Hemmagjord och god granola med smak av kanel och kardemumma

Här bjuder vår bloggare Miranda Källberg på hemmagjord och god granola som är perfekt till frukost, mellis eller efter träning tillsammans med kvarg eller annan proteinkälla. Foto. Pexels.com

Granola är gott att ha till frukosten, till mellanmålet, till kvällsmålet eller som snacks när sötsuget faller in. Perfekt tillskott utav kolhydrater och fetter till vår proteinkälla så som kvarg, keso, yoghurt och så vidare. Personligen så älskar jag granola! Gör du? 

Det här receptet bjuder på hemmagjord granola med smak utav kanel och kardemumma. Detta är en basvariant utan extra krydda som choklad-, vanilj- eller bärsmak. Jag har inte koll på mängderna till 100 % då jag i princip alltid höftar i köket och går efter konsistens och egen känning men ca såhär:
Text. Miranda Källhage Foto. Pexels.com

Hemmagjord granola

Hemmagjord och god granola med smak av kanel och kardemumma
Mirandas hemmagjorda granola dekorerar hon med russin och aprikoser.

Ingredienser: 

6-8 dl havregryn.
3 dl hackade nötter. Jag tog mandlar och hasselnötter.
1 dl solrosfrön (dock hade solrosfröna en tendens att bli brända så nästa gång lägger jag nog in dem efteråt).
7 st färska dadlar.
2 dl äpplemos.
4-5 msk agave sirap.
Kanel & kardemumma (efter eget önskemål, jag gillar när det smakar mycket).
Lite salt.
Torkade aprikoser och lite russin.

Gör så här:

Sätt ugnen på 175g. Blanda ihop havregryn, hackade nötter samt dadlar (i små bitar) tillsammans. Tillsätt sedan äpplemos och agave sirap och blanda ihop så alla torra ingredienser får en touch utav de fuktiga. Krydda sedan med kanel, kardemumma och lite salt. Smeta ut lite olja (jag använder kokos olja) på en plåt och lägg all granola deg på plåten. In i ugnen i 20-25 minuter (håll koll sista tiden så att det inte bränns!). Ta ut, låt svalna och tillsätt de torkade aprikoserna, lite russin och lägg det sedan i en fin burk.

Få mer mat och träningsinspiration på Mirandas blogg FIT FOR FIGHT

 

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.