Parkbänksträning med PT-Caroline

Text och foto. Malin Nylén med Olympus EPL9. Carolines kläder kommer från Björn Borg.

Då pandemikurvan dessvärre pekar mot en oönskad riktning och Folkhälsomyndigheten råder oss att leva i så små cirklar vi kan de nästkommande 3 veckorna, känns det tråkigt men helt nödvändigt att pausa Volvo Studio Bootcamp tillsvidare. Träna utomhus tillsammans kan man naturligtvis fortsätta göra så länge man håller avstånd, men det där med att transportera sig med lokaltrafik och luncha på lokal är ingenting vi rekommenderar våra deltagare – säkerheten först, hur trevligt det än vore att få umgås som vanligt!

Det är dock bra om vi fortsätter att röra på oss och ta hand om oss själva, även om det känns motigt mentalt. – Nu, och kanske mer än någonsin, är det extra viktigt att ge kropp och knopp energi genom rörelse och träning, hälsar coach Caroline som här delar med sig av 5 nyckelövningar från lunchpasset som vi skulle ha utfört tillsammans i dag.

Parkbänksträning med PT-Caroline

– 5 styrkeövningar som tränar hela kroppen

Det här är 5 superbra övningar att “peta in” på promenaden eller joggingrundan – ett allroundpass som tränar hela kroppen. Parkbänkar finns överallt och det är bara att stanna till och göra programmet utifrån dina förutsättningar. Caroline föreslår 10 repetitioner på varje sida men gör så många du orkar. Kom ihåg att det alltid är bättre att göra nåt än ingenting alls!

Du kanske även gillar Fördelarna med utomhusträning (därför är det så bra)

1. Bulgarian Squats Gör så här. Ha bakre foten uppe på bänken, aktivera bål och rumpa. Sjunk djupt ner i en squat med överkroppen fortfarande upprest, tryck dig upp med sätesmusklerna. 

2. Armhävningar mot bänk Gör så här. Ha tyngdpunkten över armarna, bålen aktiverad och sjunk så djupt ner med bröstet mot bänken du kan och pressa sedan tillbaka upp. Repitera övningen 10 gånger eller så många du orkar.

3. Squat jumps mot bänk Gör så här. Gör en squat ch nudda rumpan mot bänken, skjut upp i ett explosivt upphopp och sedan kontrollerat ned igen i en squat. 

4. Dips Gör så här. Håll händerna höftbrett isär, armbågarna pekar rakt bakåt och låt rumpa/rygg sjunka rakt ner längs bänkkanten. Ju längre ut man har fötterna från bänken, desto tyngre blir övningen. 

5. Mountain Climbers Gör så här. Placera kroppen i en stående planka mot bänken, med en rak linje i kroppen. Full aktivering i bålen och dra in ett knä i taget mot respektive armbåge. Håll höfterna stilla.

Få mer träningstips Trappträning – toppen som variation i utomhusträningen

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.