Alexandra Öhrlund bjuder på god och krispig sommarsallad med örtpesto

– Något sött, något syrligt. Något mjukt, något krispigt. Extra lyxigt med hemodlade inslag. Färgglatt, levande och vackert! Jag pratar såklart om den perfekta sommarsalladen! Enligt Alexandra Öhrlund

När det är varmt ute blir man inte lika sugen på varm lagad mat.
Då är det perfekt med en matig sallad istället. Här bjuder matkreatören Alexandra Öhrlund på en fräsch och krispig sommarsallad med örtpesto. Smaklig spis! 

Sommarsallad med örtpesto

Alexandra Öhrlund bjuder på krispig sommarsallad med örtpesto
Alexandra bjuder på ett gott och krispigt recept med inslag av hemodlade grönsaker.

Du behöver för 2 portioner:

200 g grönkål
1/2 citron

200 g blandsallad
Sugarsnaps
1 knippe sparris
100 g tomater
100 g jordgubbar
Ärtskott/andra groddar
Gurka

Örtpesto (räcker till fler än 2 portioner)

1 dl solroskärnor
1 kruka basilika
1 kruka persilja
1/2 citron
1 klyfta vitlök
3 msk olivolja
3 msk näringsjäst
Örtsalt
En skvätt vatten
Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Tillsätt vatten till önskad konsistens, maka av med örtsalt.

Gör såhär

Skölj grönkålen och riv bladen från stammarna. Massera grönkålsbladen i pressad i citron, gör gärna detta kvällen innan. Koka sparrisen ett par minuter, skölj och dela tomaterna och jordgubbarna. Lägg grönsakerna och salladen snyggt på tallriken, ringla över peston och garnera med ärtskott och jordgubbar.

Alexandra Öhrlund bjuder på krispig sommarsallad med örtpesto
Alexandra är en licenserad personlig tränare och yogalärare som skapar hälsosamma recept med en förkärlek till grön mat. Arbetar även med psykisk ohälsa hos unga och stressrelaterad problematik. Tränar hårt, stretchar mjukt och skriver om att må bra inifrån och ut!

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.