Hundliv

Tjejkvällen som slutade i ett dödsdrama

Från beauty till död! Den här kvällen har etsat sig fast för evigt. Som tur är delade jag den med en av mina bästa väninnor – Therese.  Kvällen då jag och “Tess” skulle träna och äta middag men istället bevittnade en trafikolycka mellan en liten hund (en powderpuff-tik) och en cyklist. Kvällen då vi gjorde allt i vår makt för att hjälpa en lidande hjälplös hund och dennes förtvivlade hundvakt. Den för oss okända kvinnan som rastade hunden, och som i sin tur hjälpte en bortrest kollega. Kvällen då vi inte hann fram. Inte fick hjälp i tid. Då ett oskyldigt litet liv rann ut i mina armar… medan vi i vår maktlöshet satt fast i Stockholms bilköer. Ringde alla nummer vi kunde komma på, men fastande till tonvalspassager. När man försöker hitta svar och mening men måste tvingas acceptera att det är precis såhär livet är. Alltför kort, dyrbart och nyckfullt. En välsignelse och en förbannelse. Amen.

Vad jag tar med mig av denna kväll:

Rasta aldrig hunden i flexikoppel på trafikerad väg! (Och skit i mobilen när du är med din hund)

Ha beredskap: Ta reda på vart närmaste djurakut finns (och lägg in numret i mobilen) om olyckan är framme.

Värdera det du har. Det kan vara borta i morgon!

Scenariot.Kvinnan rastade hunden med flexikoppel på cykelvägen. Hon gick på höger sida och hunden på vänster. På så vis bildade kopplet en osynlig lina över vägen som cyklisten, som kom farandes i jättehög hastighet, cyklade igenom. Synen av den stackars hunden som trippelvoltade genom luften och small i backen. Det genomskärande dödsskriet … Kaoset. Allt gick så fort! Det kommer ta lång tid innan det försvinner från min näthinna. Fy fan säger jag! Stackars hund! Och cyklisten (en man i neopren med bockstyren och cykelhjälm) … han gjorde inget trafikfel, men borde det inte varit HAN som tog kommandot och hjälpt den chockade tjejen till djurakuten … istället för vi? Civilkurage! Var är modet hos folk när vi som mest behöver det? // Omtumlad och ledsen

You Might Also Like

6 Comments

 • Profilbild
  Reply
  Henriette
  januari 31, 2018 at 6:59 f m

  Asså fy faen vad hemsk 🙁 Jag passer själv hund för min sambos foreldrad och livredd det skal henda nått sånt! Kollar aldri tlf!!! Usj, verkligen tragisk 🙁 stakkars lille doggi, stackars tjej och dig och din kompis!

  • Malin Nylén
   Reply
   Malin Nylén
   januari 31, 2018 at 1:36 e m

   Usch, det det var hemskt. Man får se upp helt enkelt! <3 Kram

 • Profilbild
  Reply
  Jessica Sundberg
  januari 31, 2018 at 1:11 e m

  Jag tycker din insats är värd ett rejält fång rosor. Du är en sann hjälte och människo- samt hundvän. <3 <3 <3 Tusen kramar för att såna som du finns!

  • Malin Nylén
   Reply
   Malin Nylén
   januari 31, 2018 at 1:19 e m

   Tack snälla Jessica … <3

 • Profilbild
  Reply
  Ewa
  februari 3, 2018 at 8:59 f m

  Men så jäkla hemskt. Så sorgligt för alla inblandade. Spec hunden såklart som blev ett offer för okunnighet /oaktsamhet.

 • Reply
  Vad gör du om hunden blir akut sjuk? - I am ready
  maj 30, 2018 at 8:23 e m

  […] Du som följt min blogg ett tag kommer kanske i håg hur jag i början av året var med om en fruktansvärd dödsolycka? En cyklist som cyklade in i ett flexikoppel med full fart… kopplet som gick som en osynlig lina över vägen. Den traumatiska upplevelsen fick mig att vässa säkerhetstänket kring mitt eget hundliv  … Läs här om du vill om Tjejkvällen som slutade i dödsdrama […]

 • Leave a Reply