt! Pasta på protein- och näringsrika bönor är dessutom jättegott. Här bjuder vår bloggare och matkreatör Alexandra Öhrlund på ett mumsigt och grönt pastarecept:

”Jag har aldrig gillat pasta, men sedan bönpasta kom in i mitt liv har allt förändrats, haha! Den går snabbt att koka, innehåller mer protein än vanlig pasta och finns i flera olika varianter. I det här receptet har jag använt ekologisk bönpasta gjord på edamame från Icas märke Gott liv.

Grönkålspasta med champinjoner och lök

Grönkålspasta med champinjoner och lök

Ingredienser, 4 portioner

2 paket bönpasta
250 g färsk grönkål
250 g champinjoner
1 gul lök
1 vitlökskyfta
200 ml ekologisk kokosmjölk
3 msk tamari

Fler mattips av Alexandra Fiberrikt och glutenfritt bröd 

Gör så här.

Koka bönpastan enligt anvisningarna på paketet. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
Hacka lök, vitlök och chaminjoner, fräs tills de mjuknar och får lite färg. Krydda med salt och peppar.
Riv bort grönkålsbladen från stammarna. Stek bladen i en stekpanna med 1-2 dl vatten tills de mjuknar och blir mörkare i färgen. Vattnet avdunstar under tiden.
Blanda grönkålen med svampen och löken, tillsätt kokosmjölk och tamari. Låt koka ihop några minuter innan du rör ner den färdigkokta pastan och sedan är det klart att äta!”

Grönkålspasta med champinjoner och lök

Läs mer Planera smart med goda matlådor 

Grönkålspasta med champinjoner och lök
Alexandra Öhrlund är personlig tränare och receptkreatör med norrländska rötter. Pluggar till yogalärare, tränar gärna utomhus och älskar att dokumentera livet i bild och text. Följ Alexandra och hennes inspirerande liv på bloggen ”MED FOKUS PÅ HÄLSA” och instagram @alexandraohrlund

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here