Hundliv

Hur reagerar du i en nödsituation?

Vaknade denna dag med tungt vemod. Kramat Nitro extra hårt i natt …Tänker på hur den stackars tjejen (hundvakten) och hundens ägare måste må …  Tänker på kaoset igår och alla inblandade. Funderar på om jag kunde gjort något annorlunda? Något mer?

Tycker det är jättemärkligt att ett hunddagis inte har bättre beredskap vid olyckor, när man ansvarar för andras djur?! Vi förlorade flera, kanske livsavgörande, minuter på att först åka till hunddagiset som låg närmast till hands. För att jag litade på att man har tillgång till akutvård på den typen av institution. Men som min vän hundpsykologen påpekade, är det ofta personer med t.ex. Asperger syndrom (eller med annat autismspektrumtillstånd) som väljer att jobba med djur … Det låter ju faktiskt logiskt.

Vet du hur du reagerar i en nödsituation – blir du hysterisk eller paralyserad … eller börjar du som jag, uppträda som en lösningsorienterad robot? När alla andra omkring mig drabbades av panik blev jag i stunden iskall och rationell. Så med den erfarenheten rikare, kan jag konstatera att  ambulanssjukvårdare eller brandman vore de perfekta yrkena för mig.

Men efteråt, när allt hade lugnat ner sig (och efter tredje glaset vin på kvarterskrogen med Tessan) kom såklart chocken och tårarna även för mig. Och när Mårten sedan kom hem senare på kvällen Gran Canaria, passade jag på att gråta ut lite extra i hans famn.

Tar med mig gårdagens hårda läxa om att vara mer försiktig i trafiken med sin hund. En olycka händer så lätt! Alla är vi mindre uppmärksamma ibland, när vi har tankarna på annat håll … än där vi är, i stunden.

Note to self. Ha alltid hunden kort kopplad (flexikoppel och lång löplina räknas som “okopplad hund” i trafiken) i närheten av trafik eller andra människor. Det finns lag på det, även om du tycker att just du och din hund har det unika bandet.

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Vad gör du om hunden blir akut sjuk? - I am ready
    maj 30, 2018 at 8:24 e m

    […] Läs mer Hur reagerar du i en nödsituation?  […]

  • Leave a Reply