Tankar & Ideér

Be the energy you want to attract

I mötet med människor utbyts energier. I form av leenden, ansiktsuttryck, hållning, tempo, samtalston etc. Jag känner lätt av människors energi när jag kliver in i ett rum, om den känns lättsam eller svår och tung. Jag påverkas även lätt av andras energier vilket gör att jag har tänkt till om vad jag själv sänder ut för energier, jag tycker du borde göra samma sak.

Ett bra exempel på när dålig energi utbyts är när det snackas skit eller om man börjar klaga på saker och ting. Om du har en bra start på dagen och möter någon på jobbet eller i skolan som bara klagar på allt så kommer du automatiskt hamna i den negativa spiralen nedåt. Det är helt okej att ha dåliga dagar men för mig är det viktigt att kunna känna efter och vara ärlig mot sig själv och sin omgivning om så är fallet. Att inte låta sin dålig energi förstöra en hel grupps energi, dra ner stämningen för att man själv inte är i mood.

Att tänka positiva tankar

Din energi är starkt sammankopplad med ditt tankesätt. En person som tänker negativa tankar, är pessimistisk och inte kan se det vackra i det lilla kommer automatiskt få den energin tillbaka. Negativa tankar skapar negativa upplevelser. Det är självklart att maten på restaurangen som du verkligen inte ville äta på (men gick med på det ändå) inte kommer smaka lika bra om du har fel tankesätt när det väl är dags att beställa.

Du kan påverka hela din sinnesstämning genom att i alla lägen tänka optimistiskt, se på saker från rätt sida och välja att inte klaga. Positiva tankar skapar positiva upplevelser.

Jag kan ofta komma på mig själv när jag blir irriterad, då hugger jag på minsta lilla och har svårt att tänka klart, om jag då väljer att backa bandet, byta frekvens och inte lägga min energi på att yttra min irration så kommer det vara jag som vinner på det i långa loppet.

6 sätt att byta din negativa energi mot positiv…

Så nästa gång du hamnar i den nedåtgående spiralen försök bryt den så fort det går. Låt inte din dålig energi få ta plats. Ta ett djupare andetag, se på situation ur ett annat perspektiv och ändra tankesätt så kommer livet bli mer positivt. Lättare sagt än gjort kanske… så här kommer sex lite mer konkreta tips på hur du kan bryta det negativa och flytta fokus.

• Avstå från skitsnack och att klaga. Säg ifrån om det blir för mycket skitsnack på jobbet eller i skolan. Eller lämna samtalet.

• Om du vaknar på fel sida, ta ett steg tillbaka och låt inte energin köra över dig och allt du möter. Andas tre djupa andetag och försök byta fokus.

• Lyssna istället för att prata. Om du hamnar i ett samtal där det bara snackas skit, kom inte med några inputer utan låt samtalet va men för inte samtalet framåt, då kommer det dö ut.

• Möt människor med ett leende. Leenden smittar och om du kan hjälpa någon ur sin negativa spiral genom att le så kommer du ha gjort hela hens dag.

• Skriv en må-bra lista när du känner dig negativ. Då kommer du helt byta fokus och börja tänka på fina stunder och fina människor. (Detta gjorde jag igår, det funkar).

• Se det fina i det lilla. Ta in omgivningen och stunder med alla dina sinnen. Det är när vi ser det fina i det lilla som vi skapar minnen som är värda att bära med sig.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Malin
    4 juli, 2018 at 10:33

    Tack för dina ord, tar in alla och de är så rätt

  • Leave a Reply