Boktips

Boktips #3

Måndag. Hoppas du haft en fin helg.

Jag inleder veckan med ett nytt boktips. Den här gången har jag valt en bok som du mycket möjligt har läst eller hört talas om.

När jag läste Lyckofällan med Russ Harris första gången kändes det som en frisk fläkt bland många andra böcker inom samma tema. Anledningen? Jo för att den inte enbart vilar på kognitiv beteende terapi utan också väver in mycket av våra känslor.

Acceptence Commitment Therapy – formen som boken bygger på handlar mycket om vikten av att lära känna hur vi som människor fungerar och hur vi kan bli bättre och bättre på att ta hand om oss på ett konstruktivt sätt.

Det jag gillar mest med boken är ”hands-on” approachen. Den varvar olika övningar och exempel som gör det konkret och hjälper dig att tänka nytt och få ett nytt förhållningssätt till dig själv.

Lyckofällan vänder sig också till målgruppen ”människa”. Dvs den kan läsas av dig som vill hantera vanliga mänskliga problem som ledsenhet, depression, dåligt självförtroende, oro, stress, ångest och känslor av meningslöshet och ensamhet. Men också dig som vill jobba med att förverkliga dig själv, bli tryggare i den du är och hur du kan jobba med mål och drömmar.

Har du inte plockat upp den redan, gör det! Har du läst den förut men det var ett tag den, då är den värd att plocka upp igen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply