5 tips till att starta din egen fitnesstudio

Många tränare drömmer om att starta sin egen fitnessstudio, men det är mycket att tänka på på vägen dit. Här kommer 5 tips som du borde tänka på när du startar din egen fitnesstudio. Foto. Shutterstock

För många som älskar träning är det en stor dröm att skapa sin egen fitnesstudio. Och om du har bra koll på träning och fitnessvärlden så kan det mycket väl vara en god idé.

Det viktigaste är att du har god kännedom om vad motionärer vill ha och en passion för det du vill skapa. Men samtidigt är det så klart viktigt att läsa på om själva business-delen av ditt nya äventyr så att det går med vinst. Här kommer 5 tips som du borde tänka på när du startar din egen fitnesstudio.

5 tips till att starta din egen fitnessstudio

Hitta rätt lokal

När du letar efter en lokal så bör du tänka över vad din studio ska erbjuda och hur stora lokaler ni behöver. Tänk över hur mycket plats det behöver finnas för gym och omklädningsrum samt hur många klasser du vill kunna hålla på samma gång. Du bör också fundera på din målgrupp. Var bor de och var rör de sig någonstans? Det måste vara enkelt för dem att ta sig dit före och efter jobbet och kanske till och med på lunchen. Du hittar lediga lokaler på matchoffice.se.

En bra lokal, på rätt läge i stan, och hitta rätt team att jobba tillsammans med är viktiga byggstenar för en långsiktig och blomstarnde verksamhet. Foto. Shutterstock

Anställ rätt team

Det är ganska så omöjligt att långsiktigt driva en fitnesstudio utan några anställda, åtminstone om den ska vara bra, så det är viktigt att du tänker igenom vilka du anställer ordentligt. Du bör leta efter folk som har stor kännedom om vad de håller på med men som ändå är villiga att lära sig mer och som verkligen kan tycka att jobbet är roligt. Dessutom är det bra att tänka på att din personal kommer representera din studio. Det bör synas på dem att de är intresserade av hälsa och träning, även om de bara sitter i receptionen.

Läs mer 4 kontrollfrågor du bör ställa dig själv innan du hoppar på en PT-utbildning

Skaffa företagsförsäkring

Det är viktigt att du fixar en heltäckande företagsförsäkring så fort du öppnar eftersom det kan hända en hel del när folk rör på sig, använder maskiner, halkar omkring i duschen och allt möjligt. Det täcker även om något går sönder.

Erbjud det som folk vill ha

Kolla upp utbudet i din stad. Vilka träningspass finns det många av och vilka finns det nästan inga av? De som det finns många om är bra att erbjuda, men det är också bra att satsa på trender som kanske inte riktigt har nått din stad innan. Då måste folk gå till din studio om de vill testa den träningen. Ett tips är att hålla koll på vad som är de senaste flugorna i till exempel Los Angeles, där de alltid har någon ny, cool träning på g.

Skapa ett fräscht varumärke

Se till att ha ett helhetstänk i din verksamhet. Kör på samma färger och stil på din logga och hemsida som inredningen i lokalerna och personalens kläder. Vill du att ditt företag ska rikta sig till folk som är ute efter stora muskler och proteinshakes, gå ner i vikt eller bara vara hälsosamma och body positive? Se till att det är tydligt för kunder vad det är du erbjuder och vilken livsstil det passar.

Du kanske även gillar Vad menas egentligen med att träna “funktionellt”?

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.