Tankar & Ideér

Vikten av att stanna upp i sommar

Det är inte mycket som slår sommaren i Sverige enligt mig. Att lämna stadspulsen och rulla ut mot landet får mig att stanna upp och ta in sommaren ännu mer.

Jag har varit ledig från jobbet i lite mer än en vecka nu. Jag ska vara ledig fram tills jag åker till Kreta i slutet av Juli så jag har gått in i någon sommarlovskänsla. Samtidigt som jag tycker att det är skönt att vara ledig så klättrar jag på väggarna om jag inte hittar på saker. Jag har sagt till mig själv att jag borde bli bättre på att bara vara, ligga still i mer än 30 minuter eller tillåta mig att koppla av på riktigt. Det är viktigt för återhämtningen och stressnivåerna att känna sig lugn, så jag jobbar på det. Yogan hjälper mig massor men lika så infinner sig lugnet när jag åker ut till landet.

Min familj har sommarstuga i skärgården och att komma dit är som att kliva av x2000. Jag pysslar gärna med saker och har svårt att sitta still men på landet gör jag det med ett lugn, utan några krav och med en skön magkänsla.

Att inte ställa klockan men vakna tidigt ändå, yoga på altanen med tystnaden som sällskap och dricka kaffe i morgonsolen. Det är den bästa starten på en fin sommardag,

Vikten av att stanna upp

Semestertiderna är här vilket för många betyder just semester men det kan även skapa stress över allt som MÅSTE göras. Om du känner att det är mycket som ska göras, krav på hur sommaren ska vara eller om du har planer som hela tiden lappar över varandra så vill jag uppmana dig att våga stanna upp. Stanna upp mitt i sommaren, släng kraven i havet och låt dig göra ingenting. Tacka inte ja till allt som kommer upp och planera istället in tid för dig själv. Ta semester på riktigt och ta in sommaren med alla dina sinnen.

Jag ska njuta, för jag älskar den svenska sommaren och allt vad det innebär.

Kram, Fanny

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Malin
  1 juli, 2018 at 20:34

  Så du a och tänkvärda ord . Du hjälper så många med dessa ord .

 • Reply
  Malin
  1 juli, 2018 at 20:36

  Så tänkvärt , tar in dina ord och tittar på dina vackra bilder.

 • Leave a Reply