Mat

”Mallans” goda och matiga morotssallad

Att morötter är nyttigt vet vi sedan gammalt. Det vore ljug att säga att det uppstod ljuv musik vid mötet med de torra orange bergen, med rårivna morötter i matbespisningen i skolan. Men du som jag, har förhoppningsvis återhämtat smaklökarna sedan dess? Och vi kan väl komma överens om att allt som hände för mer än 20 år tillbaka i tiden är preskriberat?

Hälsofördelarna med morötter

"Mallans" goda och matiga morotssallad

Här står jag och ekolyxar på perrongen

Morötter kan faktiskt vara gott och är i nuläget en av de grönsaker jag gillar mest och äter så gott som dagligen. Utöver att den goda och saftiga smaken, är morötter bra för att de innehåller mycket fibrer samt lite energi … men även för att de små färgglada läckerheterna innehållet en massa bra vitaminer som till exempel A-vitamin och antioxidanter som boostar immunsystemet nu när du kanske som många andra kickar igång träningen efter semestern?

I dag vill jag tipsa om en jättegod och matig morotssallad som du kan servera som ett fräscht tillbehör till laxen eller annan rätt.

Du behöver för 4 personer

3 – 4 st morötter
1/2 dl solrosfrön
4 msk olivolja
saften från 1/2 citron
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar

SÅ LAGAR DU

Rosta solrosfrön i torr stekpanna på medelhög värme. Rör om hela tiden så att de får ljust brun färg runt om. Låt dem svalna lite. Skala morötterna och riv dem på rivjärnets största hål. Lägg dem i en salladskål. Blanda olivolja och citronsaft, pressa eller riv i vitlök. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över morötterna, häll på solrosfrön och blanda om ordentligt. Klipp gärna några basilikablad i tunna strimlor över salladen.

Källa: SVT.se/recept/Pucks-morotssallad

Ja, att döma av länken ovan var det inte mitt utan Pucks goda recept på sallad men i dag gjorde jag det till mitt! Undertiden jag avnjöt min mumsiga sensommarlunch med ugnsbakad lax, matvete och keso på balkongen, med ett rykande färskt nummer av Femina. Den modetidning jag tycker bäst om för tillfället.

Livet över kaffe

VIP-åk på Gröna Lund (och att få bli barn på nytt för en dag)

Igår var vi ett kompisgäng som VIP-åkte karuseller på Gröna Lund. Det var jag … Juli 12, Nadine, jämnårig med juli, och Malek 11 år. Låt dig inte luras av mitt mogna yttre … När jag kommer i närheten av sockervadd och tivoli blir jag som barn på nytt!

Naturligtvis fanns det ansvarsfulla vuxna med på plats … Mårten och Isam höll i ordningen. Även Isams yngsta dotter, lilla busungen Nisrine 4 år, var med och hon blev helt besatt av Gröna Lunds färgsprakande clowner på styltor.

Även jag blev lite smygbesatt av clownens långa kjol och fina hatt … och i det läget var det så himla bekvämt att kunna skylla på Nisrine. Att det var lilltjejen (och inte jag) som ville ha ett foto på sig själv och  den fina clownen…

Att få bli barn på nytt för en dag

Klart man ställer upp när Nisrine ville fotas med clownen. Vem vore man annars? 😉

Som du kanske vet har Juli diabetes typ 1. Det finns väldigt få fördelar med diabetes … Kanske kan jag bara komma på en? Och det är att man får ett speciellt åkband som ger dig och ditt sällskap företräde i kön när du besöker på nöjesarenor son Gröna Lund och andra tivolin. I fall du skulle bli sjuk och snabbt behöva hjälp. Så vi fick VIP-åka hela dagen … Även jag!

Att få bli barn på nytt för en dag

”Fräsiga fyran” på Gröna Lund. Och lycka är … att få gå före kön på Gröna Lund!

Att få bli barn på nytt för en dag

Och när man får vara sig själv för en stund 😉

Att få bli barn på nytt för en dag

Mest fokuserad vinner? (och Mårten som tror att det är HAN som är vinnarskallen i familjen, haha)

Vi… hela gänget, vuxna som små, blev helt hooked på basket. Vet inte om du testat att pricka basketboll i korg när du varit på Grönan?
Basketbollarna väger ingenting och därför är det svårt att beräkna hur hårt du ska skjuta. Jag skulle nog vilja kalla mig själv för rättså ”sportig” ändå och basket var en av mina favoritidrottsgrenar på gymnasiet. Men när jag ska pricka bollen i korgen på Grönan, är det som om jag aldrig har hållit i en boll förut. Och sen ser man alla små kids överallt, som springer omkring med de där jättebasketbollarna … och liksom hånskrattar dig bakom ryggen … Ja, åtminstone känns det så … Och det är inte så att jag vill ha den där stora fula gummibollen med mig hem. Jag vill bara vinna! Det ville vi nog allihopa.

Jag vill gärna sammanfatta denna söndag som en väldigt trevlig dag, förlusterna till trots. Och när vi kom hem fortsatte festligheterna med middag framför 90-talsrullen ”Min bästa väns bröllop” med Julia Roberts i huvudrollen, från den tiden då mobilerna var stora som tegelstenar.

Att få bli barn på nytt för en dag

Basketbesatta och snuvade på konfekten.

Att få bli barn på nytt för en dag

Man ska vara glad för det lilla, det vet vi sedan gammalt. Jag vann ingen gummiboll, men jag vann en fingerfigur … (Okej då, jag gjorde den själv, av en gummihandske och garn)

 

 

 

 

 

Livet över kaffe

Sommaren 2018 – då jag upptäckte att diskmaskinen har fler program än ”auto”

Det här har inte bara varit en av de varmaste somrarna någonsin, med grillförbud och fläkt-kris. Det har även varit en sommar som har varit utvecklande på det personliga planet. Sommaren 2018, då jag bildade bokklubb med bonusdottern och upptäckte att diskmaskinen har fler program än ”auto”.

Den välbehövliga sommarsemestern, pausen, som frigjorde mentalt utrymme så att jag fick inspiration till att börja blogga med humor igen. Vilket jag är så tacksam för, eftersom den där ”glimten i ögat” har lyst med sin frånvaro alldeles för länge nu. Och det är så; med driv och mycket självdistans, jag gillar mina texter bäst!

Sommaren 2018 – då jag upptäckte att diskmaskinen har fler program än "auto"

Sommaren då  pumpen gick sönder på diskmaskinsskrället och Elektrolux-teknikern guidade mig i ”diskmaskinens värld” och lärde mig att det finns fler program än bara ”auto”. Revolutionerande upptäckter!

Det har även varit en sommartid med flera lärorika aha-upplevelser … visa tråkiga men, som tur, flera bra. Men alla insikter som tar mig framåt betraktar jag som bra.

Det här var ”the summer-tajm” då jag kom till en brytpunkt och bestämde mig för att sluta tycka synd om mig själv och bytte ut ursäkterna mot jogging. En sommar då jag zoomat in tillvaron och vårdat mina få men nära relationer – i synnerhet relationen till mig själv. Och jag har spenderat mer tid i verkligheten än på sociala medier.

Jag har lagt om mina prioriteringar och sorterat mina åtaganden i tre korgar: ”v-korgen (v- som i viktigt, v-som i vin) ”kan vänta till senare-korgen” och ”kanhända att jag gör-om-eventuellt- lusten faller på-korgen”. I den ligger det flest göromål. Till exempel oviktigheter som disk och dammsugning.

Sommaren 2018 – då jag upptäckte att diskmaskinen har fler program än "auto"

V- som i VIKTIGT, V-som i VIN.

Detta var även sommaren när jag fick strike i bowling och kastade frisbee. Frivilligt. Sommaren, då jag på bara en kväll, blåste fler såpbubblor än vad jag gjort under hela min barndom. Sommaren då jag började använda off shoulder-toppar och accepterade mina ben i shorts, samt utvecklade mitt intresse för fotografi till en hobby.

En härlig semestertid som avrundades med familjemys i Mörrum som gav ny energi. Och ett nytt kvartal, som inleddes med ett mycket lovande möte … nya uppdrag och välkommen fakturering.

Sommaren 2018 – då jag upptäckte att diskmaskinen har fler program än "auto"

Den absoluta höjdpunkten på hela sommaren måste ändå varit födelsedagsfirandet med Tessan.

 

Livet över kaffe

Vincent 4 år

Igår firade vi min brorson Vincent 4 år i Nacka med ett färgglatt slime-party. Vincent, som älskar slime, hade fått börja dagen med ett slime-bad med gummihajar. Måste vara jämförbart med ett Champangebad med choklad för vuxna?

Kulmen på dagen var, eventuellt, när han, storebrorsan Frank och bästa kompisarna under handfast ledning av slime-proffset Juli 12, fick göra sitt eget hemmagjorda slime. Och jag undrar nyfiket vem (och varför) som från början kom på receptet på slime med linsvätska, raklödder, lim och karamellfärg?

Till födelsedagsfikat bjöds det på färggranna Cupcakes och Vincent blåste ut sina 4 ljus i ett enda imponerande andetag. Undrar just hur lång tid det hade tagit för mig att blåsa ut 44?

Jag, som just nu försöker tänka på måttet, smakade av en hörna och kunde konstatera att Cupcakesen var lika goda som de var färgglada. Och vi vet ju sedan länge att man ska äta mycket av färgglada ”livsmedel” … Ja, okej då, grönsaker. 😉

Det är svårt som vuxen att avgöra exakt hur kul på en tiogradig skala en specifik upplevelse är för ett barn… Men oavsett om  jag hade varit 4 … eller 44 som nu, hade jag tyckt att det varit det bästa födelsedagskalaset ever!

Vincent 4 år

En annan höjdpunkt måste varit när Vincent fick sitt första metspö av farfar?

Vincent 4 år

Juli är inte bara slime-proffs … hon är även en baddare på att klara Rubiks kub.

Vincent 4 år

Mormor Ingrid och Vincents och Franks mamma Maria i ett nära samtal över vattenmelon.

Vincent 4 år

Och inget kalas utan ”doggie” <3

Vincent 4 år

Vincent blåste ut sina 4 ljus i ett imponerande andetag.

Vincent 4 år

Efter fika kommer slime! Det är sedan gammalt.

Vincent 4 år

Sen om det blev ”fluffy slime” eller  frigolit … det är en fråga att lämna obesvarad. 😉

Vincent 4 år

Men det oavsett var det ett jäkla bra kalas och fint ordnat av pappa Petter (min bror) och mamma Maria.

Vincent 4 år

Det episka slime-badet ”alla” (under 10 år) talar om.

Vincent 4 år

De obligatoriska, och mycket effektfulla, gummihajen.

 

 

 

Livet över kaffe

Familjesemester i Blekinge

Vi är precis hemkomna från några dagars familjesemester i Mörrum – som ligger utanför Karlshamn. Vi har umgåtts med Mårtens familj, gjort klassiska semestergrejer som att bada och spela kubb och firat Julis födelsedag, bonusdottern som fyllde 12 alldeles nyligen.

Det slog mig vilken stor familj jag har när man slår ihop den med alla bonuspersoner man får på köpet när man gifter sig. Och nu har vi varit en familj och släkt i över 6 år. Det är en tid får man väl ändå säga. Juli var bara 5 när jag stormade in i hennes liv och på kort tid gifte mig med hennes pappa. Där och då hade jag ingen aning om vad det skulle innebära att bli bonusmamma åt en liten tjej … Nu har det gått 6 år … Tänka sig!

Har du fortfarande semester eller har du börjat jobba? Jag tänkte börja jobba igen på måndag och har samlat på mig en massa idéer under juli månad, då jag har låtit hjärnan vila lite. Dessutom har jag fått ett uppdrag om tre veckor som känns lite kul för egot. Vad det är får du se då, men det innebär att jag behöver tänka lite på formen inför det. *cliffhanger* Även I am ready har fått sitt första kommersiella samarbete … det känns också väldigt roligt och varumärkesbyggande. Det kommer att bli en intressant höst, det är en sak som är säker!

Familjesemester i Blekinge

Team Nylén piskar Team Rimér i kubb. (Kan jag möjligen ha Blekinges blekaste ben?)

Familjesemester i Blekinge

Ingen seger är för liten för att firas.

Familjesemester i Blekinge

Träning på it-stället i Karlshamn.

Familjesemester i Blekinge

Sommarens budgetfynd: Lika praktisk som fin, den matchande ”kameraväskan” som jag köpte på Lindex för endast 199 kr. Du vet väl att du har 15% rabatt på hela Olympus sortiment när du uppger rabattkoden ”Malin15” 🙂

Familjesemester i Blekinge

Och bada i Östersjön.

Familjesemester i Blekinge

Årets bästa badbild? Tycker det händer många bra grejer parallellt i denna bild. 😉

 

Skönhet 40 plus

Loggar ut och checkar in på salong

I dag är en sådan där jag när jag vaknade med halsont och känner mig extra berättigad till att logga ut för att checka in på en lyxig salong och treata mig själv med en lång hårbottensmassage … Och kanske ett glas fredagsvin?

Tänker att vin, eftersom att druvan är ett bär, måste placera sig högt upp i den veganska näringspyramiden? ”Vina” och ta en veckans ”wine cleanse … kanske skulle kunna bli accepterade begrepp för oss yviga livsnjutare som vill leva lite grönare … och lite mer chill, men utan att behöva plocka fram yogamattan? Eller inte. Men tänk att bara få gå omkring hela dagarna till ända och vara lite tipsy. Och man brukar skoja om att ”vin är yoga för hjärnan”.

Skämtå sido … Efter en veckas ”vine cleanse” nere hos mamma, vill jag inte vill dricka mer vin på ett tag. Och kanske därför jag har ont i halsen nu? Eller så har jag blivit sjuk på grund av de straka fläktarna i sovrummet?

Men återhämtningen du får av att luta dig tillbaka i frisörstolen för en halvtimmes skön hårbottensmassage och ”mind blow”, det min vän, är ingenting man skojar bort! Det tycker jag att alla borde kosta på sig mellan varven.

Och det är mer miljövänligt med behandlingar jämfört med att t.ex. shoppa, för att fortsätta på det gröna temat.

Tidigare jobbade jag som massör/massös och ett av mina signum var att alltid avsluta med en lång hårbottensmassage. För det är ju den där sista ”knorren” kunden kommer ihåg. Samt  förlåter alla eventuella missar under den tidiga delen av behandlingen, haha.

Någonting jag faktiskt har varit nyfiken på ett tag är Ayrovedisk aka indisk massage … Jag ska nosa upp ett sådant ställe och testa. Lovar att återkomma i ”ärendet” 😉

Loggar ut och checkar in på salong

Jag och Mårten har börjat frissa oss på salongen Bond. En lyxig och varm salong i Sthlm City som håller förstklassigt mått inom hår och skönhet samt värnar högt om det personliga mötet.

 

 

Humor

Hjälp! Matte behandlar mig som en ”slit och släng-päls-accessoar”

Hej, det är jag, Nitro, ”the byrack”, som än en gång fått” stafettpinnen” (läs tvingats) att gästblogga på mattes jättecreddiga webbportal. Förmodligen för att mitt förra inlägg blev en sådan stor viral succé … Nåja, åtminstone inom hundkretsar. Brorsan Ninja bloggade också en gång, och det fick ”fjong” då inlägget spred sig lika snabbt som ett luftburet virus.

Matte och medelålderskrisen

Stackars matte! Jag tror att matte genomgår en sådan där medelålderskris? … Hon har anmält sig till kurser och joggar, dricker kallpressade ekologiska juicer och lägger pengar på hudvård. Med tassen på hjärtat, jag upplevde faktiskt inte matte som varken särskilt fåfäng eller bekräftelsesökande … Tidigare.

Häromdagen klädde matte ut sig till en botanisk trädgård och riggade kameran på ”självutlösare” samt bollade runt mig, som om jag vore någon jävla ”slit och släng-päls-accessoar”, köpt i andra tass (hand).

Först, alltså jätteförst, blev jag alldeles till mig att matte satte mig på piedestal i fotoblixtarnas ljus … men efter en stund … när matte under flera omilda och långa minuter bufflade omkring mig som en muff … gick det upp för mig,  att själva bilden var viktigare än min persona och integritet … Ja, då blev jag trumpen. Ja, skitsur faktiskt!

Nog för att jag är av den ädla rasen ”powder puff” (Chinese crested dog), men  för att du verkligen ska förstå situationens allvar … Så var det alltså viktigare för matte att bilden blev ”instasnygg” än att jag, Nitro, mattes lilla medelpunkt i livet (brukar jag åtminstone vara) mådde bra?!!!

Shabby Chic … eller ”billigt skit?”

Jag förstår fortfarande inte varför de där bilderna var nödvändiga för matte… För de där shabby chic … aka ”billiga skitkläderna” från H&M för 199 kr delen … vilka hon klickat hem i ett ”utsatt tillstånd” …  (läs när matte druckit vin och missförstått att hon hade 25% födelsedagsrabatt på en hel order, fast det bara var på det dyraste plagget) Jättebeställningen som hon, pinsamt nog, utav säkerhetsskäl, valde att returnera i butik … (vilket tog en timme och en sjukt irriterad expedit) och dessutom skyllde matte ifrån sig på ”bonusdottern” … Hon drog en harrang om att bonusdottern skulle ha kapat kontot och beställt en massa saker utom mattes vetskap. Bah! Att lägga över skulden på ett stackars oskyldigt barn? Hur lågt får man sjunka?!

Missförstå mig rätt nu, kära mattes bloggisar … Jag, som ”människans bästa vän”, känner min högt älskade matte (matmor) innan och utan. Jag känner henne bättre än vad hon känner sig själv. Denna smått desperata medelålders vin-marinerade kvinna … Jag vet hur hon tänker och att hon drabbades av dåligt samvete och konsumtionshets-panik … samtidigt som hon ångrade flera av sin returer … I synnerhet en av dem. Byxorna jag syftar på är slutsålda online.  Det ska bli vääääldigt spännande att se om matte vågar sig tillbaka till butiken i morgon bitti, när butiken öppnar … Kanske dyker hon upp där, i lösmustasch och cowboyhatt … Eller så mutar någon annan stackars sate att masa sig dit. Jag vet att matte blir lite besatt (eller MYCKET) när det kommer till saker (erövringar) hon verkligen, verkligen VILL ha. Kanske inte för att hon egentligen vill ha det så mycket … utan för att hon inte fick det. It´s all about winning!

Kära hjärtanes vad klockan sprang iväg! Nu måste jag sluta, over and out ! Vet du, jag är inte fatalist eller så, har inget facit i tass – men jag tror faktist att människor kan bli i lobotomerade, medicinerade och inlagda för mindre … I sådana där ”krama dig själv-tröjor” …
Matte, nu ligger du risigt till! Jag skäller på dig som en vän. Skärp dig! Börja engagera dig för jordens fortlevnad, sluta shoppa på lågpriskedjor och rädda barn från barnarbete.

Med vänlig hälsning

Din tillgivne hund.

Hjälp! Matte behandlar mig som en "slit och släng-päls-accessoar"

Matte, jag ser dig. Jag ber dig. Behandla mig som en ”slit och släng-päls-accessoar”. Din tillgivne Nitro.

Livet över kaffe

Det här med att lägga över det egna ansvaret på andra

Jag har tänkt mycket på det här med att lägga över det egna ansvaret på andra. Som att till exempel ställa frågor vi redan vet svaret på och sopa konflikter under mattan för att det är bekvämt. Det  jag gissar att vi alla gör – i olika stor utsträckning?

Oavsett om det gäller en idrottsprestation eller livet i stort, är pressen på oss som människor alltid på. Många beslut ska fattas och det är lätt att börja vackla, börja luta sig mot någon annan och låta någon annan fatta besluten åt dig och på så vis vika undan från pressen/ det egna ansvaret. Men det är du som behöver fatta besluten, ta ansvar och stå för dem. Oavsett om det handlar om att hålla i träningen på semestern, nya mål i karriären eller ta i tu med nära relationer.

Och livet kommer i kapp. Det finns ingenstans att fly från oss själva. ALLT vi sopar under mattan kommer, förr eller senare, att komma i kapp – på ett eller annat sätt. Konflikterna bleknar men känslorna av olösta schismer finns kvar. Löser man inte problemen direkt, ligger de kvar och fräter i det undermedvetna. Så behandla alla med respekt och som levande personer med känslor. Även om vi är olika och reagerar olika inför samma situation.

Jag är hemma igen efter en vecka i Skåne. Jag har en del att beta av  även om vi fortfarande är mitt i semestern och de flesta börjar jobba först om en månad. I dag ska jag skicka i väg några fakturor, betala räkningar, tvätta och städa så att det är någorlunda fräscht här när Mårten kommer hem från Holland i morgon.

Önskar dig en fin dag och på återseende <3

Det här med att lägga över det egna ansvaret på andra

En dag fick jag besök av mysiga Helene Lennartsson (som jag lärt känna på Aftonbladet Söndags träningsresor) och hennes söta tonårsdöttrar Thea och Emmie.

Det här med att lägga över det egna ansvaret på andra

Det var samma dag som jag beslöt mig för att springa joggingrundan 2 varv bara för att. Det gjorde jag undertiden jag lyssnade på det inspirerande sommarpratet med landslagsryttaren Peder Fredricson. Ett poddinslag som jag rekommenderar alla lyssna på, oavsett om du är intresserad av ridsport eller inte. Hans strategier och ”mental hero-mindset” kan man införa i vilken situation som helst.

Och  samma afton tog beslutet att äta min årliga pizza. Gourmetpizzan med gorgonzola, lufttorkad skinka och pinjenötter från Bröderna M i Ystad går inte av för hackor! 😉

 

 

Hundliv

Hundar, vi har så mycket att lära av dem

Hundar är de mest fantastiska varelserna som finns! De är de mest lojala och kärleksfulla individerna. Tänk om alla kunde förstå mycket de gör för hälsan – såväl fysiskt som emotionellt?

På kyldörren hemma hos mamma hänger det ett gulligt kort med en hund och en  text ” När livet känns svårt krama en hund” … Den där texten stämmer in så väl och det finns inget mer läkande än ”hundkramar”. Hunden säger alltid ”ja”, även när resten av världen vänder dig ryggen.

Härom natten låg jag vaken med en lättare panikångest. Vi hade druckit lite vin och mamma fick för sig att bli lite ”djup” och började ställa (jobbiga) frågor/trycka på knappar om mina livsval.

”Det finns ingen mening i att älta det som har varit”

Överhuvudtaget ser jag ingen vinning i  att bli sentimental och älta saker som inträffat tidigare livet … Det finns ju inget konstruktivt i att ångra sånt du ändå inte kan göra någonting åt. Det är ju mycket bättre att dra lärdom av tidigare erfarenheter, fokusera på nuet och på det du faktiskt kan förändra.
Jag har ingenting emot att prata om ”livet” … men det gör jag hellre över kaffe än vin, spiknykter med alla sinnen på topp.

Till saken hör att jag har en hel del traumatiska händelser i mitt bagage … saker som jag inte riktigt bearbetat på grund av den undermåliga psykiatrin som vi har här … Trauman som gjort att jag inte valt den traditionella vägen med högskola etc. och som under väldigt många år gjorde mig till en väldigt rastlös och orolig själ. Och säkert fortfarande, ligger till grund för rätt mycket ångest, då det undermedvetna lever sitt eget liv.

Jag tyckte situationen blev jättejobbig och avslutade kvällen abrupt och dundrade in till mig … Låg där i sängen och svettades … med snurrande tankar och hjärtklappning och somnade in först på morgonen. Nitro, min hund, låg hela tiden tätt, tätt intill mig. Och trots att jag tog mig upp och öppnade dörren till trädgården avvek han inte en sekund från min sida.

När klockan blev sådär 11.30 tvingade mamma ut honom på promenad (medan jag fortfarande sov) och så fort de kom hem igen rusade han in och upp i sängen till mig och försäkrade sig om att jag levde.

Förstå vad rörande … Min fina lilla Nitro, hur han ligger kvar, trots att han måste varit jättekissnödig och hungrig … med tanke på att han normalt får sin första promenad och mat runt 07.00 …

Det finns inga dåliga dagar när du kommer hem till en hunds ovillkorliga kärlek … den lilla svansen som går som en trumpinne och tungan som överöser dig av hundpussar. Din lojala kamrat som alltid följer dig hack i häl som en skugga … Vi människor har verkligen så himla mycket att lära oss av våra fyrbenta vänner när det kommer till empati, kamratskap och meningen med livet. En hund ältar inte  … han bara är och gör det bästa av situationen.

Hundar, de mest fantastiska varelserna som finns!

Jag vet ärligt talat inte hur jag skulle klara mig utan Nitro … Jag kan räkna upp massor med tillfällen då hans närvaro har hjälpt mig. Inte bara det här med vardagsmotionen …

Hundar, de mest fantastiska varelserna som finns!

Jag älskar att vara nere i Ystad i naturen … vid havet och mysa med hundarna. Här med mammas hund Messi som är en Labradoodle , dvs rasmix av labrador och kungspudel.

Hundar, de mest fantastiska varelserna som finns!

Hundar, de mest fantastiska varelserna som finns!

Nitro, min lilla ”skyddsängel” <3

Hundar, de mest fantastiska varelserna som finns!

Livet över kaffe

Jakten på den perfekta linneskjortan

Just nu är jag lite besatt av att hitta den perfekta linneskjortan … Siden och linne är otroligt sköna och hållbara material att ha närmast huden när det är varmt ute. Det är inte heller mycket som slår ett par snyggt slitna jeans och en välsittande struken vit skjorta. Eller vad tycker du?

Tiden går snabbt när man har roligt. Jag har hunnit med flera sköna joggingrundor och lyssnat på många inspirerande sommarpratare som ”Stefan, Ebbas pappa” … (om förlusten av sin 11 åriga dotter i terrorattacken vid Åhléns och att gå vidare efter det) Livstidsdömde Kaj Linna som satt inne 13 år för ett mord han inte begått (och fick 18 miljoner i skadestånd) Jonas Walteius som hade hela livet framför sig men bröt nacken och blev rullstolsbunden på sin svensexa (och hur man går vidare efter det) och Marko ”Markoolio” Lehtosalo om hur det var att växa upp med en alkoholiserad mamma och om bananskalschanser och våga trotsa sina rädslor för att kunna göra det man vill…

Just nu funderar jag mycket på livet … där jag befinner mig i ”halvlek” och på allt som pågår just nu … och funderar på om hur jag tror att jag kommer må- och se tillbaka på mitt liv när jag är/om jag får äran att fylla 75 … om jag fortsätter på den livsstig jag valt.

Jag kan tycka ibland (eller rätt ofta) att det är svårt att hålla fokus och vara tacksam för allt bra jag har … (och inte stirra mig blind på det jag tror att jag saknar … som t.ex. egna barn) Men när man hör dessa livsberättelser hjälper det mig att tänka lite mer förlåtande och uppskattande på min situation …

Och precis som handikappade Jonas Walteius säger i sitt sommarprat;  finns det ALLTID någon som har det betydligt värre än du själv. Och när man sätter sin egen situation i perspektiv med hans, känner man sig snabbt patetisk som är frisk och stark men trots det gnäller.

Man får vara glad för det man har … som min hund och att vi (jag och Mårten) har hälsan i behåll (dvs vad vi vet), tak över huvudet och stabil ekonomi, vilket möjliggör att jag kan köpa en jäkla massa exklusiva linneskjortor om jag så skulle vilja.

Nu ska jag strax ge mig ut på ytterligare en springtur och lite senare … i kväll … ska vi äta middag nere på stranden men hundar, paj, vin och lyktor. Det kan knappast bli mer femstjärnigt än så!

Jakten på den perfekta linneskjortan

Jag njuter av härliga stranddagar i Nybrostrand … Tycker det är så bra med min kamera att man kan överföra bilder via Olympus-appen, direkt i telefonen, och på så vis slipper bära med sig mobilen … (och bli mer närvarande) Bästa grejen!

Jakten på den perfekta linneskjortan

Testat vattenfast mascara och ögronbrynspenna från The Body Shop.

Jakten på den perfekta linneskjortan

Produkter som ej är testade på djur, såklart, när jag använder det …

Jakten på den perfekta linneskjortan

Här i skjorta från Zara (ej linne) och kjol från Lindex …

Jakten på den perfekta linneskjortan