HÄLSA

Det händer när du vilar

Det händer när du vilar

När jag skrev min lista igår med 5 saker jag mår bra av så jag missade en av dom viktigaste sakerna. Vilan.

Hur ofta vilar du?

Att bara sitta på golvet och blunda. Ingen mobil eller tv. Inga störningsmoment. Okej, lets face it jag har fyra barn och det kan ju hända att någon av dom vaknar eller så men om jag gör det när jag är helt ensam. Det kan faktiskt vara på bussen också. Låta mobilen ligga kvar i väskan och bara andas. Blunda eller titta ut genom fönstret och se vad som finns där ute.

Sätta sig på en stubbe i skogen och bara lyssna på naturen. Ta en promenad utan musik, podd eller prata med någon. Meditera, yinyoga. Det finns flera sätt att vila på men egentligen bara ett sätt. I tystnad och utan att trycka på några knappar. Det är då det händer. Det är då hittar du svaren, det är då din sanna inre röst kommer fram.

När du vilar släpper du taget och lösningen kommer till dig istället

Pastor Tomas Sjödin har skrivit boken Det händer när du vilar. Där skriver han om hur vi har flyttat vilan från först till sist. Vi vilar när det är försent. Vi jobbar ihjäl oss tills vi är värda en vila istället för att vila lite varje dag eller en dag i veckan. Och när det är försent blir vi sjuka, går vi in i väggen och blir utmattade.

Så idag tycker jag att du övar dig på att vila, säg Nej till saker du inte vill eller kan göra, landa i att saker är bra som dom är, släck lamporna, tänd ett ljus och tryck inte på några knappar. Vila på riktigt och se vad som händer.

You Might Also Like

3 Comments

 • Profilbild
  Reply
  Trail och Inspiration
  23 februari, 2018 at 08:25

  Det där med att sätta sig på en stubbe i skogen är så sjuuukt underskattat!! 🙂 <3
  Kram M

  • annika
   Reply
   annika
   23 februari, 2018 at 16:42

   Ja visst är det! Men så himla skönt <3 Kram

 • Reply
  Lunch & Bokrea - Annika Larsen - I am ready
  27 februari, 2018 at 15:47

  […] Tomas Sjödins bok Det händer när du vilar fanns att köpa för 79kr tror jag. Den jag tipsade om HÄR. För min del blev det en annan bok av honom som jag ser mycket fram emot att läsa. Och 3 böcker […]

 • Leave a Reply