Skönhet 40 plus

Wellness – en del av jobbet (vi har 7 sekunder på oss att göra ett första intryck)

När man jobbar med hälsa som jag gör, är wellness en del av jobbet. Tänk så här; tar du inte hand om dig själv, vad talar det om för andra? Kanske skulle man kunna likna första intrycket av en person vid att få en present?

Utseendet får aldrig ta överhand förstås, men med handen på hjärtat, vilket paket skulle du uppskatta mest: A) Ett omsorgsfullt inslaget paket, i tjusigt papper och sidenrosett … eller B) En gåva slarvigt inslagen i fjolårets överblivna julpapper, förseglat med plåster?

Sannolikt skulle dina förväntningar på innehållet av paket A vara högre? Jag kan såklart ha fel, men troligtvis skulle du hysa större respekt för leverantören av ett väl inslaget paket … En avsändare, som oavsett innehållets ekonomiska värde, ansträngt sig lite extra för att visa dig den uppskattning du är värd.
Samma psykologi gäller oss människor vid ett första möte, ett välvårdat yttre inger större förtroende och det sägs att vi har cirka 7 sekunder på oss att göra ett första intryck … Så varför inte förvalta dessa dyrbara sekunder väl tänker jag? [källa]

Utseendet får aldrig få för stor betydelse, men handen på hjärtat, vilket paket tilltalar dig mest?

A) Ett exklusivt inslaget paket i pastellfärg och sidenband?

B) Eller paketet i fjolårets julpapper?

Wellness för in- och utsida

Med dessa tankar i bakhuvudet … betydelsen av min egen hälsa och att “paketera mig själv” väl har jag, utöver träning och återhämtning, investerat i flera kroppsbehandlingar den senaste veckan … Som frisörbesök och massage, fotvård och ansiktsbehandling. Man kan behöva göra en ansiktsbehandling med ordentlig porrengöring med jämna mellanrum … (var 8:e vecka ungefär) Det är även viktigt att skydda hyn mot solen och investera i en bra hudcreme med solskyddsfaktor, sova med en C-vitamincreme eller med AHA-syra vilket tar bort döda hudceller. Mycket bra för oss med mogen hy alltså… Antioxidanter skyddar  mot avgaser utsläpp gifter som bryter ner huden. En stark antioxidant är C-vitamin… Jag upptäckte Annelis Hudvård via Tilde Frölings instagram som är en bekant till mig …  och jag kommer fortsätta att gå till henne regelbundet framöver. Anneli är en jättetrevlig/behaglig person och ett proffs som verkligen kan sin sak.

Bara så du vet, detta är inget sponsrat inlägg. Jag tipsar gärna om duktiga personer/tjänster/produkter för att det känns bra att dela med mig till mina läsare. Jag kan själv tycka att det känns svårt ibland att hitta rätt och tar jag tacksamt emot tips från folk som jag litar på, eftersom det sparar både tid och pengar. Så varsågod, my friend ,”these rekommendations are for you!”

Wellness – en del av jobbet (vi har 7 sekunder på oss att göra ett första intryck)

Massage sätter fart på blodcirkulationen och mjukar upp musklerna samt transporterar bort slaggprodukter. Att ta en massage då och då är toppen för återhämtningen!

Wellness – en del av jobbet (vi har 7 sekunder på oss att göra ett första intryck)

Vårfräschör hos Annika på Rofyllda Fötter på Tulegatan 35 i Stockholm. Fötterna bär oss genom livet. Vi har massor med nerver under fotsulorna och fothälsan är lika viktig som övriga (mer synliga) delar av kroppen. Jag ser gärna till att ta bort förhårdnader och andra skavanker. Dessutom  har jag en stackars stortånagel blivit lite vanställd av för många löprundor i för små och trånga skor.

Wellness – en del av jobbet (vi har 7 sekunder på oss att göra ett första intryck)

Hos Nina på Studio Levels. För min självkänslas skull är viktigt att få känna mig fin i håret … Som att färga utväxten (grå hår) och ta hand om topparna. Känner man sig fin så mår man också bättre. Håller du inte med?

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply