Krämig och god pasta med ädelost

Foto. privat

Vem säger nej till en god pasta? Älskade pasta! Kort, lång, krämig eller smörig! Här får du ett recept på en lättlagad och god pasta– som en smakexplosion i munnen!

Den här pastan är lyxig. Gräddig och god– som en smakexplosion i munnen. Jag använde gräddmjölk istället för grädde till detta recept då ädelosten i sig är väldigt fet och krämig. Det är lätt att det blir för “mäktigt” annars när det blir för fett tycker jag, men det är en smaksak. Kombinationen med soltorkade tomaterna skapar en fantatsik umamismak. Som vanligt så är receptet väldigt lättlagat, svårt att misslyckas med.

Recept (ca 4 portioner)
Ett paket linspasta (320g)/valfri pasta
2 dl gräddmjölk/valfri matlagningsgrädde
50g ädelost
250g champinjoner
50g strimlade soltorkade tomater i olja
50g hackad grönkål/broccoli (finns färdig mix att köpa)
200g körsbärstomater
3 vitlöksklyftor
Kryddor: Salt och svartpeppar

Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Finhacka vitlöken och fräs mjuk i en djup stekpanna tillsammans med de soltorkade tomaterna samt oljan från tomaterna. Tvätta och skiva svampen, tillsätt även den i pannan och stek tills den släppt vätska ordentligt. Tillsätt sedan broccolimixen och tillaga tills den blir mjuk.
3. Sänk värmen och häll över gräddmjölken, smula i ädelosten och rör runt. Häll i plommontomaterna mot slutet, låt stå och puttra ihop ett par minuter, smaka av med salt och peppar.
4. Blanda ned den nykokta pastan i pannan och rör om ordentligt så att smakerna sätter sig överallt. Servera förslagsvis med lite färsk ruccola på toppen. Njut!

Klicka HÄR för att ta del av fler goda recept på Iamready.se

För fler hälsosamma recept, lättlagade recept och bakverk, besök lisaanilsson.se // instagram @lisaanilsson.se

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.