Humor

Nu ska jag avslöja en hemlighet … Matte är besatt av husses ekorre

Foto. Tropicana Sverige

Hej alla mattes läsare. Jag heter Ninja och blivit ombedd att gästblogga. När matte beordrar har man inget val. Bara så du vet, jag gör det här med en viss skepticism till den digitala världen och hela blogggrejen …  Tänker så här; vad ska man ha en blogg till om inte SKVALLER? Därför tänkte jag ta tillfället i akt och avslöja mattes “shady” hemlighet … MATTE ÄR BESATT AV HUSSES EKORRE!

Jag ska avslöja en hemlighet ... Matte är besatt av husses ekorre!

När jag var valp köpte husse en mjukisekorre till mig i välkommen till familjen-present. Ekorren har med åren blivit mattes snuttefilt. Dessutom verkar matte ha blivit en smula dement, då hon så gott som dagligen, frågar mig om vart “ekorrfan har tagit vägen?” … (Som om jag bar på svaren på alla mattes problem!)  ”Var är ekorreeeen Ninja???” Inte fan vet jag?!  *suck* Kan du inte hålla reda på den där furufnatten själv?! Men såklart vill jag inte göra matte besviken och springer letar upp husses leksak till matte, som blir lika jättejätteglad varje gång. Eftersom att den trädklättrande knagaren (i plysch) verkar vara guld värd för henne, har utvecklat en särskilt delikat apporteringsrutin … Jag viker ihop den i tre delar, så försiktigt jag bara kan, och bär den varsamt till matte.  ”Åhhh, vad guuuligt! Ninja verkar tro att “Kurre” är hans unge?!”

Tack för det? Hämta din jävla ekorre själv nästa gång!

Jag ska avslöja en hemlighet ... Matte är besatt av husses ekorre

Hämta din ekorre själv nästa gång?!

Matte är snäll men konstig.”Är du som ett leeejon, Ninja?” Brukar matte fråga när jag brottas med brorsan. Nej, vaddå lejon??? Jag är ju hund. Så lägger hon lillmattes leksakslejon intill mig och tycker att vi är lika. Bara för att lejonet har samma färg som jag. ”Ninja kanske tror att han är ett lejon?” fnissar matte förtjust.

Nej? Idiot! Senast jag checkade var jag en hund!

Jag ska avslöja en hemlighet ... Matte är besatt av husses ekorre!

Matte … varför jämföra äpplen och päron i samma korg,  kan du inte bara acceptera mig för den jag är?

För det mesta är matte en toppenmatte … men hon blir otroligt förvirrad när hon är stressad … nästan lite efterbliven upplever jag henne då? Lite skör och behöver beskydd. Men när jag tar saker och ting i egna tänder blir det dålig stämning flera dagar efteråt. Senast jag skyddade henne från granntanten 80 år, ringde matte ett jättelångt samtal till veterinären. Husse tog ledigt från jobbet. Matte och husse grät och kramade mig hårt …. Matte hade bokat tid och husse och matte skulle åka med mig till veterinärmottagningen tillsammans. Första gången som husse skulle följa med. Kul!!!  Jag fick extra ben och godis och förstod inte alls varför de grät och snorade hela tiden? Sen ringde matte fler långa samtal… och då blåstes familjeutflykten till veterinären, till min stora besvikelse, av. Bara sådär.

Jag ska avslöja en hemlighet ... Matte är besatt av husses ekorre!

Här har vi matte … Snäll men lite efterbliven.

Människor alltså … Blir arga när man hjälper till … och gråter när det är fest … Jag fattar verkligen ingenting?

Vad mer … Bortsett från att jag gillar att gå långa promenader … och dricka ur vattenpölar, slicka brorsan i örat och äta godis så finns det väl inte så värst mycket mer att tillägga om mig? Jag heter Ninja, fyller fyra i juni och är en blandras mellan chihuahua, toypudel och chinese crested powder puff … utöver den något komplicerade rasmixen, är livet i Solna rätt enkelt för det mesta. Glad för att jag är hund och inte människa. Ni verkar ha det så himla jobbigt… varenda en av er. “Godis, solsken och bus … over and out” // Ninja

Läs även Jag vet inte vad som är värst, att vara jättehungrig eller jättebajsnödig

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Hjälp! Matte behandlar mig som en "slit och släng-päls-accessoar" - I am ready
  juli 26, 2018 at 1:12 f m

  […] förra inlägg blev en sådan stor viral succé … Ja, åtminstone inom hundkretsar. Brorsan Ninja bloggade också en gång, och det blev ”fjong” (spreds som virus) Även då jyckar och hundintresserade personer […]

 • Reply
  "Tack o lov för att mattes träningssommar snart är över!" (semestern som blev ett varmt helvete) - I am ready
  augusti 15, 2018 at 11:59 f m

  […] Mer bloggat av hund Nu ska jag avslöja en hemlighet … Matte är besatt av husses ekorre!  […]

 • Reply
  Hundens blogg: "Matte på diet" - I am ready
  augusti 28, 2018 at 8:24 e m

  […] Matte är besatt av husses ekorre […]

 • Leave a Reply