Hälsa 40 plus

Från dagis till äldreboende

När jag var liten älskade jag alla sorters gummireptiler, ju äckligare desto bättre, och vem vet vet om jag egentligen är en trollunge? Mitt starkaste och mest traumatiska dagisminne var när min dagisfröken hade sönder min gummiorm. Frustrationen var total! Dagisminnet som fortfarande känns, och ändå har jag bara 16 år kvar till 60. Kan även du fyllas av den där enorma omskakande känslan av att ”shit nyss gick jag på dagis och snart sitter jag på äldreboende?!”

Fick mens i går. Räknade ut att det bara var tre veckor sedan sist den här gången?! Pratade med min mamma i dag som berättade att hon var strax efter 40 när hon själv hade uppsökt läkare för samma symtom och det som händer i kroppen är att den börjar producera mer östrogen, mindre gulkroppshormon och gör färre ägg… för att så småningom upphöra helt. Mensen alltså. Både mamma och hennes mamma, var båda 50 när den slutade komma. Jag har 6 år kvar. Den gyllene medelåldern – håll i dig Mallan, nu kastar den loss på allvar!

Från dagis till äldreboende

Nyss var vi 25, visst var vi mamma? 😉

 

Skönhet 40 plus

Så lyckas du med att färga grått hår hemma – en guide i 5 steg

Grått hår, har du som jag testat att färga grått hår själv men givit upp när du fått ett misslyckat resultat? Upplevt att färgen inte riktigt täcker och att den skiftar i fel nyans för din hudton? Just nu får jag min utväxt fixad på salong men det var inte särskilt länge sedan jag hamnade ”mellan frisörstolarna” och färgade själv med ett halvtaskigt utfall:  – När färg inte täcker har man antingen tagit en toning eller för ljus färg, applicerat för tunt lager eller suttit för kort tid, säger Tindra Löfgren som jobbar som frisör sedan flera år tillbaka och vars favoritområde är just färg. 

 Jag är kanske tappad bakom en vagn, men jag hade iallafall ingen aning om att jag skulle leta efter gråhårstäckande färg i butik?! Visste du?

Med de här proffstipsen som följer kommer alla misslyckanden och bortkastade pengar snart vara ett minne blott!

Så lyckas du med att färga grått hår hemma – en guide i 5 steg 

1. Ta reda på vad du har för ”mörkhetsläge”

– Skalan finns från 1-9 där 1 är svart och 9 blond. Om du är en 5:a och väljer en 7:a i affären kan resultatet bli en för ljus och varm/röd ton för utväxten. Om din frisör av förståeliga skäl inte vill guida dig, ta hjälp av butiksbiträdet! På Åhléns brukar de ha både ton och hårkartor samt utbildad personal.

Praktiskt exempel. Jag är en femma säger Tindra. (Åhlénsbiträdet sa 2 =brunsvart eller 3 = mörkbrun) Om vi tar färgkoden 5/21 som exempel …  Första siffran är hur mörk färgen är (ljusbrun) 2= iriserande, d.v.s. att den skiftar i nyans och ettan, ”ask” betyder att den är kall.

Läs även Vilken ansiktskräm ska jag välja som 40 plus? 

Så lyckas du med att färga grått hår hemma

Så lyckas du med att färga grått hår hemma – en guide i 5 steg

2. Se till att färgen täcker grått hår (!!!)

– Vissa intensivtoningar täcker bara till 30-70% och då kan det gråa skina igenom. 100% eller färg för grått hår. En bra färg kostar cirka 150 kr … Applicera mer än vad du tror du behöver. Har du mycket hår behöver du köpa två förpackningar.

Och om man vill blondera och slinga på egen hand?

– Blondera ALDRIG eller experimentera med slingor hemma, då du inte har den kemiska kunskapen. Det blir sällan snyggt!

Så lyckas du med att färga grått hår hemma

3. Köp en pensel för bättre precision

– Lägg färgen bara i hårbotten … Tycker du längderna är dassiga, lägg färgen på längderna de sista fem minuterna.

Tips! Smörj in tinningarna med vaselin och placera en handduk på golvet och på axlarna för att undvika spill.

Så lyckas du med att färga grått hår hemma

4. Använd färgbevararande schampo och balsam

– Utöver dyrare märken som t.ex. Björn Axén, finns det bra budgetalternativ från Wella och Lóréal.

Läs om fler skötseltips för 40 plus-håret

5. Hur ofta behöver jag färga?

– Det varierar såklart från person till person, beroende på hur snabbt just ditt hår växer. Men var tredje- var fjärde- eller var sjätte vecka?

Snabbfakta om Tindra

Så lyckas du med att färga grått hår hemma

Namn. Tindra Löfgren

Ålder. 34

Jobbar. Salongen Råsunda Oas samt frilansar för Frisörtidningen och skriver frisörbloggen hairbytindra.com

Bästa budget beautytips?

– Matt foundation oil-free från Lumene (ca 151 kr) och matt löst puder (Transculent hi-definition invisible powder) från H&M´s eget märke ( ca129 kr)

 

 

Hälsa 40 plus

Kroppen, förlåt för allt jag inte gjort

”Kroppen, förlåt för allt jag inte gjort. Alla gånger jag inte kommit iväg till träningslokalen. Alla gånger jag inte tagit en bensträckare, trots att jag vet bättre. Förlåt för alla gånger jag inte ätit lunch … och ätit nåt onyttigt istället. Förlåt för att jag inte alltid satt gränser och alla självdestruktiva tankar jag plågat dig med. All stress jag utsatt dig för … Förlåt att jag inte alltid lyssnat inåt och älskat dig som du förtjänar. Och TACK för att du fortfarande är frisk, vad jag vet, efter 43 tuffa år.” / Malin 

 Jag jobbar med hälsa … är utbildad hälsopedagog …” Hörde jag mig själv pipa till mitt ”försvar” på gynekologmötet igår, när läkaren lyfte livsstilsfaktorer som stress, inaktivitet och matvanor som den primära lösningen på mitt problem med PMS. Nu har jag fått en remiss för att blodanalys så att jag får reda på hur mina gravidtetschanser ser ut och kan utifrån det ta ett beslut … (”to be continued”)

Besöket hos läkaren fick mig att börja rannsaka mig själv. Att jag kanske inte är så himla hälsosam när det väl kommer till kritan? Och tänk om mina (inte alltid perfekta) levnadsvanor har hämmat mina ägg och möjligheter till att bli mamma ..? Allt vin jag har druckit genom åren, tänk om jag blir sjuk?! Ryyysss…  jobbiga tankar!

Är vi verkligen sådär superduperhälsosamma som vi vill tro?

Kroppen, förlåt för allt jag inte gjort

Jag tror att vi är många som tror att vi hälsosammare än vad vi faktiskt är? Vi köper gymkort och lusläser hälsomagasin, köper nya träningstights, lär oss allt om lågkolhydratskost och träningsskryter på Instagram, laddar ner träningsappar på rekommendation. Allt ser bra ut. Utifrån.

Men om du sitter mer än du står på en dag … och om vinglasen över året har blivit fler än träningspassen … och om genomsnittstallriken är halvfabrikat, kamouflerat med salladsblad … Och fisk äts två gånger i veckan efter resonemanget ”att fiskpinnar också är fisk”… Ja, då är det kanske dags att tänka om?

Kroppen, förlåt för allt jag inte gjort

Och chips är potatis?

Bättre val och nya vanor?

Den mentala hälsan, maten och motionen, allt samverkar i en cirkel. Känner du som jag, att det är dags att med små steg göra en långsiktig, bestående förändring? Ja, då ska du fortsätta läsa!

Med mig själv, Mallan – skomakarens barn, som inspiration, kommer jag och mitt duktiga ”40 plus-livsstilsteam”, bestående av KBT-coachen och mentala träningen Anki Ström, dietisten Marina Sjöberg, och Marie Emre – PT med inriktning kvinnor 40 plus, dra igång en Facebookgrupp där vi under 12 veckor tränar upp våra ”master mind” och rensar bland våra vanor efter en ut-en in-principen. För man kan inte bara lägga till massa saker utan att skapa utrymme först.

Se dessa veckor som en inventering av dig själv och ditt liv … ”energisortera ”- vad tar- och vad ger energi?

Jag tänkte ge dig en liten hemläxa att suga på reda nu …  Livet är ett resultat av alla de val vi gör varje dag. Fundera på vad vill du förändra och vad som är viktigt för dig?

Efter dessa 3 månader sammanfattar vi vad vi lärt oss med en fysisk träff och under en workshop.

Hur låter det? Bra, hoppas jag!

Bästa 40 plus-lifestyle teamet

 

Avrundningsvis, TACK för alla gulliga kommentarer på inlägget i går. Jag märker vilken effekt det får när jag skriver direkt ur hjärtat. Även om jag inte alltid vill ösa ur mig av det mest privata, känns det som att det är viktigt att bjussa på sig själv då och då …  mitt ”bidrag till mänskligheten. <3

”Flugan på väggen” – min spaning av mig själv

”Finaste lilla hälsopedagogen, Mallan” …  Allt ser jättefint på pappret men hur ser egentligen insidan ut? Där sitter du på ditt förslappade arsle i  ”självbedrägeriets högborg”…  och vältar dig i administration … Utöver en  ynka kraftansträngning då och då … har du (och din inre Alfons) blivit alltmer stillasittande sedan ni släppte sajten. ”Jag ska bara …”  och vips är det eftermiddag och du sitter fortfarande i ”morgondressen”. Du tror det kanske inte, men jag ser dig! Högaktningsfullt / ”Flugan på väggen”

Är du verkligen sådär superduperhälsosam som du vill tro?

Möjligheternas mamma;-) Förlåt stackars kroppen, för ALLT jag inte gjort. Allt det där jag lovade dyrt och heligt att förändra. Blev tagen på bar gärning när Vitacocoos självaste marknadschef & Co. spontanöverraskade i går, runt lunch, med en Alla Hjärtans dag-hemleverans vid porten. Jag som inte ens duschat, tassade ut i mysdressen med ”Brittan-tofs” … Vad säger man … ”Succé”?

Jag har insett att det krävs både fokus och disciplin för att jag ska hålla i mina rutiner då stressen (och lättjan) lätt tar över. I dag har jag spenderat över TVÅ TIMMAR med att lära mig en massa webbtekniska saker. Hoppat över både lunchen och träningspasset. Vem kommer att tacka mig för det i slutändan? Ingen.

I stunden känns det ibland som att jag, människan Malin, är begränsad till partiet mellan hjässan och nyckelbenen. Men så fort jag kommer i väg och tränar och kroppen får leva upp, blir jag påmind vad den är till för – att röra på sig! Det låter så fruktansvärt klämkäckt och tjatigt, jag vet, men vi behöver komma upp ur kontorsstolarna och röra på ”fläsket” och aktivera musklerna samt syresätta hjärnan för att orka och kunna må bra i vardagen!

Kroppen, förlåt för allt jag inte gjort

Jag och min inre Alfons. ”Ska bara”. Försöka att må lite bättre.

 

 

 

Hälsa 40 plus

Alla hjärtans dag-överraskningen som uteblev med en ”vit ruta”

I dag är det alla hjärtans dag och jag tänkte tillägna det här inlägget till alla kvinnor som vill, men av varierande skäl, inte kan få barn. Jag är en av er som med största sannolikhet aldrig kommer att få lägga upp min babybula och jubla på Instagram – ”Två ska bli tre!!!” … (eller fyra, med bonusdottern) Vi är många därute som delar sorgen över att aldrig få uppleva vår nyfödda på bröstet … Aldrig få uppleva den gränslösa kärleken till ett litet barn, bevittna hen ta sina första steg. Aldrig få bli kallad ”mamma”…

Alla hjärtans dag-överraskningen som uteblev med en ”vit ruta”

Under det senaste halvåret har min PMS förvärrats och mensen kommer allt tätare och denna gång fick jag PMS-känningar direkt efter avslutat menstruation?! Jag har läst om förklimakteriet, det vill säga förstadiet till klimakteriet och hur det kan framkalla tätare menstruationer (och andra besvär) och har bokat en gynekologtid i dag på S:t Görans sjukhus. Tänker att om det är så, att jag faktiskt är i förklimakteriet, och att alla chanser till att bli mamma är borta? Då kan jag ju lika gärna sätta in en hormonstav eller liknande, för att slippa besvären.

En nära vän i samma livsfas, lyfte möjligheten att jag skulle kunna vara gravid? En tanke som jag vid 43 års ålder nästan helt har slagit ifrån mig. Jag hade på fullaste allvar inte ens övervägt att det skulle kunna vara på det viset. Inte den här gången. Motvilligt tändes ett litet hopp inom mig … Ett hopp som tilltog i styrka under dagen. Alla tecken fanns ju där! Svullna och ömmande bröst och spänd mage, chokladsug och trötthet … Flåsig bara av att gå i trappor …

Med handen på hjärtat, jag hade inte ens tänkt tanken på att det skulle kunna handla om det. Nu?! Tänkte ändå att det var bra att ta reda svart på vitt hur läget låg till innan läkartiden i dag. ”Skuttade” iväg till Apoteket och köpte ett graviditetstest och smygfirade med ett glas vin (”det sista på 9 månader” hoppades jag) undertiden jag läppjade på möjligheten (klokt eller ej?) att bli småbarnsmamma vid 44 års ålder …

Sa ingenting till Mårten utan tassade upp tidigt i morse i smyg och gjorde testet, i hopp om att kunna överraska honom på sängen med ”du (kanske) ska bli pappa”… på självaste Alla Hjärtans dag och allt … Men till min stora besvikelse blev det bara ett blått streck, istället för två. Så istället för att vara mor till ett begynnande litet liv, är jag ”bara” en åldrande kvinna med tjock mage och dålig kondis. Ironin.

Jag vill absolut inte ta mammalyckan från någon annan, men tycker att det är viktigt att dela med mig av det faktum att det inte går vägen för alla. Dessutom finns det familjer som förlorar sina barn – den sorgen går inte ens att föreställa sig!

Avslutningsvis, livet är vad det är. Och det är kort! Det är viktigt att vara tacksam för det man har, inte låsa sig vid det man inte har... Man får aldrig bli bitter (fast det kan vara svårt ibland) Men som en annan klok vän sa till mig ”Hade vi verkligen velat bli mammor hade vi gjort andra val tidigare i livet” … Man måste försöka undvika att skönmåla andras verkligheter …”  Sant! Det är precis vad livet är, ett resultat av våra val. Och även om det kan vara svårt att sätta sig in i andras livssituationer, finns det plus- och minussidor med allt.

Jag är varken en ”levnadskonstnär” eller besitter ett ”mindset av stål” …  Jag har mina ljusa och mörka stunder, precis som alla andra… Och jag tror att de mörka stunderna behövs för reflektion och att hämta kraft. För att skapa sig perspektiv och kunna uppskatta allt som är bra. Allt det där ljusa som vi alla har omkring oss.

Men med dessa tankar vill jag önska dig en fin Alla hjärtans dag, oavsett vem som är föremålet för din kärlek … en partner, din familj eller din hund? Och du … glöm inte bort dig själv! <3 <3 <3

Alla hjärtans dag-överraskningen som uteblev med en ”vit ruta”

Glöm inte bort dig själv <3

Hälsa

Fettisdagen, det finns en dag för allt

I dag är det fettisdagen … och i morgon Alla Hjärtans dag. Kanelbullens dag… korvens dag … Internationella pannkaksdagen … Utöver kommersiella dagar har man ju födelsedagar, bröllopsdagar och traditioner som jul, nyår, påsk och midsommar som ska firas. Det finns verkligen en dag för allt! Och även om jag vill vara en pionjär och slå ett slag för att det alltid finns skäl att fira, kanske det kan vara smart att se över HUR man firar?

Jag är en riktig godisgris av naturen som dessutom älskar iskallt gott vin. Men ändå, man kan ju inte trycka i sig bakverk och skåla för jämnan? Eller vem bestämmer egentligen det, vad man kan eller inte kan? Men man kanske inte skulle må så jättebra långsiktigt, om vardagen blev en våg av utlösande bullkalas, efter varandra?

I år tar jag det lite lugn med semlorna känner jag, även om semlor (prinsess-semlor!!!) är gott, men tänker att man får välja lite … och satsar hellre på Alla Hjärtans tillsammans med Mårten. Vi får se vad vi känner för i morgon men just nu är tanken att träna och äta Lax bowl på ett speciellt ställe i Hornstull.

Hur firar du? Och vad tycker du är värt att fira?

*Bilden är lånad av Mitt Kök

Fettisdagen, det finns en dag för allt

Jag skulle kunna dricka vin varje dag om det inte vore hälsovådligt. Men hade man verkligen uppskattat det lika mycket om det inte kändes lite ”förbjudet”? Det hade ju inte blivit samma guldkant då, utan vardag … Bilden är ”knyckt” från Workoutispassion.se 

 

 

Hälsa

Psykisk ohälsa hos barn och unga, varför ökar den?

Psykiska ohälsa, den ökar lavinartat i samhället i dag hos barn och ungdom. Så pass att det har utvecklats till en politisk sak. I dag är jag aktuell med en debattartikel på temat med fokus på riskgruppen unga kvinnor 18-24 … Jämfört med bara några år sedan har statistiken ökat med 70 % enligt Socialstyrelsen undersökningar. Till det finns det förstås massor av bidragande orsaker till grund, jag är ingen tonårsmamma men jag har skrivit om vad jag tror kan vara några av livsstilsfaktorerna som får tjejer att känna sig otillräckliga i samhället. Läs mer på nyheter24.com säg vad du tycker!

Psykisk ohälsa hos barn och unga, varför ökar den?

”De senaste alarmerande nyhetsrapporterna har handlat om psykisk ohälsa. Socialstyrelsens undersökningar visar att barn och unga mår dubbelt så dåligt i dag än för bara några år sedan. Sociala medier och insynen i andras liv, kan vara en av många stressfaktorer, liksom bristen på kommunikation och den förlorade närheten till varandra. Det som förr hette ”rygg mot rygg” heter numera ”axel mot axel”. Det är så vi umgås i dag. ” Läs vidare på Nyheter24.com

 

PR-event

RunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnor

Innovationen RunAngel, det senaste överfallslarmet ut på marknaden, är ”the it-shit” för tjejer om du frågar mig. En assnygg ”klocka”(ser den ut som) att bära på armen. Din osynliga ”superhjältemantel” i vardagen. Ett träningstillbehör lika självklart som att du springer med reflexväst i mörker eller broddar när det är halt. Men inte bara när du tränar. Jag hoppas såklart inte, men skulle du mot all förmodan bli sjuk, ramla illa, eller vattnet går när du är gravid eller … worst case cenariot, du blir förföljd eller till och med överfallen! Utomhus eller i hemmet. Eller varför inte ge barnet/tonåringen en extra säkerhet till och från skolan?

Oavsett nödsituation, är det ”bara” att trycka in en knapp och RunAngel ger ifrån sig en signal på 120 db, samma ljudstyrka som att du står längst fram på en rockkonsert. Via en app, som är gratis att ladda ned, kopplar du ihop din smartphone med din RunAngel och larmet är kopplat via Bluetooth och skickar sms och e-mail till tre utvalda förprogrammerade kontakter. Meddelandet som skickas ut till dina kontakter visar datum, tidpunkt samt exakt kartposition på var du befinner dig.

Tanken med larmet är inte att skapa mer vaksamhet hos kvinnor, utan erbjuda ett ”stödhjul”. För att du ska kunna ta ut svängarna i livet med mindre oroskänslor. Den lilla manicken kostar strax under 1000-lappen och finns att köpa hos återförsäljare som Clas Ohlsson och Kjell & Company. Kanske inte en utgift som matchar alla plånbäcker, men ändå en billig livförsäkring som man slår ut kostanden på ett år och användningstillfälle.

Under ett fullspäckat och härligt lanseringsdygn blev jag och några andra utvalda kvinnor inbjudna av RunAngel till Bjertorps Slott i Västergötland för att bekanta oss närmare med produkten och träna tillsammans i vykortvacker miljö. Njuta av den godaste trerättersmeny, skratta och samtala i timmar. För visst är det i de mest lättsamma och avslappnade umgängesformerna som de bästa idéerna kläcks?

Stort tack till bästa teamet –  Miranda Jansson (PR-specialist) och Ida B Olsson (hälsoinspiratör/Workout is passion) för ett minnesvärt dygn i Bjertorp. Tack Bjertorps VD Victoria Johansson och Emma (efternamn?) för det oerhört varma bemötandet. Alla härliga tjejer, tack för att jag fick uppleva detta med just er! <3  Och glöm inte … ”What happens in Bjertorp stays in Bjertorp 😉

Note to self. Ibland får man käka upp sina egna bloggposter, haha!

Bilderna är delvis lånade från workoutispassion.se 

RunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnor

”Hej och välkommen” och en kort presentation av RunAngel och vad vi ska ut i snön och göra.

RunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnor

Längst fram, the on and only ”Wispen”. <3 På bilden, fr v: Mia ”Vardagspuls” Rossling, Alexandra ”Night Fight” Kamperhaug, jag, Therese ”Boost Saluhallen” Svensson, Julia ” True Wellness” Fors, Miranda ”the beast of PR” Jansson, Monica ”YOGA” Björn, Moa ”top blogger” Matsson, Elin ”Nouw´s chefredaktör” Skoglund och Åsa ”56kilo” Falkman Fredriksson

RunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnor

Kittade!

RunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnorRunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnor

RunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnor

RunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnor

RunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnor

Miranda skålar oss välkomna innan hon drar igång dragningen om RunAngel. Och, ja, vin och seriositet går att kombinera Jag kommer i håg (nästan) allt. 😉

RunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnor

Monika och Julia <3

RunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnor

Jag och mysiga Åsa <3

 

RunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnor

Snyggduon Alexandra och Julia <3

RunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnor

Skärp dig Mallan! Det är inte snyggt att sitta med näsan i mobilen i sociala sammanhang.

RunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnor

Ida och Miranda (”sessan och skatan”) är ett framgångsrikt team!

RunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnor

Till bords …

RunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnor

Frukosten morgonen efter!

RunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnor

Inte varje dag man blir bjuden på slottsfrukost.

RunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnor

RunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnor

RunAngel – överfallslarmet som ska öka tryggheten för kvinnor

Försöka hinna i fatt efter en sen natt 😉

 

Folkvett

Tummen, vår mest vältränade kroppsdel?

Tummen måste vara vår mest vältränade kroppsdel? Det är egentligen ingen fråga, snarare ett konstaterande. Blev fast 40 minuter i kväll på Odenplans pendeltågsstation, då det var spårfel och trafikstockning. När man är hundägare som jag, måste man låta mobilen stanna i fickan i lokaltrafiken… Åtminstone bör man göra så och istället vara uppmärksam på hundens reaktioner och alla runt omkring sig.

Så vid kaotiska tillfällen som i dag lägger jag automatiskt märke till omgivningen mer än annars.. och hur mobilerna nästan har blivit som ett extra organ. Vi står inte ut med att ha tråkigt en sekund och folk beter sig som om de vore lobotomerade. Läste en samhällsbelysande artikel idag om Wish-appen och hur otaliga spontanköp (flygfrakt ) svärtar ner vår miljö. Hur vi bokstavligen shoppar ihjäl oss för kortsiktig lycka. Det är ett oerhört kontraproduktivt och prylfixerat samhälle vi lever i.

Eller som när modetidningarna bestämde sig för att ha hållbarhetstema exakt samtidigt … Alla skrev om hur Viktor och Rolfs designersamarbete med Zalando av återvunna material. Men svara gärna på frågan, om hur miljövänligt det egentligen är, att bajsa ur sig 30 000-isch lösnummer (för att skriva om det behjärtansvärda miljöinitiativet)? Snacka om att sila mygg och svälja kameler! Just nu är det trendigt att vara miljöhjälte och att lyfta miljöfrågan får oss att se snygga ut i media. Men hur fint än allting verkar på ytan, är det ALLTID någon rik krösus som tjänar på det i slutändan.

Nu ska jag inte kasta sten i glashus, slås ofta av hur min egen ”SMS-tumme”, i tid och otid, reflexmässigt swipar över mobilens skärmmeny. Känns så jäkla ”hjärnslött” på nåt vis… och nio av 10 gånger är det helt obefogat. Men jag tycker ändå att det är viktigt att reflektera… både över sig själv och saker runtomkring som pågår.

Ber om ursäkt för att vara lite ”negativ” i kväll, men i skrivandets stund orkar jag inte ta del av en enda fräsig app eller köpbudskap till!

 

Humor

Stark och sportig i skidspåret

Kände mig stark och sportig när jag packade väskan klockan 07:00 i morse för att ge mig ut i skidspåret för att knäppa bilder på vår nya pepp-bloggare Caroline till det Tjejvasan-reportage vi planerar att göra tillsammans. Bara en knapp månad kvar tills starten går. Och även om jag inte är så mycket till skidfantast själv, kan man ju alltid instagramskryta att man varit tidigt ute på benen i skidspåret: ”Åker skidor med Caroline”... Instabluffen! Ingen hade behövt få veta… Att jag inte ens stakat så långt som en meter, haha.

Stark och sportig i skidspåret

Caroline taggar inför Tjejvasan om några veckor. Följ henne på bloggen I UR OCH SKUR inför det stora skideventet!

Hemma och vänder för att packa för att styra kosan mot kontoret. Har köksansvar där den här veckan, en uppgift som jag tar på allra största allvar. Tänker varje vecka att ”jag ska ta tag i en massa saker som har med det personliga planet att göra, men skjuter det hela tiden framför mig. Just nu längtar jag tillbaka till tiden då livet kändes enkelt och magen var platt… Förstår inte hur andra överlever utan vin och choklad?

Hälsa 40 plus

Vardagslyx deluxe med träning och hår under samma tak

Vardagslyx för mig, är inslag i livet som förenklar vardagen, sparar tid och minskar på stressen. Just därför är jag så himla överförtjust i mitt nya ”häng” på Studio Levels och en fredagsförmiddag, cirka varannan månad, ”flyttar jag in” på den unika konceptsalongen på Kungsholmen som erbjuder träning och hår under samma tak. Först upp och skutta klockan 07:00 på Maries morgonklass ”Happy Healthy Hour”, ja, lika peppande som det låter! Att träna i grupp gör rutinen så mycket roligare. Och efter träningspasset (efter jag duschat och bytt om) tar jag morgonkaffet två trappor ned (på entréplan) och undertiden jag färgar utväxten hos Nina. Två flugor i en smäll, så att säga. Så himla skönt att slippa Stocksholmsstressen och fara mellan adresser. Därefter är det bara hem och hämta Nitro och åka vidare till kontoret, i bästa fall. Även om jag 9 av 10 gånger blir lat och jobbar hemma.

Hoppas att din helg varit bra! Min har, som alltid, varit lugn och mest bestått av tvätt och jobbplanering … ”Yeay”. Hemma hos oss är det ingen skillnad på vardag och helg. Rutinerna är desamma. Funderar på om jag slå på stort och tagga i väg till gymmet och springa några kilometer på bandet? I så fall skulle det bli min tredje träningsinsats den här veckan. Tre gånger räknas ju ändå som ”regelbundet” tänker jag. 😉

Vardagslyx deluxe med träning och hår under samma tak

Den New York-inspirerade konsceptsalongen Studio Levels ligger som ett ”hål i väggen” på Kungsholmsgatan 17. T-Rådhuset.

Vardagslyx deluxe med träning och hår under samma tak

Gruppträning gör rutinen så mycket roligare!

Vardagslyx deluxe med träning och hår under samma tak

Passar på att snacka lite med Laila undertiden Nina lägger en fuktkur i mitt torra vinterhår.

Vardagslyx deluxe med träning och hår under samma tak

Alltid lika nöjd med resultatet! Ett rakt och välvårdat hår är mer jag än Hollywoddlockarna jag testade förra gången, håller du inte med?

Vardagslyx deluxe med träning och hår under samma tak

Båda stilarna är såklart fina på sitt sätt men kanske style efter tillfälle?

Vardagslyx deluxe med träning och hår under samma tak

Då Nina nästan alltid är fullbokad bokar jag tid till nästa gång. Bäst att vara ute i god tid tänker jag.

Vardagslyx deluxe med träning och hår under samma tak

Laila och Nina har verkligen lyckats med att skapa en familjär och varm känsla på en för övrigt minimalistisk och modern salong.