HÄLSA

Är bilder med rumpan i fokus hälsa?

Läste precis ett inlägg inne hos Pt-Fia, där hon har funderingar kring hälsa. Missbrukas ordet hälsa? Vad förknippar ni med begreppet hälsa och när tycker ni att det används på fel sätt? 

Anledningen till hennes funderingar var att hon hamnat på ytterligare ett Instagram konto som sade sig handla om hälsa och att vara snäll mot sig själv samtidigt som bilderna hade fokus på rumpa och sport-bh.

Vad är hälsa för mig?

För mig innebär hälsa att göra det du mår bra av. Att reflektera och lyssna på din kropp. Äta mat som du mår bra av och gör dig glad. Röra på kroppen. Spendera tid i naturen. Vila. Läsa. Skratta. Leka. Umgås. Dansa. Hälsa är att tycka om sig själv. När du gör det då tar du också hand om dig själv och slutar att söka bekräftelse för din rumpa för du vet att du är så mycket mer än den.

Å andra sidan kan du ju få en miljon följare på att visa rumpan och tjäna jäkla mycket pengar på det men då handlar de ju inte om hälsa längre utan om något annat. Men följarna kanske luras att tro dom blir inspirerade till ett mer hälsosamt liv fast dom egentligen blir mer stressade och får ångest.

Mitt tips är avfölj och hitta någon som ser ut att ha roligt och som du blir glad av att följa. Som mig kanske 😘

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Hanna
  4 maj, 2018 at 19:04

  För mig är inte bilder på rumpor särskilt inspirerande. Det är heller inte hälsa för mig. Hälsa är att kunna röra på mig, äta bra mat och att ha balans i livet.

  • annika
   Reply
   annika
   6 maj, 2018 at 22:11

   Så sant <3

  Leave a Reply