Recept

Grön smoothie

Har du någon frukostfavorit?

Gröt har länge varit min. Men efter att jag köpt min Vitamix har smoothie blivit mer eller mindre standard på morgonen.

Smoothie är perfekt om du, precis som jag, strävar efter att få i dig mer näring på morgonen. Min innehåller oftast avokado och gröna blad som bas. Sedan blandar jag i det jag är sugen på. Avokadon gör smoothien härligt krämig och dem frysta bären ger en milkshake-konsistens.

Dagens kombo (räcker till 2 personer)
 • 1 banan
 • 300 gram frysta jordgubbar
 • 1 avokado
 • 30 gram protein (jag valde Holistic Choklad)
 • Fryst grönkål
 • 2 dl vatten – anpassa mängden efter hur tjock du vill ha den

För att göra den ännu nyttigare toppa med något av följande
 • Nötter / Frön
 • Rostad kokos
 • B-jäst, som har ett högt, naturligt vitamininnehåll, högvärdigt vegetabiliskt protein med essentiella aminosyror. Jättegott att sprinkla även på gröt eller yoghurt
 • Sk ”superfoods” som lingonpulver, camu camu, kanel etc

Ha en fin fredag!

Reflektion Self-care tips

Morgonrutin

Är du en morgonmänniska?

Med risk för att bli klassad som ett UFO så ringer min klocka oftast vid 4.30. Vilket jag antar, per definition, gör mig till en morgonmänniska. Jag behöver inte gå upp så tidigt men jag vill och jag trivs med det. Slår på kaffebryggaren, tar en dusch och sedan har jag en timma egen tid innan det bär av mot gymmet.

Vad gör jag då? Jo jag skriver i min reflektionsdagbok.

Du kanske hört att vi människor tänker omkring 65.000 tankar per dygn? Och av dem är c:a 95 % samma som föregående dygn. Nu vet jag inte om detta är sant och jag blir nyfiken på hur man faktiskt lyckats mäta detta, men låt oss anta att det ligger någon sanning i det. Jag kan bara gå till mig själv och intyga att många av mina tankar jag har jag tänkt flera gånger om.

Min reflektionstid handlar helt enkelt om detta. Att utmana gamla tankemönster, beteenden och fundera kring vad jag vill framåt. Det handlar om att uppmärksamma det jag gör bra och jag vill fortsätta med, samt reflektion kring vilka förändringar jag önskar göra. Helt enkelt om att få ett helikopterperspektiv över mig själv och mitt liv just nu. På så sätt skapar jag en medvetenhet och det blir enklare att göra aktiva val som tar mig i den riktning jag vill.

Övningar eller bara skriva

Ibland gör jag olika övningar som jag varierar efter behov men bland gör jag inga övningar alls utan sätter mig ner och skriver det som kommer till mig. Det är skönt bara det, att checka av dig själv.

Hur mår du just nu? Vad har du för känsla i kroppen? Är det något som tyngt dig senaste dagarna som du inte hunnit ge plats? Något som gjort dig extra glad? Vad spenderar du din tid på? Finns det annat som du hellre skulle ägna dig åt?

Att skriva är ett sätt att skapa distans till saker. Det hjälper mig att ventilera, få perspektiv, släppa gammalt, uppskatta och lära mig nytt.

Jobbar du på nått liknande sätt med dig själv? När brukar du stanna upp i vardagen och ge dig själv utrymme?

I ett senare inlägg återkommer jag med några exempel på övningar.

Event Träning

Golfträning med Green Queens

Är du nyfiken på att börja spela golf? Eller spelar du redan men saknar fler tjejer att spela tillsammans med?

Då tycker jag att du ska gå med oss i Green Queen Golf. Vi är ett community för kvinnliga golfspelare på alla nivåer med målet att få ut fler tjejer på banan, umgås, ha roligt, och nätverka.

Igår va det vinterträningen med Patric Otterström i Komethallen.

Träffade jättehärliga tjejer och fick många bra tip.

Nästa träningstillfälle är den 25 mars i Haningehallen. Då kan du välja att komma och köra med PRO Ingela Tisén eller utan tränare och bara slå. Vi blir ett härligt gäng så missa inte att komma och hänga med oss och värma upp swingen.

I vår anordnas även en kurs för dig som är sugen på att ta grönt kort. För att läsa mer om kurserna och kommande event kan du besöka QG hemsida  där hittar info och anmälan.

Hoppas vi ses!

Boktips Personligt ledarskap

Boktips #1

Om du kommer hem till mig och tar en titt i min bokhylla krävs ingen rocket science för att lista ut vilken typ av böcker jag helst doppar näsan i. Varannan vecka tänkte jag rekommendera en bok som gett mig en viktig aha-upplevelse och som jag hoppas kan berika dig på ett eller annat sätt.

Först ut har vi en bok med både ett fint och viktigt budskap. ”Mod att vara sårbar” av Breneé Brown.

Den här boken är bra på så många sätt. I korta drag: den utmanar oss att möta sårbarheten på ett annat sätt. Den lär oss att sårbarhet inte är svaghet, utan i själva verket en styrka och källa till kraft. Den påminner oss om att vi alla bär på en och samma längtan. Att bli sedda. Den innehåller också praktiska övningar i sårbarhet. Hur vi kan öva oss i att våga vara äkta, dvs visa vem vi inners inne är.

Boken finns att beställa på Adlibris eller köpa på Svenska Akademi Bokhandeln. Perfekt present att ge bort till någon du bryr dig om.

 

Personligt ledarskap Reflektion

Att sätta gränser

Tycker du det här med att sätta gränser är svårt? En osäkerhet över vart du står i en fråga, eller att något inte känns bra men du vet inte exakt vad? Då är du inte ensam.

Orsakerna kan självklart vara flera. En vanlig anledning är om dina värderingar krockar. Du vill vara snäll och omtänksam samtidigt som du vill stå upp för dig själv med risk att göra en annan människa arg eller besviken. En svår kombo som kräver både övning och färdighet. Du kanske har med dig rädslor eller övertygelser som gör det svårare att sätta gränser. Att du inte ska ”ta för mycket plats” eller att konflikter är obehagliga och bör undvikas.

Det kan också vara mer eller mindre lätt att sätta gränser beroende på situation och sammanhang. Exempelvis kan det vara svårare att sätta gränser i nära relationer, eftersom vi är mer känslomässigt insyltade i varandra.

Jag försöker att reflektera kring mina egna gränser med en viss regelbundenhet. Oftast sker det retroaktivt när jag känt en osäkerhet i en situation, när jag inte vet vart jag står i en åsikt eller när jag lyckats bra med att sätta en viktig gräns. Men jag försöker också att jobba mer proaktivt med mina gränssättningar. Nedan finner du några tips ifall du också är nyfiken på att jobba mer aktivt med dina gränser.

 

Reflektera kring vad som är viktigt för dig
 • Att avsätta tid då du medvetet reflekterar kring dina gränser skapar en tydlighet inför dig själv som du också har med dig in i skarpa situationer. Fundera kring och skriv ner: vad du är säker på och vilka gränser som inte känns tydliga än. Att bli medveten om båda delar gör det också lättare att se vilka områden du kan jobba på.
Träna dina ”sätta-gränser-muskler”
 • Börja träna på att sätta gränser i mindre utsatta situationer. När du till exempel tränar dig på att sätta gränser för din kollega på jobbet tränar du också upp musklerna för att kunna sätta gränser i den mest utmanande relationen på hemmaplan. Se således till helheten. Inte bara till situationen.
Ha tålamod
 • Förvänta dig därför inte att du kommer att kunna sätta alla gränser på en och samma gång. Inte heller att du kommer att lyckas vid varje tillfälle. Tänk långsiktighet och att det är en process.
När du upplever att din åsikt är otydlig – svara på frågorna
 • Vill jag det här? Kan jag? Är det här bra för mig?
 • Du kan också ställa dig frågan: Gör jag det här utifrån rädsla eller kärlek? Exempelvis rädsla för vad andra ska tycka om mig? Eller för att jag tror att detta är bäst för mig?
Och sist…kom ihåg att det är din rätt att:
 • Välja att inte svara på en gång. Ta din tid att tänka efter innan du svarar.
 • Det är även din rätt att inte svara alls. Exempelvis genom att säga rakt upp och ner ”jag väljer att inte svara på detta” eller ”jag har inget svar just nu”.
 • Det är okej att ändra dig. Har du sagt ja och ångrar dig är det din rätt att tala om att du ändrat dig.

Har du fler bra tips som gör det lättare att sätta gränser och bli tydlig inför dig själv och andra? Dela gärna med dig <3

Hälsa Mat

Hemmagjord Poké Bowl

Hälsa till lunch

Den här skålen som tagit sig från Hawaii via Kalifornien till Stockholm har blivit min bästa vän de dagar jag vill ha en snabb och nyttig lunch. Ingredienserna går att kombinera i oändliga varianter efter tycke och smak.

Recept

I min skål har jag;

 • Morot
 • Ruccola
 • Sojabönor
 • Mango
 • Rödbetsspagetti
 • Kycklingfilé som jag marinerat i salladslök, tamarisoja och sesamolja. Därefter toppade jag med chiliflakes och färsk koriander.

Brukar även köpa salmalax och använda samma marinad som ovan. Mums!

Mer färgglatt på tallriken kan det inte bli!

Self-care tips

Tips på meditationsappar

Brukar du meditera regelbundet?

Under dem senaste månaderna har jag försökt att få in meditation som en del i min hälsorutin. Jag är en person som stannar upp och reflekterar mycket men är inte lika bra på att stanna upp och bara vara, vila.

Ett verktyg som hjälpt mig är guidad meditation. Bara 10 minuter på morgonen eller kvällen har gjort stor skillnad. Du kanske redan har testat några av meditationsapparna nedan eller har tips på en app du gillar bättre? Dela gärna med dig i sånt fall.

Headspace

Headspace har 10 sessioner gratis med guidad meditation och är perfekt för sig som vill testa. Därefter kan du köpa fler sessioner.

 

Calm

Calm utsågs av Apple till 2017 års bästa app. Appen har ett enormt utbud av olika meditationer med olika fokus. Den innehåller även musik, ”sleep stories” dvs berättelser som ska hjälpa dig att somna samt utbildningssessioner om olika ämnen.

Insight Timer

Den här appen har guidade meditationer även på svenska. I appen finns både gratissessioner och olika paket du kan prenumerera på. Den är också utformad som ett community där du kan connecta med andra utövare och dela erfarenheter.

 

Mina key take aways efter några månader med meditation

• Ge det en chans i minst några veckor

• Sluta inte även om det känns som att du inte ”behöver det idag” det är naturligt att tänka så men medveten närvaro behöver underhållas och det finns alltid rum för förbättring

• Du kanske inte behöver något hjälpmedel och om du gör det hitta ett hjälpmedel passar just dig. Testa olika appar och tekniker tills du hittat rätt

• Gör det till en rutin så blir det mycket lättare. 10 min på morgonen har jag min ”head space”. När är ett bra tillfälle för dig?

• Låt inte ett uppehåll stoppa dig. Några dagar eller veckor utan meditation eller annan mindfulnessträning innebär inte att tidigare eller kommande månader är ogjorda

Lycka till!

Okategoriserade

Nytt tillskott i bloggfamiljen

Jättekul att du hittat hit! Mitt namn är Jenny och jag kommer från och med idag att blogga här på I Am Ready. Jag inleder lite kort med vem jag är och vad jag har för ambition med bloggen, så vet du vad du har att vänta.

Så länge jag kan minnas har jag älskat det mesta som har med hälsa och träning att göra. 2011 utbildade jag mig till Personlig Tränare och jobbade under några år med fysisk träning på olika sätt. Successivt och till följd av att jag själv kämpade med mitt inre välmående, växte mitt intresse även för den mentala och emotionella aspekten av vår hälsa.

I min blogg kommer jag att dela med mig av hur jag jobbar för att ta hand om och stärka relationen till mig själv på olika sätt. Min förhoppning är att du ska finna inspiration men också att det ska vara ett utbyte och att du vill dela med dig av dina hälsoknep, tankar och ideér. Däremellan kommer jag självklart att bjuda på en och annan bild från min vardag där jag jonglerar mina jobb med träning, mat, resor och annat.

Förutom i bloggen kan du följa mig på instagram eller spana in mitt företag  där jag arbetar med ledarskap- och teamutveckling.