I MIN TRÄNINGSVÄSKA

RYGGSÄCK MANIA

Ryggsäck mania

I samarbete med ADDNATURE.COM så tänkte jag tipsa om några jäkligt praktiska och snygga ryggsäckar. Let’s go lite ”ryggsäck mania” här vettja. Själv började jag använda ryggsäck först nyligen EFTER att jag fick ryggont men nu har jag det i stort sett varje dag eftersom jag konstant släpar runt på både dator, träningskläder osv. Om jag bara hade vetat då hur skönt det faktiskt är att ha armar och händer fria och att slippa gå med ryggen sne likt ringaren i Notre Dame.

Hur som, oavsett om du bara ska till gymmet eller om du ska ut och vandra, backpacka eller resa iväg med ryggsäck som enda bagage så finns det ju en triljon olika prisklasser och modeller att välja mellan. Själv äger jag en fräsig liten rygga som kanske inte är så jädrans ergonomisk.. och sedan har jag en mer funktionell historia som är betydligt mer praktisk och skön. För så är det.. de ”riktiga” är så mycket skönare för ryggen.

 

Vad bör man tänka på när man köper ryggsäck?

Först och främst bör du ju se till att den passar. Prova olika ryggsäckar, testa sedan med packning i. Undvik ryggsäckar som blir stora ”utåt” och se till att den sitter nära kroppen och därav inte blir baktung.

Hur stor ryggsäck vill du ha? Var vill du att öppningen ska sitta? Det finns massor av olika saker att ta hänsyn till givetvis.

 

”En bra vandringsryggsäck är A och O för att din vandring ska bli lyckad. Den ska vara anpassad efter hur mycket utrustning du vill ha med dig. Ska du sova i stuga eller ska du ut tälta i flera veckor? Att din ryggsäck ska sitta skönt och bekvämt är det allra viktigare. Prova den noggrant och tänk på vilka funktioner du kan tänkas behöva använda under din vandring” /ADD NATURE

 


Här är 3 ryggsäckar jag gärna skulle utöka samlingen med:

Se alla ryggsäckar här! 

 

 

 

EAGLE CREEK DEVIATE Travel Pack (45 + 15 L) Önskar att jag hade haft denna under min backpacking tid i Thailand. Älskar det faktum att huvudväskan är 45L och dagsäcken är 15L. Klicka här för att komma till ryggsäcken.

 

 

BLACK DIAMOND BOLT Daypack (24 L) Den här ryggsäcken känns mer som en sportigare ”varje dag väska”. Till och från gym, jobb osv. Inte riktigt vad det står i beskrivningen i infotexten (Minimalistisk ryggsäck för dagsturer) Men enligt mig känns det så ialf. Klicka här för att komma till ryggsäck.

 

 

LUNDHAGS JOMLEN (25 L) En lite ”snyggare” ryggsäck, även den mindre och kan med fördel användas till och från jobb tänker jag. Klicka här för att komma till ryggsäck. 

 


 

Hälsoeffekterna av att promenera är oändliga men det visste du ju redan såklart. Dock är det ju mindre hälsosamt och mindre roligt att knalla omkring inne i stan bland bilar och avgaser. I ca 1 års tid har jag haft en önskan att vandra i storslagen natur. Kanske uppåt i landet? Du vet men hela schabraket al’a skogsmulle style. Dock är jag ingen ”tältmänniska” (fulgråter så fort jag hör talas om en spindel) så att sova i stugor längs vägen hade jag nog föredragit. Tänk vad skönt med frisk luft, natur och tystnad. Har du vandrat?  

 

 

No Comments

Leave a Reply