Rödbetscurry med svarta bönor

Rödbetan är populär hos idrottsutövare. Den höga halten nitrat i rödbetor sägs nämligen både sänka blodtrycket och öka syreupptagningsförmågan (syresätta musklerna när du tränar)... och på så vis ska rödbetan ha en prestationsförhöjande effekt...

Text och foto: Alexandra Öhrlund

Smakkombinationen av den söta smaken av rödbetor med lite hetta är väldigt god. Det går bra att äta curryn precis som den är, men den går även utmärkt att servera med förslagsvis quinoa.

Rödbetscurry med svarta bönor

Du behöver:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 cm färsk ingefära
1 chilifrukt
500 g rödbetor
1 pkt svarta bönor
400 ml ekologisk kokosmjölk
1 msk röd currypasta
1 dl krossade tomater
Koriander

Läs mer av Alexandra Grönkålspasta med champinjoner och lök

Gör så här:

Hacka lök, vitlök, ingefära och chili, fräs i en kastrull med lite olja tills löken mjuknar.
Skölj och hacka rödbetorna i mindre kuber, låt dem fräsa med löken i några minuter.
Tillsätt sedan kokosmjölk, currypasta och krossade tomater. Låt koka till rödbetorna mjuknat, ca 20-30 minuter beroende på hur stora kuberna är. Skölj bönorna, rör ner dem på slutet och garnera med färsk koriander.

Läs även Het kikärtscurry med tomat och koriander

Alexandra Öhrlund är personlig tränare och receptkreatör med norrländska rötter. Pluggar till yogalärare, tränar gärna utomhus och älskar att dokumentera livet i bild och text. Följ Alexandra och hennes inspirerande liv på bloggen ”MED FOKUS PÅ HÄLSA” och instagram @alexandraohrlund

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.