Yoga

Tre bra anledningar till varför du bör testa yoga

Startade min lördag på bästa möjliga sätt. Fick kliva in i instruktörsrollen och leda en yogaklass på Boställets vedugnsbageriet som ligger på Östgötaslätten utanför Linköping.

Jag har jobbat på Boställets Vedugnsbageri de senaste fyra somrarna så nu när jag är på plats där igen så känns det som sommar på riktig. Idag har jag inte bara serverat fika och rullat chokladbollar utan fick starta dagen med att leda en yogaklass för ett härligt gäng kvinnor.

Vilken typ av yoga som jag leder klasser i är…

Jag har en utbildning inom Hathayoga i ryggsäcken så när jag leder klasser är det främst olika hatha/vinyasa flöden. Ibland med inslag av yin eller med inspiration från Ashtangayogan. Jag får så mycket energi av att leda en klass och tycker att yogan är en spännande klass att leda. I det här inlägget vill jag uppmuntra dig att våga testa yoga och om du redan är yogi så våga testa någon annan form av yoga. Här kommer mina tre bästa anledningar till varför jag tycker att du bör testa yoga.

Tre bra anledningar till varför man bör testa yoga:

1. Du blir medveten- Medveten om dig själv och om din omgivning på ett fint sätt. Du får en chans att reflektera vilket kommer gynna dig på många olika sätt.

2. Bra komplement till annan träning – yogan kan vara skadeförebyggande och stärkande i relation till din ”vanlig” träning. Du kommer skapa en bra balans mellan mycket fysiskt krävande träning och den mer mentala träning som du får kontakt med när du yogar.

3. Du får en stund för dig själv – din yogamatta = din frizon. Du behöver inte ta hänsyn till omgivningen på samma sätt som när du är på ett gym. Att tillåta sig att stanna upp är det finaste du kan ge dig själv om vardagen annars bara rullar på. Våga stanna upp på din matta.

Tre bra anledningar till varför du bör testa yoga

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Dennis
  17 juni, 2018 at 08:41

  Härlig blogg

 • Reply
  Marie
  17 juni, 2018 at 20:19

  Fina anledningar att yoga. Har försökt så många gånger, men ger det aldrig en ärlig chans. Men nu är det min nya utmaning, att ge det en chans för jag behöver det. Tack för ett bra inlägg 🙏🙂

  • Reply
   Fanny Elgstrand
   20 juni, 2018 at 21:45

   Härligt att höra Marie! Det ger mycket tillbaka om du får till det på rutin. Trevlig midsommar! 🙂

  Leave a Reply