Recept på fiberrikt och glutenfritt bröd

Hembakat till helgen? Här bjuder vår receptkreatör Alexandra på ett gott, fiberrikt och glutenfritt bröd för dig som är allergisk eller känslig mot gluten.

Text och Foto. Alexandra Öhrlund 

Äntligen fredag, och dags att baka bröd till helgens långfrukost! Duka upp med massa goda pålägg och något varmt i koppen. Ett tips är att även pressa din en egen juice på rödbetor, morötter, selleri, citron och ingefära.

Recept på fiberrikt och glutenfritt bröd

Recept på fiberrikt och glutenfritt bröd
Duka upp med en massa goda pålägg och något varmt i koppen. Klappa dig själv på axeln för veckan och njut av ditt egen hembakade bröd.

Du behöver:

2 dl glutenfria havregryn
1 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
3 dl bovetemjöl
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 msk bakpulver
2 msk fiberhusk
3 msk smält kokosolja
5 dl plantbaserad yoghurt (jag använde naturell osötad soja yoghurt) En nypa salt.

Du kanske även gillar Lingonmuffins med kardemumma 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser, rör sedan ner yoghurt och kokosolja. Grädda i en brödform som du smort med kokosolja, in i ugnen i ca 45 minuter. Trevlig helg!

Läs även Rostade hasselnötsbollar med rödbetspulver

Recept på fiberrikt och glutenfritt bröd
Alexandra Öhrlund är personlig tränare och receptkreatör med norrländska rötter. Pluggar till yogalärare, tränar gärna utomhus och älskar att dokumentera livet i bild och text. Följ Alexandra och hennes inspirerande liv på bloggen MED FOKUS PÅ HÄLSA och instagram @alexandraohrlund

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.