Het kikärtscurry med tomat och koriander

Het kikärtscurry för 4 personer (eller fyra luncher) Gott, enkelt och veganskt!

Text och foto. Alexandra Öhrlund

För de allra flesta är matlådor nödvändigt för att livet ska fungera. Här bjuder vår matkreatör Alexandra Öhrlund på en het kikärtscurry med tomat och koriander – gott, enkelt och veganskt. Hoppas att du gillar det!

Het kikärtscurry med tomat och koriander

Het kikärtscurry med tomat och koriander

Du behöver för 4 portioner:

2 paket kokta kikärtor
2 urkärnade finhackade chilifrukter
2 gula lökar
3-4 cm färsk ingefära
1-2 vitlöksklyftor
1 msk röd chilipasta
1 msk dijonsenap
2 msk tamari
1 förpackning Oatly iMat fraiche
1 grönsaksbuljongtärning (sockerfri)
Koriander och tomat till servering

Läs även Planera veckan smart med goda matlådor 

Gör så här:

Koka 4 portioner ris enligt anvisningarna på förpackningen.
Börja med att finhacka gul lök, vitlök, ingefära och chili. Fräs i lite olja i en stekpanna.
När löken blivit gyllenbrun tillsätter du 1 dl vatten, chilipasta, dijonsenap och buljongtärningen. Låt detta steka ihop ca 10 minuter eller tills vätskan börjat avdunsta.
Häll i kikärtor, havrefraiche och tamari i stekpannan, låt koka ihop i ytterligare ca 10 minuter. Servera med hackad tomat och koriander.

Het kikärtscurry med tomat och koriander

Läs även Antiinflammatorisk pumpasoppa med grönkålstopping

Alexandra Öhrlund är personlig tränare och receptkreatör med norrländska rötter. Pluggar till yogalärare, tränar gärna utomhus och älskar att dokumentera livet i bild och text. Följ Alexandra och hennes inspirerande liv på bloggen MED FOKUS PÅ HÄLSA och instagram @alexandraohrlund

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here