Yoga

Internationella yogadagen – Yoga challenge of the week

Internationella yogadagen inträffar idag den 21 juni. Dagen är stiftat av FN för att sprida yoga, välmående och hälsa till fler människor. Dagen till ära kommer jag starta upp ”yoga challenge of the week”.

Vilket innebär att jag varje torsdag morgon kommer lägga upp en utmaning som är kopplad till yoga här på bloggen och även på min Instagram. För att väcka yogaintresset hos fler och uppmuntra till fysisk och mental aktivitet. Det kommer vara allt från yogaposer till meditation och mindfulness.

Vad tror ni om det? Kul tycker jag 😀

Veckans yogautmaning: Sitt i Malasana/Buddha squat i 5 minuter

Som den första utmaningen har jag valt en av mina favoritövningar. Om du tittar på en bebis så kommer du se att bebisen inte har några problem med att sitta på huk. Det är en position som vi är västvärlden växer ur med åldern, i vissa fall redan som barn då vi har anpassat oss efter att sitta på stol. Vi är stela i fotleder, höfter och rygg vilket leder till att många har svårt att sitta på huk med hela fotsulan i golvet.

Jag vill utmana dig att sitta i en djup squat med hela hälen i golvet eller med en förhöjning under hälarna så du kan sitta med hela din tyngd ner mot golvet. För samman handflatorna och pressa lätt isär dina knän. Lyft bröstet så gott det går och stanna kvar i (minst) fem minuter. Om du inte har några problem med den här positionen så utmanar jag dig att sitta i minst 20 minuter totalt under hela dagen. Jag startade min dag med fem minuter och kommer försöka få till några fler minuter.
Framför tv:n, när du borstar tänderna, när du dricker kaffe, när du sitter på toan (japp, du kan sitta med fötterna på toalettsitsen om du vågar), innan du går och lägger dig, när du väntar på bussen ;)… välj själv men låt det bli en utmaning.

Är du med mig?

Namaste!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply