Quinoafyllda tomater och paprikor

Nyttigt och gott recept på middag av Alexandra Öhrlund.

De flesta skulle må bra av att äta mer vegetariskt och grönsaker kan serveras i många former. Här inspirerar vår bloggare Alexandra Öhrlund med ett smaskigt och vegorecept på quinoafyllda tomater och paprikor. Hoppas det smakar.

Quinoafyllda tomater och paprikor

Du behöver för 3-4 personer:

3 stora bifftomater
2 paprikor
3 dl kokt quinoa
1 gul lök
1 färsk chili
½ dl solrosfrön
Rivet citronskal
Persilja

Gör så här: 

Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen, 1 dl okokt quinoa ger 3 dl kokt.
Hacka och stek löken gyllenbrun, låt svalna.
Skär av ”locket” på tomaterna och paprikorna, se till att spara locken! Gröp ut kärnhusen ur paprikorna ställ dem åt sidan.

Gröp ur fruktköttet ur tomaterna och lägg det i en mixer tillsammans med hackad chili, rivet citronskal och lite peppar. Mixa slätt.
Blanda kokt quinoa, stekt lök, solrosfrön och hackad persilja i en skål. Rör ner 2 dl av den mixade tomatsåsen.

Fyll paprikorna och tomaterna med blandningen och sätt sedan tillbaka locket på grönsakerna. Placera på en plåt, täck plåten med ugnsfolie. Grädda 15 minuter på 200 grader, avlägsna folien och grädda ytterligare 15 minuter eller tills grönsakerna börjar få färg. Ta ut, låt svalna och servera!

Quinoafyllda tomater och paprikor
Alexandra Öhrlund är personlig tränare och receptkreatör med norrländska rötter. Pluggar till yogalärare, tränar gärna utomhus och älskar att dokumentera livet i bild och text. Följ Alexandra och hennes inspirerande liv på bloggen och instagram @alexandraohrlund

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.