Antiinflammatorisk pumpasoppa med grönkålstopping

När du tränar mycket är det viktigt att fylla på kroppen med rätt sorts energi. Näringsrik mat som stärker immunförsvaret, så att du slipper bli sjuk och kan hänga med på höstens alla aktiviteter. Här bjuder vår bloggare Alexandra Öhrlund på god och nyttig midddagsinspiration.

Antiinflammatorisk pumpasoppa med grönkålstopping

Du behöver för 4 personer:

1 butternutpumpa
6 morötter
1 gul lök
1 färsk chili
1 vitlöksklyfta
2-3 cm färsk ingefära
1 burk kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk ekologisk gurkmeja

Gör så här:

Finhacka lök, vitlök, chili och ingefära. Hetta upp en kastrull med lite olivolja och fräs tills löken börjar få färg.
Dela pumpan och gröp ur kärnorna med en sked. Avlägsna skalet och skär pumpaköttet i kuber. Hacka morötterna, blanda sedan ner morots- och pumpabitarna i kastrullen och fräs ytterligare någon minut.
Häll i kokosmjölken och späd sedan med vatten till önskad konsistens. Lägg i buljongtärningen och låt småkoka ca 20 minuter eller tills grönsakerna mjuknat.
Addera gurkmejan och mixa soppan slät med en stavmixer. Servera med grönkål stekt i lite olja & salt, toppa med pumpafrön.

Antiinflammatorisk pumpasoppa med grönkålstopping
Alexandra Öhrlund är personlig tränare och receptkreatör med norrländska rötter. Pluggar till yogalärare, tränar gärna utomhus och älskar att dokumentera livet i bild och text. Följ Alexandra och hennes inspirerande liv på bloggen och instagram @alexandraohrlund

 

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.