Rostade hasselnötsbollar med rödbetspulver

Här bjuder vår bloggare och receptkreatör Alexandra Öhrlund på sockerfritt fika i form av rostade hasselnötsbollar med rödbetspulver. Perfekt som ett nyttigare alternativ till fredagsmyset.

Rostade hasselnötsbollar med rödbetspulver

Du behöver:

200 g hasselnötter
8-10 dadlar
1 dl kokosolja
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
1 tsk kanel
1 tsk rödbetspulver
Riven kokos

Gör så här:

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och låt dem svalna.
Placera nötterna i en mixer och mixa tills de är grovhackade. Tillsätt urkärnade dadlar, kokosolja, kanel, vaniljpulver, rödbetspulver och salt. Mixa till en kladdig smet. Forma bollar av smeten. Blanda riven kokos med lite extra rödbetspulver för att färga det rosa, rulla bollarna i kokosen och låt sedan stela i kylen.

Rostade hasselnötsbollar med rödbetspulver
Alexandra Öhrlund är personlig tränare och receptkreatör med norrländska rötter. Pluggar till yogalärare, tränar gärna utomhus och älskar att dokumentera livet i bild och text. Följ Alexandra och hennes inspirerande liv på bloggen och instagram @alexandraohrlund

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.