Wilhelm Nilsson: “Dags att ta kampen – tillsammans”

Sluta upp med genvägarna till soffan eller datorn. Peppa dig själv i stället. Bemöt kampen om att kanske sätta ett personligt rekord tillsammans med dina vänner i dessa tider. Foto: Wix Shutterstock

Land efter land stänger sina gränser. Skolor stänger. Restauranger, butiker och event stänger ned. Också var det där med idrotten, som mitt i allt elände blir det oviktiga i sammanhanget, men som samtidigt blir så lidande.

Innan jag fortsätter, måste jag understryka om att folkhälsan går före. Jag hade hemskt gärna gått vidare om människors välmående, men som sportredaktör lyfter jag blicken mot idrottens värld.

Ishockeyförbundet har meddelat att alla hockeydivisioner avslutas. I SHL fick vi varken se en SM-mästare eller något av lagen degraderas.
I England spekuleras det om att fotbollens Premier League kan gå mot samma öde – vilket i så fall skulle innebära att Liverpool, med 25 poängs försprång, går titellösa.

Vem bryr sig om en vinnare i det här läget? Förmodligen ingen. Som sagt – folkhälsan går först. Just ja, folkhälsan. Gym stängs ned, fotbollsträningar ställs in – liksom turneringar. För oss som idrottar eller som följer sportens värld från läktarplats eller tv-soffan, blir vardagen något helt annat.

Jag själv har försökt köra på som vanligt, fram tills nu då jag satt mig i karantän. Men jag har andra i min närhet där rädslan för att röra sig fritt, har tagit över. Vi ska ha respekt för att folk blir allvarligt sjuka, men vi som idrottar och håller igång ska inte oroa oss nämnvärt. Det bästa skyddet mot influensa är helt enkelt att fortsätta leva vårt vanliga liv och hålla igång. Varför skjuta på träningen på grund av ett virus? Då ser jag i stället andra problem – att man försöker finna anledningar till att inte göra det där träningspasset.

Så varför inte kämpa emot viruset tillsammans? Ta med ett par vänner och bege er till gymmet eller löpspåret. Träna på, “kötta” på och kämpa. Tillsammans.
I efterhand kommer ni att tacka er själva.

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.