Matiga våfflor på sötpotatis och ägg

Med rätt näringsinnehåll kan varje dag bli "våfflans dag" .

Text och foto. Alexandra Öhrlund 

Våfflor är ett uppskattat inslag i helgbrunchen. Den sedvanliga våfflan på vetemjöl med grädde och sylt är kanske mer lämpad för utvalda tillfällen. Men med vår receptkreatör Alexandra Öhrlunds matiga och proteinrika våfflor på sötpotatis och ägg kan varje dag i veckan bli en våffeldag!

Matiga våfflor på sötpotatis och ägg

Matiga våfflor på sötpotatis och ägg
Njut av Alexandras goda och nyttiga våfflor!

Du behöver för 2 personer:

2 dl råriven sötpotatis
4 ägg
1 dl bovetemjöl
1 msk gurkmeja
1 tsk kanel
1 kryddmått ingefära
1 liten nypa salt

Läs även Så blir du av med sockerberoendet 

Gör så här:

Riv sötpotatisen på ett rivjärn, blanda i en bunke med ägg och bovetemjöl. Rör ner kryddorna och starta våffeljärnet. När järnet är varmt brukar jag klicka i lite kokosolja och sedan stänga järnet så att oljan smälter. Det tar bara några sekunder och förhindrar att våfflorna bränner. Fördela våffelsmeten i järnet, hur många våfflor det blir beror på hur ditt järn ser ut. För mig blev det 6 st, jag serverade med sallad och avokado.

Matiga våfflor på sötpotatis och ägg

Missa inte Alexandras sociala medier kampanj #EttGrönaresättaattÄta som går in på vecka 2 och bland annat tar upp ämnet ”känslomässig balans” . Följ HÄR

Matiga våfflor på sötpotatis och ägg
Alexandra Öhrlund är personlig tränare och receptkreatör med norrländska rötter. Pluggar till yogalärare, tränar gärna utomhus och älskar att dokumentera livet i bild och text. Följ Alexandra och hennes inspirerande liv på bloggen ”MED FOKUS PÅ HÄLSA” och på Instagram som @alexandraohrlund Foto. Sandra Birgersdotter

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here