Bra böcker om hälsa och mat

Hur vi mår mentalt hänger ihop med hur vi lever och vad vi väljer att äta. Här är böcker som lär oss om sambandet mellan hälsa (livsstilsfaktorer) och det mentala välbefinnandet. Foto. Pexels.com

Livsstilsfaktorer som stress och en alltför stillasittande vardag i kombination med västerländsk matlagning och snabbmat är några av våra största hälsobovar. “Ät mer grönsaker, fet fisk och skippa sockret” är ett återkommande hälsotips från diverse sakkunniga. Att det finns en stark koppling mellan mat och lycka, samt att hälsan börjar i tarmen, det vet vi nu. Här tipsar vi om bra och aktuella böcker som lär oss om kopplingen mellan det mentala välmåendet och vad vi väljer att stoppa i munnen. Och hur vi väljer att leva i stort, får oss att må på både kort- och lång sikt.

Bra böcker om hälsa och mat

Bra böcker om hälsa och mat

Happy Food, om hur mat och lycka hänger ihop. Det finns en stark koppling mellan hur vi mår och det vi väljer att stoppa i munnen. “Det är inte för intet som tarmen kallas “kroppens andra hjärna”, säger av I am Ready´s kunniga dietist Marina Sjöberg.

Läs mer Dietisten om mat som gynnar immunförsvaret: “Hälsan börjar i tarmen”

Bra böcker om hälsa och mat

Bulletproof diet, om hur du kan “biohacka” dig och förlänga livslängden genom extremt hälsosam mat matchat med exakt mängd sömn och träning. Även om man inte köper hela livsstilspaketet i boken, kan det här vara en spännande lunta att bläddra i.

Läs även Vitamintillskott på vintern, är det nödvändigt? 

Bra böcker om hälsa och mat

Mat, myt, vetenskap, en bok som går till botten med myter om mat och hjälper dig sålla dig genom djungeln av “hälsotips”. Dagligen blir vi matade med olika trender och tips som allt som oftast bottnar i ett kommersiellt intresse. Så, vad är sant, vad är falskt? Det får du veta här!

Mer mat lax i ugnen med supersalsa 

Bra böcker om hälsa och mat

Hjärnstark, om hur du kan trimma din hjärna (och motverka stress) genom regelbunden motion och bra mat. Inte årets boknyhet men temat “hjärnhälsa” är alltid lika aktuellt.

Bra böcker om hälsa och mat

Food Pharamacy kokboken, en enkel kokbok för alla som vill börja äta mer näringsrik och hålla sjukdomar borta. Vem vill inte det?

Läs mer Antiinflammatorisk pumpasoppa med grönkålstopping

 

 

 

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.