Yoga

Veckans Yoga challenge

Veckans yogachallenge:

Surya namaskara A/Solhälsning A – 10 stycken

Solhälsningar är något som dyker upp inom olika yogaformer. Framför allt inom Ashtanga yogan där det finns solhälsning A och B. Solhälsningen är ett flöde av rörelser som följs med hjälp av din in och utandning.

Att lära sig solhälsningen är en bra start om du är ny inom yogan för det är lätt att gå vidare till andra flöden med solhälsningen som bas eller bra att kunna om man annars har svårt att hitta på egna flöden.

Så, under bilderna här nedan hittar du instruktioner på hur du genomför solhälsning A. Veckans utmaning är att göra 10 stycken solhälsningar för att sätta igång flödet i kroppen och få in din dagliga dos av yoga!!

Om du vill se en video så kika på min Instagram (@fannyelgstrand) 

Happy Yoga challenge 😀

1. Starta längst fram på matten. Stolt hållning och balans över hela foten.

2. Andas in och lyft armarna upp mot himlen, lyft blicken mot dina tummar.

3. Andas ut och fäll överkroppen framåt. Låt blicken falla mellan dina knän och häng ut ryggen.

4. Andas in och förläng ryggen. Sätt händerna på smalbenen och låt ryggen bli rak. Andas sedan ut och sätt ner hela händerna i marken, böj på benen.

5. Följ utandningen till en plankpostion. Antingen genom ett stort kliv eller ett stadigt hopp bak i plankposition.

6. Ta dig ner till liggandes på mage. Låt bröst och mage möta mattan samtidigt, du kan gå ner på knä för att bromsa rörelsen.

7. Vänd fotryggen ner mot mattan och flytta fram händerna en bit. Andas in och lyft bröstet en bit från mattan. Förläng nacken.

8. Andas ut och plugga i tårna igen, pressa händerna i mattan och aktivera bålen för att trycka dig bak i stående hund. Låt sittbenen sikta upp mot himlen och böj på knäna om du behöver. Förläng ryggen.

9. Kika fram mellan dina händer och ta ett stort kliv eller hopp fram mellan händerna. Andas ut när du kommer fram och häng ut ryggen.

10. Andas in och böj lätt på knäna samtidigt som du cirklar armarna upp mot himlen och för ihop de framöver bröstet.

Det var ett varv av solhälsningen. Ge det några gånger så kommer den sitta i kroppen sen.

Hoppas du får en superfin dag i solen,

Namsate ♥️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply