Livet

Att överge min ”bebis”, något av det tuffaste jag gjort

Vad kan får en “mamma” att ge iväg sitt hjärta… att överge sin ”bebis”? Det enda rimliga svaret jag kan komma på är – kärlek. För att man är övertygad om att det är det allra bästa beslutet. För barnet … eller hunden, som i mitt fall.

I dag var den tuffa dagen som jag länge vetat skulle komma … då jag var tvungen att sätta mitt ego åt sidan och låta vår älskade lilla Ninja flytta till Säffle, mot norska gränsen, till världens bästa ”Diddi” som bor på en hästgård ute på landet … Långt ifrån bullriga city, pendeltåg och nyårsraketer.

Sedan Ninja kastrerades har han mått sämre och sämre mentalt och fått allt sämre självförtroende. Vi gick på hälsokontroller för att utesluta att han led av något fysiskt och allt var grönt. Men med tiden accelererade hans oro. Det senaste halvåret upplevde Ninja hotbilder från alla möjliga håll och regerade genom att visa sig från sin mest fientliga sida. Ja, till och med bitas. Även om vi skulle valt att vara praktiska och lösa problemet med munkorg, hade ju han mått lika dåligt inuti. Och att låta honom ”somna in”, vilket veterinären rekommenderade (???!!!) kändes inte som ett rättvist alternativ.

Därför blev vi otroligt lättade när vi hittade “Diddi” genom Veronica, VD på Mad Marketing (toppentjejen jag delar kontor med) och Ninja fick komma till ”hundhimmelriket” på landet med öppna ängar och skogsstråk, ett stort hus att jaga gårdens katter i 😉 Hundar upplever livet med nosen och här kan han nosa runt så mycket han vill och kan följa med Diddi på ridturer. Så även om hjärtat väger blytungt just nu … kunde det inte blivit bättre än så här.

Så … om jag utifrån livserfarenhet, skulle ge dig tre bra råd till sig som står inför ett eventuellt valpköp, skulle det vara följande:

#Att välja valpen som först tar kontakt och slänger sig på rygg framför dina fötter, behöver inte alltid vara den tryggaste valpen. Det kan vara en idé att ta ett varv till i kullen. Valpen ska förstås inte vara rädd, men det behöver inte vara fel att valpen har integritet.

#Köp aldrig 2 kullsyskon på en och samma gång som vi gjorde. Hundar, precis som vi, föds som olika individer med olika behov. Det kan vara svårt att tillgodose på hundens villkor. Det är inte för intet som “proffsen” rekommenderar att låta det gå minst ett år mellan valpköpen.

#Tänk dig noga för innan du kastrerar din hund! Med facit i hand. Alla kastrationer blir inte bra, så är könsdriften inte ett jättestort problem (hanhundsaggressivitet, skvätta inomhus och yla efter tikar) är det kanske smartare att hoppa över?

Så här bor Ninja nu … Som du kan se har han kommit till en mycket vacker plats. Måste vara så mycket bättre för en liten hund än Betongsolna, eller vad tror du?

Att överge min ”bebis”, något av det tuffaste jag gjort

Nya huset att busa i …

Att överge min ”bebis”, något av det tuffaste jag gjort

En ny snäll matte att gosa med …

Att överge min ”bebis”, något av det tuffaste jag gjort

Hästar i hagen … och stora ängar att leka på …

Att överge min ”bebis”, något av det tuffaste jag gjort

och höns att “chilla” med 😉

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Profilbild
  Reply
  Eva
  januari 5, 2018 at 9:20 f m

  Fy så tufft! ?Men kärleksfullt, starkt att klara av att se bortom sina egna känslor och
  behov ?

  • Malin Nylén
   Reply
   Malin Nylén
   januari 5, 2018 at 9:23 e m

   Tack för peppen Eva <3 Kram

 • Reply
  Hundkurs i tricks - någonting för dig? - Malin Nylén - I am ready
  februari 3, 2018 at 11:22 f m

  […] Glada Jyckar, i regi av en tjej som heter Rebecka Ruhde. Tänker att en hundkurs är bra nu när Ninja har flyttat är det bra för Nitro och mig att ha någonting att fokusera på tillsammans. I måndags var […]

 • Leave a Reply