TRÄNING

NÄR ÄR MAN EN YOGI?

Vänner, jag kan berätta att jag äntligen är en fullfjädrad yogi, hähä.. skojaaar (när räknas man ens som en yogi buy the way?) Hur som, det som hänt är att för första gången i mitt liv så njöt jag under ett yogapass. Jag gissar faktiskt att det beror på mitt egna mindset, att jag…

 1. INTE såg på det som ett träningspass. Detta då jag har en tendens att vilja ”köra på” så fort jag hör ordet träning. Det som händer då i sin tur är att jag går på för hårt och med min tidigare skada, får jäkligt ont och inte kan gå ordentligt på sisådär 1 vecka (ja, detta hände förra gången jag yogade).                                             
 2. NU såg jag det istället som en återhämtande stund för kropp och själ. Som en längre stretch. Jag andades lite djupare och lite mer medvetet och var inte så bekymrad över om jag gjorde rätt eller fel, var för snabb, för långsam, inte gick tillräckligt djupt.. bla bla bla så tröttsamma funderingar över något så harmlöst liksom.
 3. Sist men inte minst, att instruktören, Morgane Oléron, steg för steg guidade oss igenom och in i varje ställning/övning?? (vad säger man ens, haha) Ni vet sådär tydligt att t.om ett barn hade förstått. Alltså, bra anpassat för nybörjare som mig. På så sätt slipper man hela tiden kolla femtielva gånger, om man sitter/står ens åt rätt håll. Avskyr när instruktören rabblar alla övningar och vips står de upp och ner på ett finger samtidigt som de tar ett djupt andetag och andas ut igen efter 25 minuter.. what’s up with that liksom? 

Varje tisdag kl 07:15-08:00 på Selma City Spa i samarbete med Best Of You. HÄR kan du läsa mer. Yoga + SPA + färsk frukt, te och smoothie. Begränsat antal platser så det gäller att vara snabb och haffa. 

När är man en yogi

Foto: Best Of You

Foto: Best Of You

Jag må vara lost i övningar men när det väl är dags att ta bild till sociala medier då jäklar tuppar jag upp mig och låtsas att jag vet precis vad jag sysslar med. Vad har vi sagt? Allt är inte som det ser ut! 

 

Så, berätta gärna, NÄR exakt är man en sån där yogi!

Jag som inte riktigt kan namnge fler än 3 övningar, inte heller äger jag en sådan där urfräsig, instagramvänlig och stajlad yogamatta. Och som jag skrev tidigare, nu först efter typ 10 yogapass börjar jag förstå tjusningen med det hela. Jag är inte riktigt där ännu va?

/Vänligen #YogaGirl2?

 

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Mo
  mars 13, 2018 at 4:37 e m

  aaargh sooooo NICE ! Made my day!! And made me laugh, as always!

 • Marie Emre
  Reply
  Marie Emre
  mars 13, 2018 at 6:06 e m

  haha, i’m sooo happy to hear! And YOU made my day <3

 • Reply
  TO YOGA OR NOT YOGA - Marie Emre - I am ready
  april 19, 2018 at 9:47 e m

  […] or not to yoga.. detta var lite av ett dilemma för mig fram tills bara för någon månad sedan som du kanske läst tidigare. Med det sagt, yogar du? Minns du varför du […]

 • Reply
  TO YOGA OR NOT TO YOGA – The Workout Plan
  april 22, 2018 at 8:54 f m

  […] or not to yoga.. detta var lite av ett dilemma för mig fram tills bara för någon månad sedan som du kanske läst tidigare. Med det sagt, yogar du? Minns du varför du […]

 • Reply
  VAD ÄR VARDAGSLYX FÖR DIG? - Marie Emre - I am ready
  maj 9, 2018 at 8:42 f m

  […] vilken dag jag hade igår, vardagslyx i sin fulla prakt. Du vet kanske att jag ofta gått på yoga på onsdagsmorgnar kl 07:15. Dessa pass hålls ju på Clarion/Selma City Spa av Best Of You. Det betyder att först yogar du och […]

 • Leave a Reply