Tankar & Ideér

Yoga challenge of the week – Att känna RÄDSLA

Veckans yoga challenge är en reflektionsövning. Det handlar om rädslor, vad som skrämmer mig och vad som skrämmer dig. Vad skulle du göra om du inte kände rädsla?

Rädsla är en av de starkaste känslor som alla djur känner. Som barn var jag ofta rädd, jag skulle även kunna använda ordet feg för jag vågade inte saker som många andra gjorde.  Trots att jag var rädd för mycket, främst för att vara själv, känna mig ensam, höjder och myror så har det egentligen inte stoppat mig men kanske begränsat mig. När jag blev äldre så växte rädslan för att inte ha kontroll. Att utsätta mig för situationer som jag inte hade kontroll över gjorde mig nervös och orolig. Rädslan för att vara själv bygger på att jag aldrig har varit själv. Förrän till förra året när jag bestämde mig för att flytta till Lillsved. Att lämna den där sköna comfort-zonen och blotta sig för det som känns skrämmande är otäckt. Det gör ont, det leder till ångest som aldrig är en positiv känsla.

Jag vet att det går att bli av med rädslor, det bästa du kan göra för att övervinna din rädsla är att utsätta dig för saker som näst intill skrämmer livet ur dig. För det är när du inser att du klarar av saker som skrämmer dig som du kan se på din rädsla ur ett annat perspektiv, se tillbaka på det som skrämde dig och se dig själv stå högre upp än den rädslan.

Rädslan som bara sitter i ditt huvud går att få bort. Jag har många gånger känt mig livrädd men de senaste åren har jag börjat känna mig mer modig. Modig när jag gör saker som egentligen skrämmer mig.

Mina två finaste exempel på när jag har jobbat med mina rädslor är:

• Jag har varit höjdrädd hela mitt liv, eller nej jag VAR höjdrädd tills jag utmanade min rädsla och besteg Kebnekaise förra sommaren. Efter det har jag bestigit en del ”små” berg utan några problem, jag kan njuta av adrenalinet i att hoppa från en höjd eller sätta mig i en karusell och känna pirr istället för rädsla.

• Min rädsla i att vara ensam. Jag ska inte säga att den är helt borta för jag blir både orolig och nervös när jag tänker på att jag ska känna mig ensam. Men…jag flyttade till Lillsved och var SÅ rädd, livrädd över att känna mig ensam. Men ganska snabbt insåg jag att jag klarade mig ju fint. Jag stod kvar trots att jag bara ville åka hem till tryggheten i början. Att ÄGA sin ensamhet är något fint, att känna tryggheten i sig själv och inte behöva vara beroende av någon annan för att må bra . För några år sedan hade jag aldrig fått för mig att flytta från Sverige ensam… imorgon flyttar jag från Sverige, ensam. Jag ställde mig öga mot öga med min rädsla, utmanade mig själv, vem vann?

Så jag vill att du tänker efter. Vad skrämmer dig? OCH vad skulle du göra om du inte kände rädsla?

Are you ready?

“Don´t be afraid to jump into the unknown. Things will fall into place and life will carry you even when you are unsure about how. Don´t be afraid”

You Might Also Like

3 Comments

 • Profilbild
  Reply
  Malin
  26 juli, 2018 at 22:47

  Du är en sådan förebild ❤❤

 • Profilbild
  Reply
  Julia
  27 juli, 2018 at 08:11

  Sjukt bra skrivet Fanny! Du är så klok. Borde med utmana mina rädslor lite mer..

 • Profilbild
  Reply
  Maria
  29 juli, 2018 at 19:57

  Det är precis det där det handlar om! Att våga utmana sig själv 💗.

 • Leave a Reply