Hälsa MAT Okategoriserade

Nyttigt morot och spenatbröd

Spenat och morotsbröd

Spenat och morotsbröd

Spenat och morotsbröd

Spenat och morotsbröd

Som jag sa i gårdagens inlägg så bakade jag en variant på detta älskade bröd recept jag visat för er här innan (morotsbröd recept utan jäst). I det stora hela så är det väldigt likt men jag tillsatte lite spenat för att se hur det tar sig i en bröddeg. Samt att det blir lite finare färgmässigt med grönt i.

Nyttigt morot och spenatbröd, recept:

  • 2,5 dl mjölk
  • Ca 4 tsk bakpulver (här vet jag inte exakt då jag gick på ögonmått).
  • 2 stora morötter, finrivna
  • Någon näve bladspenat (som jag hackade).
  • 0,4 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 4 dl havre mjöl
  • 2,5 dl soja mjöl (ja personligen älskar att baka bröd med soja mjöl. Tycker det blir lite knaprigare/grövre känsla i det hela. Mer scones likt (tänk lite åt pajdeg hållet). Men gillar man inte det så går det så klart lika bra med exempelvis kokos mjöl, mandel mjöl osv.
  • 2 dl havregryn
  • Går även bra med några matskedar frön i om man gillar det.

Såhär gör du:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Tillsätt oljan, mjölken, morötter, spenat och salt i en bunke.
  • Blanda sedan alla torra ingredienser.
  • Tillsätt sedan de torra ingredienserna. Lite i taget så du ser hur mycket degen klarar av. Spara lite till utbakning.
  • Tryck ut degen på en långpanna med papper. Degen ska kännas kladdig.
  • Nagga några hål med en gaffel.
  • Pensla gärna lite salt vatten på toppen för att ge en extra krispig yta samt toppa med lite sesamfrön eller linfrön.
  • In i ungen på 200 grader i 15 minuter.

Har du inte redan testat så gör det! 🙂 

Spenat och morotsbröd

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply