Söndagskrönikan: Du är värdefull

Din kropp är värd att tas hand om. Du är värdefull! Lägg det på minnet. Men ibland behöver vi påminna oss om det mest basala, vårt eget värde. Den senaste tiden har jag varit vart så stressad. Känns mest som jag bara flängt hit och dit, fram och tillbaka utan att hinna landa någonstans. Sen har jag oroat mig över saker som jag liksom inte kan styra över ändå, om förskoleplats, skola och besiktningar. Och som om det inte var nog, har Micke, min man, gått och gjort sig illa, inget allvarligt men ändå och annat som hänt inom familjen och som skapat känslomässiga bergochdalbanor.
Text. Annika Larsen Foto. Pixabay.com

Min kropp är väldigt bra på att tala om för mig när jag inte tar hand om mig. Eller när jag gör det. Och just nu har jag inte gjort det.

Dom saker jag mår bra av, dom har jag liksom inte gjort. Då menar jag att träna, äta regelbundet och dricka mycket vatten. Jag har inte mediterat eller skrivit och reflekterat som jag brukar utan jag har bara kört på i hundraåtti. Jag har inte masserat mina fötter eller torrborstat min kropp.

I vanliga fall har jag ett fantastiskt tålamod och hanterar stress bra men nu, nej. Jag exploderar för minsta lilla och tappar humöret. Är trött och sötsugen väldigt ofta. Jag är inne på min andra förkylning på väldigt kort tid. Jag har glömt bort saker jag ska göra. Mitt hår, mina naglar och min hy är inte som de brukar och jag känner mig grå och svullen.

Det är helt okej att det blev så här, men nu räcker det! Nu rullar jag ut min yogamatta och ger mig själv lite kärlek. För det är jag värd.

 

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.