Hur ofta vilar du?

Hur ofta vilar du? Det vill säga att bara sitta och blunda. Vilar i stunden utan mobil eller tv. Inga störningsmoment. Okej, “lets face it” jag har fyra barn och det kan ju hända att någon av dom vaknar eller så men om jag gör det när jag är helt ensam. Det kan faktiskt vara på bussen också. Låta mobilen ligga kvar i väskan och bara andas. Blunda eller titta ut genom fönstret och se vad som finns där ute.
Text. Annika Larsen Foto. Shutterstock

Det finns flera sätt att ta pauser som att sätta sig på en stubbe i skogen och bara lyssna på naturen. Ta en promenad utan musik, podd eller prata med någon. Meditera, yinyoga. Det finns flera sätt att vila på men egentligen bara ett sätt som funkar – i tystnad och utan att trycka på några knappar. Det är då det händer. Det är då hittar du svaren, det är då din sanna inre röst kommer fram.

När du vilar släpper du taget och lösningen kommer till dig istället

Pastor Tomas Sjödin har skrivit boken Det händer när du vilar. Där skriver han om hur vi har flyttat vilan från först till sist. Vi vilar när det är försent. Vi jobbar ihjäl oss tills vi är värda en vila istället för att vila lite varje dag eller en dag i veckan. Och när det är försent blir vi sjuka, går vi in i väggen och blir utmattade.

Så idag tycker jag att du övar dig på att vila, säg Nej till saker du inte vill eller kan göra, landa i att saker är bra som dom är, släck lamporna, tänd ett ljus och tryck inte på några knappar. Vila på riktigt och se vad som händer!

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.