HÄLSA MAT

Ett grönare sätt att äta

Visste du att bara var tionde svensk äter hälsosamt?

Dåliga matvanor är den största riskfaktorn till ohälsa och en fjärdedel av oss alla äter så pass dåligt att vi riskerar att bli sjuka och dö i förtid. {källa}

Fantastisk god juice med rödbeta och lingon.

Min kära bloggkollega Alex har skapat kampanjen #ett grönaresättattäta samt en e-bok med samma namn. Hon vill sänka tröskeln och visa att det kan vara enkelt att äta grönsaker och hälsosam mat.

I samband med kampanjen har hon haft en utmaning i 6 veckor där deltagarna fått testa på att laga grönare mat och göra olika meditation och yoga övningar. Och i torsdags var vi alla på Happy Food Store för att fira. Alex intervjuade deltagare och höll en kortare stående meditation med oss.

Vi fick fantastisk smarrig fika och shoppa loss i butiken som jag varmt rekommenderar. Hade lätt kunnat köpa hem precis allt. Hur mycket god och bra choklad som helst, hyllor med te, smink, djurmat, vitaminer och grönapulver.

Jag tycker Alex har gjort ett fantastiskt jobb och att hon står för bra saker och gör hälsa tillgängligt och enkelt för alla, precis som jag gillar. In och kika på hennes blogg och #ettgrönaresättattäta på Instagram så får ni se vad jag menar, finns en facebookgrupp också <3

Foto: Johan Öhrlund

You Might Also Like

2 Comments

 • Profilbild
  Reply
  Alexandra Öhrlund
  19 mars, 2018 at 22:07

  Tack för att du kom <3

  • annika
   Reply
   annika
   20 mars, 2018 at 13:35

   Tack för att jag fick komma <3

  Leave a Reply