7 goda och lätta recept på sås

Här får du ngelas favoritrecept på magra yoghurtbaserade (10% fett) såser som funkar till såväl till kyckling som till kött, fisk, korv, tacos och grillat etcetera.

Sås är gott! men tyvärr ofta förknippat med en kaloribomb, och att äta en grillad biff eller fiskbit utan sås är för många som att dricka Champagne utan bubblor. Men ”smakrik” och ”onyttigt” behöver inte alltid gå hand i hand.
– Istället för olja, smör eller crème fraiche som bas kan du använda turkisk yoghurt, säger Ingela Lameús som i och med sitt ”nya hälsosamma liv”, har blivit en fena på smala recept.

7 goda och lätta recept på sås

Nedan följer Ingelas favoritrecept på magra yoghurtbaserade (10% fett) såser som funkar till såväl till kyckling som till kött, fisk, korv, tacos och grillat etcetera.

Vitlökssås

Ca 2 dl Turkisk yoghurt

1 st pressad vitlökslyfta

Salt och peppar efter behag och smak.

Ev lite honung (0,25 tsk)

 

Falsk bea

ca 2 dl Turkisk yoghurt

1 st pressad vitlök

Ca 1 tsk Dijonsenap

1 tsk färsk eller torkad dragon

Salt och  peppar efter behag och smak

Ev lite honung (0,25 tsk )

Falsk Caesardressing

ca 2 dl Turkisk yoghurt

1 tsk pressad vitlök

Ca 1 tsk Dijonsenap

2-3 mosade/hackade Sardellerfiléer

Några droppas citron

Salt efter behag och smak

 

Fisksås

Ca 2 dl Turkisk yoghurt

I burk röd stenbitsrom

1 msk finklippt dill

Några droppar citron

Salt och peppar efter behag och smak

Pepparsås

Ca 2 dl Turkisk yoghurt

1 st pressad vitlöksklyfta

Ca 0,5 msk grovmalen mix av olika sorters peppar (t.ex. rosé-, grön-, svart- och vitpeppar)

Ev lite timjan

 

Hamburger-/Kebab-/Grill-/ Tacosås

Ca 2 dl Turkisk yoghurt

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk Felix/Heinz chilisås

Ev några droppar tabasco

Salt och  peppar efter behag och smak

Senapssås

ca 2 dl Turkisk yoghurt

1 tsk Dijonsenap

0,25 tsk Honung

Salt och peppar efter behag och smak.

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.