Tankar & Ideér

Träning som självmedicinering mot ångest och oro

Jag är så glad att jag tog mig iväg. Trots all ångest den första veckan, trots att det kommer vara tufft från och till. Jag kommer vara evigt tacksam över mitt mod. Jag lär känna mig själv, lär känna mina tankar.

Jag har kommit in i rutinerna. Nu uppskattar jag min vardag här något oerhört mycket. Har så sköna dagar med mycket aktiviteter, rörelse och sociala stunder med kollegor och gäster.

Träning som självmedicinering mot ångest och oro

Jag har tre eller fyra klasser på schemat varje dag. Får jobba med min egen kropp och hjälpa andra människor att hitta rätt i sin träning. Trots alla klasser som jag instruerar så finns det gott om tid till egen träning. Det kanske låter galet att jag lägger min tid på att träna själv när det är de jag sysslar med hela dagarna men för mig är träningen så viktig. För att jag ska fungera som människa, kunna tänka klart. När du tränar så frisätts det hormoner i kroppen som påverkar hjärnan, bland annat endorfiner som ökar välbefinnandet och som för mig kan liknas vid medicin mot ångest och stress.

Ett bra träningspass kan ändra min sinnesstämning, få mig att bryta ångesten, börja tänka kreativt och känna mig som mig själv igen. I vissa lägen har jag tänkt att jag hade kanske mått bättre av att få medicin mot min ångest och oro… Men än så länge har jag inte haft behovet då jag har mitt eget sätt att medicinera mina stressnivåer i kroppen. Träning – något svettigt som får min kropp att arbeta utan att behöva tänka. Följt av återhämtning och mycket mat!

Mina två bästa träna-skiten(ångesten) ur dig pass: 

  • Spring intervaller – på med löparskorna, upp på löpbandet och spring 1x1min x10 (spring 1 min, jogga 1 min, upprepa 10 gånger). Allt som allt 30-40 min träning som kommer stärka ditt psyke.
  • Kör en WOD (work of the day). Här nedan hittar du en Team-wod som du splittar med en partner. Så härlig känsla att träna tillsammans!

Efter ett tufft träningspass är jag alltid på banan igen, så skön känsla!

vad gör jag idag?

Har haft morgonyoga och cirkel/Hiit, om en halvtimme är det dags för Aqua sen är jag ledig i eftermiddag!

Hoppas din onsdag blir grym! Kramar.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply