Så fixar du drömjobbet – steg för steg

Eftersom det ju faktiskt är ditt drömjobb du är på jakt efter så är det inte mer än rätt att du visar hur gärna du vill ha jobbet på anställningsintervjun. Förmedla att det här är inte bara något du vill jobba med för att få pengar till att betala hyran, utan du vill göra skillnad genom din entusiasm, dina kunskaper och ditt driv. Få tipsen här hur du kan vässa ditt CV och göra ett starkare intryck! Foto. Shutterstock

Alla vill vi jobba med något som inspirerar oss och som gör att det inte är fullt så jobbigt att gå upp ur sängen måndag morgon. Men hur i hela friden ska man få sitt drömjobb när det är så många andra som verkar vilja jobba med samma sak? Det gäller att sticka ut! Här är de bästa tipsen för att fixa drömjobbet!

Kolla upp vilken utbildning och kompetens som behövs

Vissa jobb kräver att man har en särskild utbildning, medan vissa är lite mer flexibla. Det beror helt på vad du vill jobba med. Ska du bli kirurg så är det omöjligt att kringgå kravet på en speciell utbildning, men ska du jobba som fotograf kan det ibland räcka att vara självlärd men väldigt skicklig.
Kolla upp vad det är som krävs för att du ska få just ditt drömjobb. Detta kan du lätt ta reda på genom en snabb googling, och du kan också läsa vad de skriver om krav på utbildning i jobbannonser.

Var inte rädd för praktikplatser

En praktikplats kan vara ett perfekt sätt att få mer arbetslivserfarenhet inom ditt område och få kontakter. Om du gör ett bra jobb så att du blir helt oumbärlig för företaget så är det mycket möjligt att praktikplatsen leder till en fast anställning efter ett tag. Ibland får man slita i början för att det ska leda till något bättre!

Läs mer Mia Törnblom om vikten av ett starkt självledarskap: “Quickfixes är inte vägen till framgång”

Skräddarsy ditt CV för ditt drömjobb

Om ditt drömjobb är att jobba som skräddare så är det ganska irrelevant att du jobbade som hundrastare när du var 15. Då kanske det är bättre att skriva att du har hållit på och sytt kläder som hobbyverksamhet, även om du inte tjänat särskilt mycket på det.
Det är en vanlig missuppfattning att man måste ta med allt man har gjort i sitt CV. Det behöver man bara göra om man har väldigt lite att skriva. På CV-mallen kan du ladda ner en mall för personligt brev som proffsigt och enkelt strukturerar dina erfarenheter så att det ser tilltalande ut för en potentiell arbetsgivare.

Visa din passion, ditt driv och din vilja att lära på jobbintervjuer

Eftersom det ju faktiskt är ditt drömjobb du är på jakt efter så är det inte mer än rätt att du visar hur gärna du vill ha jobbet på anställningsintervjun. Förmedla att det här är inte bara något du vill jobba med för att få pengar till att betala hyran, utan du vill göra skillnad genom din entusiasm, dina kunskaper och ditt driv. Visa att du är ambitiös och pålitlig och att du är villig att lära och växa med den nya rollen.
Var samtidigt försiktig så att du inte låter som en besserwisser, det är viktigt att visa att man är ödmjuk och inser att man inte är bäst på allt, för det är bara då man kan bli bättre på saker. Du hittar mer tips på hur du förbereder dig inför en anställnignsintervju här.
Även om det kan vara bra att öva på frågor så är passion det allra viktigaste.

Du kanske även gillar “GRIT”-begreppet som förklarar varför vissa människor når större framgång än andra

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.