Recept på krispigt och gott fröknäcke

Fröknäcke passar till alla dagens tillfällen. Lika bra till vår frukost, mellanmål eller kvällsmat. Det går även bra att använda sig av en skiva knäcke för att sätta pricken över i:et efter din lunch/middag eller för att stabilisera blodsockret och hålla sötsuget i en bra nivå. Det jag älskar mest med detta recept är att det toppas med flingsalt. Jag personligen älskar salt och tycker det är fantastiskt gott att känna lite extra salt bitar in emellan mina tuggor. Gillar man inte, eller är allergisk emot någon nöt/frö så kan man så klart byta ut eller skippa just det. Här nedan har ni detta fröknäcke recept! Hoppas det smakar!
Text.Miranda Källhage foto. Shutterstock

Recept på gott och glutenfritt fröknäcke

Du behöver till 2 plåtar:

200g solrosfrön
1 dl hela linfrön
1dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2msk fiberhusk
2msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
1/2 dl valmofrön
Lite flingsalt
1: Sätt ugnen på 200g

Gör så här

2: Blanda allt utan valmofrön och flingsalt i en bunke och låt smeten stå framme och svälla i ca 15 minuter.

3: Bred ut smeten tunt på två plåtar klädda med bakplåtspapper.

4: Strö över valmofrön och lite flingsalt.

5: Grädda knäckebröden i ca 70 minuter.

6: Låt bröden svalna något och lossa dem försiktigt ifrån bakplåtspappret. Förvaras torrt.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.